به گزارش مشرق به نقل از فارس، 8:20 دقیقه صبح امروز (یکشنبه)، نخستین جلسه علنی مجلس در دومین هفته کاری مهرماه آغاز شد.
محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس، در غیاب علی لاریجانی که برای شرکت در اجلاس بینالمجالس به کشور سوییس سفر کرده است، ریاست جلسه امروز پارلمان را بر عهده دارد.
*باهنر: منافقین با اعمال شنیع خود تبهکاران جهان را روسفید کردند
در ابتدای جلسه امروز محمدرضا باهنر، در سخنان پیش از دستور خود با اشاره به سالروز شهادت چهارمین شهید محراب شهید آیتالله اشرفی اصفهانی، به دست منافقین کوردل گفت: منافقین که در فرآیند انقلاب اسلامی بزرگترین خباثتها را به ملت ایران انجام دادند، عامل و سبب این جنایت بزرگ بودند.
وی افزود: آیتالله اشرفی اصفهانی اسوه تقوا، فضیلت و شخصیت قابل وصفی بود که حضرت امام خمینی (ره) ارادت همیشگی خود را به ایشان در حین حیات و بعد از آن اعلام فرمودند.
نایب رئیس مجلس گفت: به همان میزان که ملت، بسیجیان، ارتش و سپاه از هیبت، عظمت و اقتدار انقلاب اسلامی و ایران دفاع کردند، منافقین دست به اعمال شنیع و وقیحی زدند که بسیاری از تبهکاران تاریخی و سیاسی جهان را روسفید کردند که بحمدالله امروز در حال پس دادن جزای آن همه تبهکاری و وطنفروشی خود هستند.
باهنر با اشاره به روز 23 مهرماه، روز جهانی نابینایان گفت: هماکنون حدود 44 میلیون نابینا در سراسر جهان زندگی میکنند که اهمیت توجه به آنها به عنوان بخش بزرگی از جامعه انسانی سبب شده است تا 23 مهرماه روز جهانی نابینایان یا روز عصای سفید نامگذاری شود.
وی اضافه کرد: این مناسبت بهانهای است تا به نابینایان و مشکلات آنها توجه بیشتری شود.
نایب رئیس اول مجلس همچنین تصریح کرد: نابینایان بخشی از نیروی کار جامعه شمرده میشوند البته هر فردی برای موفقیت در کار به توانمندی جسمی نیازمند است که در این میان نابینایان نیز محدودیت بینایی دارند و به یقین هیچکس نمیتواند و حق ندارد نابینایان را برای پیشرفت در زندگی فردی و امید به آینده نادیده بگیرد.
باهنر با بیان اینکه این قشر تمام نیازها و امیدهای افراد عادی را دارند، ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی که عدالت را در همیشه زمان جزو اهداف غیرقابل تغییر خود میداند، موظف است به این مهم توجه خاص کند.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی تمامی دستگاههای حکومتی را موظف کرده است که بخشی از نیروی کار خود را از بین ناتوانان جسمی از جمله نابینایان تأمین کند که متاسفانه گزارش مثبت و قابل تکیهای را در این زمینه نداریم.
نایب رئیس اول مجلس از تمام دستگاههای اجرایی و رئیس جمهور خواست بر انجام این امر مهم تاکید بیشتری داشته باشد و تاکید کرد: در صورت نیاز به تکمیل و ارتقاء قانون مجلس شورای اسلامی آمادگی خود را برای حل مشکل اعلام میکند.
* هدایتخواه: مجلس اجازه تغییر یا نظارت بر اعضای شورای نگهبان را ندارد
ستار هدایتخواه نماینده مردم دنا و بویراحمد و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در جلسه علنی امروز در اخطاری با استناد به اصول 90 و 92 قانون اساسی، نسبت به تبصره 6 ماده 2 طرح اصلاح آئیننامه داخلی مجلس انتقاد کرد و آن را مغایر قانون اساسی دانست.
وی گفت: در قانون اساسی درباره چگونگی انتخاب اعضای شورای نگهبان تصریح شده و مکانیزم آن در قانون اساسی روشن است.
این نماینده مجلس همچنین گفت: طبق قانون موارد در خصوص تغییر اعضای شورای نگهبان یا نظارت بر اعضای این شورا آمده و نسبت به آن تصریح شده است.
به گفته وی، در قانون اساسی اقدامی که میتوان برای عزل رئیس جمهور یا وزرا انجام داد، مشخص شده است.
