به گزارش مشرق، اینکه جای رئیس فدراسیون و سرمربی تیم ملی در فدراسیون فوتبال تغییر کرده، چیز تازهای نیست. در زمان کفاشیان هم همینطور بود همانگونه که امروز در زمان تاج همینگونه است. در واقع اکنون کارلوس کیروش همهکاره فدراسیون است و رئیس فدراسیون و مدیر تیمهای ملی هرچه او بگوید، «نه» نمیگویند یا نمیتوانند بگویند. دلایل زیادی در این باره وجود دارد که پیشتر به آنها اشاره شده و در این مطلب به آن پرداخته نمیشود، فقط همین بس که کیروش به عنوان فرد زیر مجموعه به خودش اجازه میدهد علیه کارفرمایش مصاحبه تند انجام دهد.
از این بحث که بگذریم به اتفاقات چند وقت اخیر میرسیم جایی که کیروش بدون اینکه دلیلی از سوی او و فدراسیون اعلام شود دستیاران ایرانی و حتی مترجمش را کنار گذاشت (البته مترجم او پس از مدتی بازگشت). پس از این اتفاق کیروش تلاش کرد قید افراد ایرانی را بزند و اینگونه بود که حتی فیزیوتراپ تیم ملی را هم از پرتغال آورد، فردی 22 (یا 23) ساله که بدون سابقه فعالیت خاصی به ایران آمد تا در بهترین تیم آسیا کار کند آن هم در شرایطی که پزشکان ایرانی در دنیا زبانزد خاص و عام هستند. ضمن اینکه اگر این فیزیوتراپ در 18 سالگی هم تحصیلات آکادمیک خود را آغاز کرده باشد چگونه در 22 یا 23 سالگی به درجهای رسیده که بتواند به عنوان فیزیوتراپ تیم ملی ایران فعالیت کند؟
اگر از آنالیزور پرتغالی تیم ملی هم بگذریم به فردی میرسیم به نام «فیلیپه سانتوس» که چند وقتی است به کشورمان آمده است. اینکه او با چه هدفی و برای چه کاری به کشورمان آمده و این روزها در کنار تیم ملی است از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال بیپاسخ مانده و اعلام نشده است همانگونه که پیش از این خیلی از موارد در فدراسیونِ سکوت، بیپاسخ مانده بود.
سانتوس در این چند روز در تمرین تیم ملی ایران حضور داشته و از او به عنوان مدیر رسانهای تیم ملی نام برده میشود هر چند برخی دیگر میگویند عنوانی که او اکنون با آن در حال فعالیت است، مدیر IT تیم ملی فوتبال ایران است؛ عجب عنوان پر طمطراقی!
تیم ملی ایران مدتی است که مدیر رسانهای ندارد و پس از جدایی اژدر شهابی از فدراسیون فوتبال (که در دو بازی آخر کارهای رسانهای تیم ملی را انجام میداد) فرد جدیدی به عنوان مدیر رسانهای معرفی نشده و سانتوس به اتفاق فردی به نام بامداد میرزایی کارهای مربوط به رسانه را انجام میدهد. درباره میرزایی هم حرف و حدیث زیاد است، اینکه چرا یک مدیر برنامه باید همواره در کنار تیم ملی باشد، به رختکن تیم ملی برود و در تمام سفرها با تیم ملی حضور داشته باشد. چه ارتباطی میان او و کیروش وجود دارد که باعث میشود یک مدیر برنامه تبدیل به همهکاره تیم ملی شود؟
فیلمی از حضور سانتوس در کنار ملی پوشان فوتبال در تمرینات تیم ملی را در زیر ببینید:
از بحث فاصله نگیریم؛ صحبت درباره سانتوس بود اما «فیلیپه سانتوس» کیست؟
طبق آنچه در صفحه اجتماعی او آمده، فیلیپه سانتوس، مشاور و علاقمند در زمینههای خانواده و سفر، ورزش و شراب و ارتباطات، شاغل در مؤسسه «آتلیر دُ کاراکتره» است. موسس این موسسه که در شهر لیسبون پرتغال واقع شده، مارکو باربوسا است و فیلیپه سانتوس به عنوان مشاور در این موسسه مشغول به کار است.
سانتوس 35 ساله فارغالتحصیل رشته علوم ارتباطات است و سابقه سردبیری روزنامههای «رکورد» و «جورنال آی» پرتغال را دارد. او در انتخابات فدراسیون فوتبال پرتغال نقش مشاور کارلوس مارتا، یکی از کاندیداهای این انتخابات را بر عهده داشته است (انتخاباتی که فرناندو گومس در آن به پیروزی رسید) و با اتحادیههای فوتبالیستهای حرفهای هم همکاری داشته است.
