به گزارش مشرق، سید حسن حسینی شاهرودی با بیان آنکه هم اکنون حجم عظیمی به عنوان قاچاق و نه واردات رسمی مطرح میشود، این حجم به 15 میلیارد دلار رسیده که تقریبا با بودجه عمرانی 68 هزار میلیارد تومانی یکساله کشور برابری میکند، گفت: این رقم معطوف به کالای قاچاقی است که قطعا در حوزه کالاهای مصرفی وارد کشور شده و طبیعتا تقاضا هم برای آن وجود دارد. باید بپذیریم که تقاضا در بازار تقاضا وجود دارد چراکه اگر تقاضا بدلایلی مانند رکود محدود شده بود نباید با این حجم قاچاق مواجه بودیم.
به گفته حسینی، شواهد نشان میدهد، در شرایط فعلی نتوانستهایم در بازار، مدیریت مصرف ایجاد کنیم، باید سلیقه مصرف کننده داخلی را به سمت استفاده از کالای داخلی سوق میدادیم تا از طریق آن تولید داخلی نیز رونق بگیرد اما در این زمینه توفیقی نداشتهایم.
وی با بیان اینکه قسمتی از کالای قاچاق به صورت رسمی و قسمتی از آن به صورت غیر رسمی وارد کشور میشود، گفت: این نکته را در نظر داشته باشید که کشور دارای مرزهای پهناوری است و کنترل همه مبادی رسمی و غیر رسمی به هزینههای زیادی نیاز دارد. پیشنهاد بنده این است که علاوه بر تمرکز روی مبارزه با قاچاق به موضوع ارتقا رقابت پذیری در تولید داخلی نیز توجه داشته باشیم، اگر همه تلاشها در این زمینه متمرکز شود و در تولید داخلی نتوانیم محصول مورد نظر مصرف کننده را تولید کنیم بازهم همان رویههای قبلی تکرار خواهد شد.
اخیرا بازدیدی که به همراه اعضای کمیسیون اقتصادی از منظقه آزاد اروند در آبادان داشتیم، در آن منطقه لنجها به صورت گسترده و بدون پرداخت حقوق دولتی اقدام به واردات کالای غیر ضرور و مصرفی میکردند. مشخص است که وقتی تقاضا وجود داشته باشد و تولید داخلی نیز نتواند محصول مورد نیاز مصرف کننده را تامین کند واردات از طریق این رویهها ادامه خواهد داشت، تا زمانی در روندهای مربوط به تولید داخلی اصلاح صورت نگیرد، نمیتوانیم بگوییم در سیاست گذاری مبارزه با قاچاق موفق بودهایم.
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این موضوع که دولت هم اکنون 92 ایراد کلی را در حوزه تولید احصا کرده است گفت: اگر قانون رفع موانع تولید که از سوی خود دولت به صورت لایحه به مجلس ارائه شده را به طور کامل اجرا کند، 50 درصد مشکلات اشتغال و تولید در کشور رفع خواهد شد.