نماینده مردم دنا و بویراحمد در خانه ملت متذکر شد: در اصول 90 و 92 قانون اساسی نحوه انتخاب اعضای شورای نگهبان مشخص شده است و هیچ اجازهای در قانون اساسی در مجلس داده نشده که نسبت به نحوه انتخاب اعضای شورای نگهبان یا نظارت بر آنان، ورود پیدا کند که مرکز پژوهشهای مجلس نیز این تبصره از ماده 2 طرح اصلاح موادی از آئیننامه را مغایر قانون اساسی دانسته است.
وی خطاب به باهنر گفت: اگر شما اخطار بنده را وارد میدانید، بنده پیشنهاد حذف را مطرح نکنم.
محمدرضا باهنر نیز در پاسخ به وی گفت: شما پیشنهاد حذف را مطرح کنید چراکه در این زمینه شبهه وجود دارد.
* ماده 2 طرح اصلاح آئیننامه پس از 4 بار رأیگیری به کمیسیون برگشت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز پس از چهار بار رأیگیری برای ماده 2 طرح اصلاح موادی از آئیننامه داخلی مجلس، این ماده را برای بررسی بیشتر به کمیسیون آییننامه ارجاع دادند.
هیئت رئیسه مجلس در ابتدا اصل ماده 2 را به رأی وکلای ملت گذاشت که نمایندگان با 129 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از 198 نماینده حاضر در صحن علنی ، اصل ماده 2 را تصویب نکردند.
طبق آئین نامه داخلی مجلس، اصلاح آییننامه نیازمند دو سوم آرای نمایندگان حاضر در جلسه است.
پس از تصویب نشدن اصل ماده 2، هیئت رئیسه حذف این ماده را به رأی نمایندگان مجلس گذاشت که حذف این ماده هم با 42 رأی موافق، 80 رأی مخالف و 22 رأی ممتنع از 201 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب نرسید.
پس از عدم تصویب اصل و حذف ماده 2، محمدرضا باهنر پیشنهاد اصلاحی در تبصره 6 ماده 2 را ارائه داد مبنی بر اینکه "دبیر شورای نگهبان" به مراجع تشخیص دهنده ناتوان شدن اعضای حقوقدان شورای نگهبان یا از دست دادن صلاحیت عمومی این اعضا اضافه شود و با این پیشنهاد اصلاحی مجددا برای بار سوم ماده 2 را به رأی نمایندگان گذاشت که وکلای ملت نیز با 80 رأی موافق، 51 رأی مخالف و 37 رأی ممتنع از 201 نماینده حاضر در صحن علنی این ماده را تصویب نکردند.
پس از آن جمشید انصاری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس پس از ارائه پیشنهاد باهنر مبنی بر اضافه شدن "دبیر شورای نگهبان" به تبصره 6 ماده 2، با استناد به اصول 90 و 91 قانون اساسی، گفت: دبیر شورای نگهبان، یکی از اعضای این شورا و حتی رئیس شورای نگهبان نیز نیست.
وی افزود: طبق قانون اساسی دبیر شورای نگهبان اختیاری نسبت به سایر اعضای این شورا ندارد و شأن او برابر با سایر اعضای شورای نگهبان است.
انصاری گفت: اضافه شدن "دبیر شورای نگهبان" به تبصره6 ماده2 اشکالات زیادی را درست میکند و مغایر اصول مربوط به شورای نگهبان است که در اصول 90 و 91 قانون اساسی آمده است.
باهنر در پاسخ به وی گفت: شما در مخالفت با این پیشنهاد صحبت کردید.
پس از آن محمد دهقانی عضو هیئت رئیسه مجلس پیشنهاد اصلاحی در تبصره 6 ماده 2 مبنی بر جایگزینی 50 نفر از نمایندگان مجلس برای تشخیص ناتوان شدن اعضای حقوقدان شورای نگهبان و یا از دست دادن صلاحیت عمومی آنان به جای 25 نفر از نمایندگان مجلس را ارائه داد و سپس باهنر با این پیشنهاد اصلاحی ماده 2 طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی را به رأی مجلس گذاشت که خانه ملتیها با 89 رأی موافق، 45 رأی مخالف و 31 رأی ممتنع از 197 نماینده حاضر در صحن علنی ، با این پیشنهاد نیز مخالفت کردند.
محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس پس از 4بار رأی گیری از مجلس برای اصل ماده 2 حذف این ماده و دو پیشنهاد اصلاحی، این ماده را برای بررسی بیشتر به کمیسیون آییننامه ارجاع داد.
به گزارش فارس، در ماده 2 آمده است : تبصرههای ذیل به ماده 25 قانون آییننامه داخلی، الحاق می شود:
تبصره4- نحوه اعتراض و رسیدگی به ایفای وظایف رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی و نیز رئیس و دادستان دیوان محاسبات و سایر افرادی که با رأی مجلس انتخاب میشوند به استثنای وزرا، طبق این ماده است.
تبصره 5- چناچه 10 نتفر از نمایندگان به عملکرد هر یک از نمایندگان منتخب مجلس در هیئتها، مجامع و شوراهای غیراستانی و غیرشهرستانی معترض باشند، طبق مفاد این ماده به عملکرد آنان رسیدگی میشود.
تبصره6- در صورتی که هر یک از اعضای حقوقدان شورای نگهبان، بنا به تشخیص رئیس قوه قضاییه یا 25 نفر از نمایندگان مجلس، در انجام وظایف ناتوان شود یا صلاحیت عمومی عضویت در شورای نگهبان را از دست بدهد، طبق مفاد این ماده به وضعیت وی رسیدگی میشود. در بررسی این موضوع اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در هیئت رسیدگی با داشتن حق رأی، عضویت دارند.
* باهنر: عزیزان محبت کنند رأی دهند/ تذکر مکرر اعضای هیئت رئیسه به نمایندگان برای شرکت در رأیگیریها
نمایندگان مجلس از صبح امروز وارد ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی شدند.
این طرح شامل 45 ماده است که ماده یک آن، در جلسه علنی قبلی مجلس به تصویب وکلای ملت رسیده بود.
مشارکت نمایندگان در رایگیریهای امروز نیز تا حدودی ضعیف بود.
به دلیل نیاز تصویب مواد طرح اصلاح موادی از قانون آئیننامه داخلی مجلس به دوسوم آرای وکلای ملت، محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس از ابتدای جلسه صبح امروز مدام به نمایندگان تذکر میداد که در رایگیریها شرکت کنند.
باهنر در بیان تذکراتش به نمایندگان برای حضور در رایگیریها از جملاتی مانند "یک تعدادی از دوستان ناشتایی ایستادهاند، محبت کنند در رایگیری شرکت کنند"، "آقای قنبری به آقای موسوی بگوئید که رأیشان را بدهند"، "عزیزان محبت کنند در رأیگیری شرکت کنند"، "آقای قنبری به آقای هاشمی بگوئید که رأی دهند"، "آقای نادران بنده نمیتوانم از طرف شما رأی دهم" استفاده میکرد.
جهانبخش محبینیا عضو دیگر هیئت رئیسه نیز به نادران تذکر داد که رأی خودش را اعلام کند و گفت: "برادر نادران رأی دهند."
محمدرضا باهنر پس از این جمله محبینیا، گفت: اعضای هیئت رئیسه به آقای نادران علاقمندند که همه اعضای هیئت رئیسه نام وی را مطرح کردند.
در تعدادی از رایگیریهای امروز، 184، 159، 138، 168، 165 و 146 نفر در رایگیریها شرکت کردند.
بر این اساس در برخی از رایگیریها 19، 44، 62، 33 و 55 نفر از نمایندگان اصلا رای ندادند.
* نقوی: مجلس نمیتواند مستقیماً در امور اجرایی دخالت کند
سیدحسین نقوی نماینده مردم ورامین در مجلس در جریان بررسی ماده 3 طرح اصلاح موادی از آئیننامه داخلی مجلس طی اخطاری به استناد به اصل 60 قانون اساسی گفت: بند "پ" ماده 3 طرح اصلاح آئیننامه داخلی مجلس مغایر قانون اساسی است.
وی در این زمینه اظهار داشت: بند "پ" اختیاراتی به مجلس میدهد که مجلس بر اساس آن اختیارات میتواند مستقیما در امور اجرایی کشور دخالت کند و این با قانون اساسی مغایرت دارد.
محمدرضا باهنر در پاسخ به این اخطار گفت: بنده مغایرتی در این خصوص نمیبینم بلکه بند "پ" فقط به مسئولان تذکر میدهد.