در صفحه اصلی سایت «آتلیر دُ کاراکتره» تصویری از کارلوس کیروش دیده میشود که توضیح داده او سرمربی نسل طلایی فوتبال پرتغال بوده و تیم جوانان پرتغال را به دو قهرمانی در جهان رسانده است و پس از مربیگری در تیمهای اسپورتینگ لیسبون، منچستریونایتد و رئال مادرید، هدایت تیم ملی ایران را برعهده داشته و در 6 سال اخیر تیمش بهترین تیم آسیایی بوده است. در ادامه توضیح این سایت آمده بحث ارتباطات این سرمربی پرتغالی بر عهده موسسه «آتلیر دُ کاراکتره» است.
همچنین در بخش معرفی این موسسه که در زمینههای مشاروه ارتباطات، مدیریت شبکههای اجتماعی، دفتر مطبوعاتی، عکاسی، سازماندهی رویدادها و تولید محتویات فعالیت دارد، از کارلوس کیروش (فیسبوک سرمربی تیم ملی کشورمان) و فدراسیون فوتبال ایران به عنوان مشتریان خود نام برده شده است. بیجهت نیست که اسامی بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران پیش از اینکه در سایت رسمی فدراسیون فوتبال منتشر شود در فیسبوک سرمربی تیم ملی اعلام میشود.
از مشتریان سرشناس دیگر این موسسه میتوان به کمپانیهای تولید خودروسازی «نیسان» ژاپن و «رنو» فرانسه اشاره کرد.
در حساب کاربری رسمی موسسه «آتلیر دُ کاراکتره» در شبکه اجتماعی فیسبوک تصویری از دیدار دوستانه تیم ملی ایران مقابل مونتهنگرو منتشر و در توضیح آن نوشته است: «ما همراه تیم ملی ایران که سرمربیگریاش بر عهده کارلوس کیروش است و یک گام تا تاریخسازی فاصله دارد، در مونتهنگرو هستیم. موسسه «آتلیر دُ کاراکتره» مسئول ارتباطات تیم ملی ایران در فاز پایانی مرحله انتخابی جام جهانی 2018 در مونتهنگرو است».
فیلیپه سانتوس هفت روز پیش در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی «اینستاگرام»، با انتشار تصویری از بازیکنان تیم ملی ایران در فرودگاهی در اتریش رسماً حضورش در کنار تیم ملی کشورمان را به عنوان نماینده موسسه «آتلیر دُ کاراکتره» اعلام کرده است.
او پنج روز پیش تصویری از بازی تیم ملی ایران در بازی دوستانه برابر تیم ملی مونتهنگرو منتشر کرده تا نشان دهد حضورش در این تیم ادامه دارد. فیلیپه سانتوس سه روز پیش هم با انتشار تصویری از اتاق خود که به نظر میرسد از هتل «پارسیان آزادی» که محل اقامت تیم ملی نیز است، نمایی از تهران را به اشتراک گذاشته است.
روز گذشته (جمعه) سانتوس تصویری از ورزشگاه آزادی تهران منتشر و از آن به عنوان ورزشگاهی عالی یاد کرده است.
مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال بارها در صحبتهای خود به رعایت کردن اقتصاد مقاومتی تاکید کرده است. او گفته بود: «یک اتفاق خیلی خوبی که در صحبتهای مقام معظم رهبری هم وجود داشت و فدراسیون فوتبال در آن موفق شد، اقتصاد مقاومتی بود. اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه شما در یک سال 40، 45 میلیارد هزینه کنید و همه تیمها را به جام جهانی ببرید.»
حال از مهدی تاج این سؤال را داریم؛ آیا حضور یک فرد پرتغالی در کنار تیم ملی به عنوان مدیر رسانهای، مدیر IT، مدیر ارتباطات یا هر عنوان دیگری هم معنی اقتصاد مقاومتی میدهد؟ در سالی که به نام «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامگذاری و تاکید شده از نیروهای بومی استفاده شود، حضور این فرد و افرادی که تخصص لازم را ندارند (همانند فیزیوتراپ پرتغالی) چه لزومی دارد؟
در اینکه یک مربی حق دارد کادر خود را انتخاب کند شکی نیست اما حضور «فیلیپه سانتوس» که مشاور فیسبوکی کیروش است، چه کمکی به تیم ملی میکند؟ تاج که فوتبالی است به این سؤال پاسخ دهد که در کجای دنیا یک خارجی به عنوان فردی که رسانهها را در تمرین هدایت میکند (اگر نگوییم مدیر رسانهای) فعالیت میکند؟ او با چه زبانی میخواهد با خبرنگاران ارتباط برقرار کند؟ نکند خبرنگاران ایرانی باید پرتغالی یاد بگیرند؟
و نکته پایانی اینکه حالا که کیروش همه افراد را از پرتغال میآورد و کمپ تیمهای ملی تبدیل به بندر پرتغالیها شده، رئیس فدراسیون را هم از پرتغال بیاوریم؛ بهتر نیست آقای تاج؟