- ستار هدایتخواه نماینده مردم بویراحمد نیز طی اخطاری دیگر با استناد به اصل 57 قانون اساسی گفت که اصلاحات پیشنهاد شده در ماده 3 طرح اصلاح موادی از آئیننامه داخلی مجلس، مغایر با قانون اساسی است و باید این ماده حذف شود.
وی افزود: قانون اساسی قوای سهگانه را مستقل دانسته لذا پیشنهاد حذف مسئولان مغایر قانون اساسی است و استقلال قوا را زیر سؤال می برد.
محمدرضا باهنر نیز در پاسخ به نماینده بویراحمد با بیان اینکه بنده اعلام کردم که مغایرتی ندارد اما همکاران باید توجه داشته باشند که یک موضوع را چند بار اخطار نمیدهند.
- در ادامه بررسی این ماده اسدالله عباسی در تذکری مطابق با بند ۴ و ۱۱ ماده ۲۳ آیین نامه داخلی در اعتراض به عدم مشارکت نمایندگان در رایگیری گفت: اصلاح آیین نامه زمان زیادی از مجلس گرفته و اگر قرار باشد مذاکرات را ادامه دهیم اما در زمان اخذ رای نمایندگان مشارکت نکنند نتیجه ای حاصل نمی شود.
* باهنر: اسامی نمایندگانی که رأی ندهند را اعلام میکنیم
محمدرضا باهنر نائب رئیس اول مجلس پس از تذکر عباسی، خطاب به نمایندگان گفت: اسامی نمایندگانی که در رایگیریها شرکت نکنند را اعلام میکنیم.
وی افزود: خواهش ما این است که عزیزان در رایگیری شرکت کنند.
نائب رئیس اول مجلس در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: دوستان محبت کنند رای دهند و موضوع هماکنون رای دادن و رای ندادن است.
باهنر گفت: نمایندگان اگر رای منفی، مثبت و یا ممتنع دارند، آن را اعلام کنند.
* ارجاع ماده 3 طرح اصلاح آئیننامه داخلی به کمیسیون پس از 3 بار رایگیری
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز پس از 3 بار رایگیری درباره ماده 3 طرح اصلاح موادی از قانون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، این ماده را برای بررسی بیشتر به کمیسیون آئیننامه داخلی ارجاع دادند.
هیئت رئیسه مجلس در ابتدا اصل ماده 3 طرح مذکور را به رأی نمایندگان گذاشت که وکلای ملت با 138 رای موافق، 13 رأی مخالف و 18 رأی ممتنع از 198 نماینده حاضر در صحن علنی، اصل این ماده را تصویب نکردند.
سپس هیئت رئیسه حذف ماده 3 طرح اصلاح آئیننامه مجلس را به رأی گذاشت که نمایندگان ملت باز هم با 40 رای موافق، 54 رای مخالف و 25 رای ممتنع از 198 نماینده حاضر در جلسه، به حذف ماده 3 رای ندادند.
پس از عدم تصویب اصل و حذف ماده 3 طرح اصلاح آئیننامه، محمد مهدی مفتح یک پیشنهاد اصلاحی در این ماده را مطرح کرد و سپس هیئت رئیسه با این پیشنهاد اصلاحی، مجدداً ماده 3 را به رأی گذاشت که نمایندگان مجلس با 123 رای موافق، 7 رای مخالف و 24 رای ممتنع از 197 نماینده حاضر در صحن علنی، با این پیشنهاد اصلاحی هم مخالفت کردند.
پس از عدم تصویب اصل ماده 3 و حذف این ماده و نیز پیشنهاد اصلاحی، محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس این ماده را برای بررسی بیشتر به کمیسیون آئیننامه داخلی ارجاع داد.
در ماده 3 طرح اصلاح قانون آئیننامه داخلی مجلس آمده است: در ماده 33 قانون آئین نامه داخلی اصلاحات زیر انجام میشود:
1- در تبصره بند 6، عنوان تبصره به تبصره یک اصلاح و اصلاحات زیر انجام می شود:
الف - بعد از کلمه "کمیسیونها" عبارت "رأساً یا با تقاضای حداقل 10 نفر از نمایندگان" اضافه میشود.
ب- عبارت "هیئت رئیسه میتواند گزارش مذکور را در دستور کار مجلس قرار دهد" به عبارت "در صورتی که درخواست بررسی از سوی نمایندگان باشد حداکثر 3 نفر از آنها میتواند در تهیه گزارش با کمیسیون، مشارکت کند. هیئت رئیسه گزارش کمیسیون را در دستور کار هفته بعد مجلس قرار میدهد" اصلاح شود.
پ - عبارت زیر به انتهای تبصره اضافه میشود: "در صورتی که در گزارش کمیسیون، در مورد عدم کارآمدی مسئول ذیربط رایگیری از مجلس درخواست شود، پس از پایان مذاکرات، عدم کارآمدی وی در حوزه مورد بررسی در گزارش به رای مجلس گذاشته میشود و در صورت تصویب، مراتب توسط هیئت رئیسه به بالاترین مقام مسئول مذکور جهت اقدام لازم اعلام میشود".
2- تبصره یک بند 7 به تبصره 2 تغییر مییابد و متن زیر جایگزین آن میشود:
تبصره 2- در صورتی که ارزیابی کمیسیونهای تخصصی و معاونت نظارت مجلس از عملکرد دستگاههای اجرایی مثبت باشد، گزارش آن که حاوی نتیجه ارزیابی و تقدیر از مسئولین و کارکنان دستگاههای اجرایی است به هیئت رئیسه تقدیم میشود تا در جلسه علنی قرائت شود.
3- بند 7 با حذف حرف "که" و عبارت "به آنها محول میشود" به عنوان بند 2 بعد از بند یک قرار میگیرد. شماره سایر بندها اصلاح میشود و تبصره 2 به عنوان تبصره 3 تغییر میکند.* عضویت نمایندگان با 30 ساعت غیبت در کمیسیون مشروط می شود
* عضویت نمایندگان با 30 ساعت غیبت در کمیسیون مشروط می شود
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس، ماده 4 این طرح را بررسی و تصویب کردند.
بر اساس این ماده یک تبصره به ذیل ماده 57 آییننامه داخلی الحاق میشود.
وکلای ملت در این مصوبه مقرر کردند که چنانچه نمایندگان عضو کمیسیونهای خاص در سال 30 ساعت غیبت اعم از موجه و غیرموجه داشته باشند، ادامه عضویت آنها در کمیسیون منوط به موافقت اکثریت اعضای آن کمیسیون خاص است؛ این رأیگیری با ورقه انجام میشود.
نمایندگان مجلس این ماده را با 142 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در صحن به تصویب رساندند.
- پس از تصویب این ماده، باهنر نایب رئیس مجلس با اعلام اینکه 160 نفر از نمایندگان در این رایگیری شرکت کردند، گفت که بالاخره امروز یک ماده تصویب شد.
* مصباحیمقدم: اسامی نمایندگان بیانضباطی که رأی نمیدهند اعلام شود
حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم نماینده مردم تهران در مجلس در جریان بررسی ماده 4 طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس، طی تذکری با استناد به بند 11 ماده 23 آئیننامه داخلی پارلمان، به التزام برای حفظ نظم مجلس اشاره کرد و اظهار داشت: در دورههای قبل مجلس، افرادی که در رایگیریها شرکت نمیکردند، اسامی آنان روی صفحه مانیتور میآمد و موجب کاهش عدم حضور نمایندگان در رایگیریها میشد.
وی افزود: برای اجرای ماده 23 آئیننامه داخلی مجلس این امکان وجود دارد و هیئت رئیسه باید تدبیری در این زمینه بیندیشد.
مصباحیمقدم گفت: گاهی اوقات حدود 70 تا 80 نفر از نمایندگان در رایگیریها اصلا شرکت نمیکنند؛ مجلس سیال است و اگر در یک جلسهای یکی از نمایندگان 10 بار در رایگیریها شرکت نکرد، بهتر است به او اخطار یا تذکری داده و معلوم شود که کدام یک از نمایندگان بیانضباط و کدام یک با انضباط هستند.
به گفته وی، در حال حاضر وقت ما در حال هدر رفتن است و بهتر است هیئت رئیسه تدبیری در زمینه عدم حضور نمایندگان در رایگیریها بیندیشد تا مشخص شود چه کسانی در رایگیریها شرکت نمیکنند.
محمدرضا باهنر نائب رئیس اول مجلس، در پاسخ به این تذکر گفت: در حال حاضر ما از نظر نرمافزاری برای اعلام اسامی نمایندگانی که در رایگیریها شرکت نمیکنند، مشکل داریم اما میتوان اسامی این نمایندگان را به صورت دستنویس، نوشت و اعلام کرد.
وی همچنین گفت: ما از دوستان میخواهیم که در رایگیریها شرکت کنند.
* باهنر: تصمیم گیری برای استیضاح حسینی بعد از گزارش کمیسیون اصل 90
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس پس از تصویب ماده 4، طی تذکری با استناد به ماده 220 آئیننامه داخلی مجلس خطاب به محمدرضا باهنر گفت: طرح استیضاح وزیر اقتصاد را به هیئت رئیسه دادیم اما شما با اعلام وصول آن موافقت نکردید که این برخلاف آئیننامه مجلس است.
وی خطاب به باهنر گفت: آیا شما میخواهید طرح استیضاح وزیر اقتصاد را معطل کنید تا بحث بودجه مطرح شود و استیضاح منتفی شود.
محمدرضا باهنر نیز در پاسخ به تذکر قاضیپور گفت: ماده 220 آئیننامه داخلی مجلس میگوید که طرح استیضاح باید به رئیس مجلس ارائه شود درحالی که بنده رئیس جلسه هستم نه رئیس مجلس، البته این موضوع را به مزاح گفتم. بنده اختیارات رئیس مجلس را در غیاب او دارم.
وی افزود: آئیننامه داخلی مجلس میگوید استیضاح باید در جلسه بعدی وصول شود، ضمن اینکه بنده از شما خواهش کردم که منتظر گزارش کمیسیون اصل 90 که مامور به بررسی مشکلات اخیر و اختلاس شده است، باشید و بعد از گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس تصمیم هماهنگی میگیرد.
باهنر با بیان اینکه گزارش کمیسیون اصل 90 درباره اختلاف اخیر فردا یا پس فردا جمعبندی و سپس به مجلس گزارش خواهد شد، خاطرنشان کرد: بعد از گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس و دیگر دستگاههای دیگر از جمله قوه مجریه نیز باید اقدامات لازم را انجام دهند اما بنده از نمایندگانی که طرح استیضاح را امضاء کردند، خواهش کردم تا منتظر گزارش کمیسیون اصل 90 باشند.
وی در پایان گفت: البته علیرغم خواهش بنده اگر نمایندگان استیضاح کننده وزیر اقتصاد بر اعلام وصول طرح استیضاح اصرار داشته باشند، ما به وظیفه خود عمل خواهیم کرد.
* برگزاری صحن علنی در 6 روز هفته درصورت عدم تصویب طرحها و لوایح طی ۶ جلسه
نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به جزییات طرح اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، ماده ۵ این طرح را بررسی کرده و با ۱۳۶ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و ۱۷ رأی ممتنع به تصویب رساندند.
طبق مصوبه خانه ملتیها، مجلس برای رسیدگی به طرحها و لوایحی که در ۶ جلسه به اتمام نرسد، از جلسه هفتم همه روزه به جز روزهای تعطیل تشکیل میشود و افزایش ساعت هر جلسه تا ۶ ساعت و بیشتر از آن با رأی مجلس است.
* کوچکزاده: قدرتطلبان و شهوتپرستان با طرح سؤال از وزیر اقتصاد به رأی ملت توهین میکنند
مهدی کوچکزاده نماینده مردم تهران در مجلس طی تذکری با استناد به بند 11 ماده 23 آئیننامه داخلی پارلمان و در جریان بررسی سؤال جمعی از نمایندگان از سیدشمسالدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره نحوه توزیع سهام عدالت، اظهار داشت: اگر از تریبون مجلس به یک فرد توهین شود، این موجب خدشه وارد شدن در اقتدار مجلس میشود و اگر از تریبون مجلس به چند نفر توهین شود، این بدتر است و اگر از تریبون مجلس به بخشی از ملت ایران توهین شود، باید آن دهانهایی که از تریبون مجلس به ملت ایران توهین میکنند را بست.
وی افزود: در این سؤال که ظاهرش، خدشه در طولانی بودن یا دیربودن در پرداخت سهام عدالت است، در بند آخر سؤال کننده یا سؤال کنندگان نتیجه گرفته که این رفتار همان خرید رای است.
وی تاکید کرد: این توهین به ملت ایران از سوی کسانی است که ملت ایران به آنان پشت کردند؛ 20 و چند میلیون نفر ایرانی متدین در انتخابات ریاست جمهوری 88 به یک نفر رأی دادند و 13 میلیون ایرانی که دارای همه حقوق شهروندی مانند سایر ایرانیها هستند، به فرد دیگری رأی دادند و به قول رهبر معظم انقلاب در نزد خدا از اینکه به فرد دیگری رای دادند، مهجور هستند.
کوچکزاده تصریح کرد: انتخابات سال 88 تمام شد و قانونی برگزار شد و خدشهای که امروز به آراء مردم در قالب سؤال از وزیر وارد میشود، از سوی معدود کسانی است که میخواستند رای آن 13 میلیون نفر را بازیچه خودشان برای قدرتطلبی و شهوتپرستی قرار دهند.
وی گفت: بنده اجازه نمیدهم که از تریبون مجلس به رای ملت ایران توهین شود؛ این بند آخر این سؤال، سؤال اقتصادی و سهام عدالت نیست، آقای وزیر شما حق ندارید که راجع به این بخش از سؤال که خرید رای هست، یا خرید رای نیست، توضیح دهید.
نماینده تهران در خانه ملت در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: از تریبون مجلس، مطرودین مردم میخواهند به رای مردم توهین کنند و ما اجازه نمیدهیم.
در ادامه سیدشهابالدین صدر نائب رئیس دوم مجلس در پاسخ به این تذکر نماینده تهران، گفت: این سؤال، سؤال تعدادی از نمایندگان مجلس است که در کمیسیون مربوطه مطرح شده و آقای حسینی وزیر اقتصاد، توضیحاتی را پیرامون این سؤال ارائه داده اما نمایندگان سؤال کننده از پاسخ وزیر قانع نشدند.
وی افزود: حسینی وزیر اقتصاد در این جلسه پیرامون مواردی توضیح خواهد داد که در حیطه اختیاراتش است.
صدر با بیان اینکه در این جلسه مباحث سیاسی مطرح نمیشود، گفت: وزیر اقتصاد در خصوص بخشهایی از سؤال توضیح خواهد داد که در حیطه اختیاراتش است.
* غضنفر آبادی: جریان فتنه 88 در قالب سؤال از وزیر اقتصاد وارد صحن مجلس شده است
حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده مردم بم و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس طی تذکر آئیننامهای با استناد به بند 11 ماده 23 آئین نامه داخلی پارلمان در جلسه علنی امروز یکشنبه و در جریان بررسی سؤال تعدادی از نمایندگان از وزیر امور اقتصادی و دارایی که درباره نحوه توزیع سهام عدالت بود، اظهار داشت: این موضوع واقعا سؤال عجیب و غریبی است.
وی با تاکید بر حفظ شان و اقتدار و منزلت مجلس و دفاع از حقوق و جایگاه قانونی نمایندگان، گفت: بعد از گذشته مدتها از انتخابات ریاست جمهوری سال 88، متاسفانه همان بحثی که جریان فتنه در سال 88 در خصوص سهام عدالت دنبال کرد و برخی از مردم را فریب داد و ملت را به کف خیابان کشاند، امروز همان موضوع با شیوه دیگری وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شده است.
غضنفر آبادی با ذکر این نکته که مطرح کردن این مسئله در مجلس درست نیست، گفت: این موضوع یعنی همان مباحثی که سران فتنه میگفتند و امروز همان موضوع در صحن علنی مجلس دنبال میشود، از این رو این موضوع اصلا در صحن علنی پارلمان قابل طرح نیست.
سیدشهاب الدین صدر گفت: این سؤال درباره موضوع سهام عدالت است. در توضیحات حسینی وزیر اقتصاد نیز درباره ساز و کار قانونی سهام عدالت خواهد بود.
وی تاکید کرد: اتهامات مربوط به انتخابات سال 88 قطعا در این جا قابل طرح نیست و اگر انگیزه دوستان آن موضوع باشد، باید بدانند که این موضوع اصلا در صحن علنی قابل طرح نیست.
* جعفری: چرا استعفای مطهری بررسی نمیشود/ صدر: این مسئله مربوط به لاریجانی است
در ادامه بهروز جعفری نماینده مردم سمیرم در مجلس طی تذکری گفت: یکی از نمایندگان بنا به دلایلی دفاع کرده و استعفا باید طبق قانون امروز در صحن مطرح میشد.
وی افزود: اگر تقدیم استعفا صحت ندارد و یا این نماینده استعفای خود را پس گرفته، باید اعلام شود اما در غیر این صورت چرا سؤالی که شائبه انتخاباتی دارد را در دستور کار قرار داده و بررسی استعفا را در دستور کار قرار ندادهاید.
سیدشهاب الدین صدر در پاسخ وی گفت: نماینده مستعفی باید استعفای مدلل خود را به رئیس مجلس ارائه کند و رئیس مجلس نیز باید آن را در دستور کار قرار دهد.
وی افزود: آن وظایفی که مربوط به رئیس جلسه است، در قانون مشخص است لذا این مسئله نیز مربوط به رئیس مجلس است، نه رئیس جلسه.
نایب رئیس مجلس تصریح کرد: باید اجازه دهیم که لاریجانی استعفای نماینده مستعفی را در دستور کار قرار دهد.
* کواکبیان: طرح سؤال از حسینی قبل از اینکه سیاسی باشد اقتصادی است
مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان و عضو فراکسیون اصلاحطلبان مجلس طی تذکر آئیننامهای در پاسخ ارتباطات نمایندگان از سؤال خود و همکارانش در مورد سهام عدالت گفت: دوستانی که میگویند این مسئله شان مجلس را زیر سؤال میبرد، باید بدانند که نمایندگان به تحقیق و تفحص درباره همین سهام عدالت رای دادهاند.
وی افزود: اگر بحث فتنه باشد، مگر خدای ناکرده مجلس دنبال فتنه است؟ این مسئله توهین است.
عضو فراکسیون اصلاح طلبان مجلس تصریح کرد: بنده بارها گفتهام که در انتخابات ریاست جمهوری تقلب نشده اما تخلف شده است و بین این دو فرق است.
کواکبیان ادامه داد: ما بحثمان قبل از اینکه سیاسی باشد، اقتصادی است.
وی خاطرنشان کرد: برخیها میگویند که این مسئله قدیمی است و چرا الان آن را مطرح میکنید اما ما اصل این موضوع را سال 88 مطرح کرده بودیم و نمایندگان بر اساس قانون حق دارند که از وزراء سؤال کنند و به ما چه ارتباطی دارد که در طرح موضوع در صحن علنی تاخیر شده است.
عضو فراکسیون اصلاح طلبان مجلس در پایان سخنان خود اظهار داشت: الان من باید از اختلاس 3 هزار میلیاردی بپرسم نه سهام عدالت.
سیدشهابالدین صدر نایب رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر کواکبیان گفت: موضوع تخلف 3 هزار میلیاردی خواست ملی است و شما نباید در موضوع سؤال، آن مسئله را توضیح دهید.
وی افزود: اگر بخواهیم رعایت حقوق 290 نماینده را داشته باشیم، سؤالات زیادی وجود دارد و حتی برخیها 30 سؤال مطرح کردند و ما نباید اجازه دهید کثرت سؤالها عدالت را زیر سؤال ببرد.
* کواکبیان: چرا توزیع سهام عدالت بعد از انتخابات متوقف شد
مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان طی سؤالی از وزیر اقتصاد و دارایی گفت که نحوه پرداخت سهام عدالت در تضاد با منطقه اقتصادی است چراکه برخی ابهامات درباره تأمین منابع مالی آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه توزیع سهام عدالت امر مطلوبی بوده و مخالفتی با اصل آن ندارم، افزود: مالکیت سهام عدالت دارای ابهام است و باید مشخص شود سهام عدالتی که توزیع میشود، مالکیت آن به چه مالکی ارائه میشود. اگر مالکیت به افراد است، پس افراد میتوانند آن را انتقال دهند و اگر فردی خدای ناکرده فوت کرد، وضعیت سهام عدالت او چگونه خواهد شد؟
کواکبیان با بیان اینکه "شرکتهای دولتی سودآور نیستند"، در واکنش به اظهارات وزیر اقتصاد و دارایی که گفته بود از ۵۵ شرکت دولتی برای توزیع سهام عدالت استفاده کردهایم، گفت: سؤال بنده این است که آیا شرکتهای دولتی سودآور هستند که ما پول سود آنها را به مردم در قالب سهام عدالت میپردازیم.
وی افزود: اگر این شرکتهای دولتی سودآور هستند، بهتر است وزارت اقتصاد لیست آنها را ارائه کند؛ برخی شرکتها مثل مخابرات و فولاد سودآور بودند که واگذار شدند.
نماینده مردم سمنان با بیان اینکه سود سهام عدالت از دلارهای نفتی تأمین میشود، خاطرنشان کرد: میگویند سهام عدالت موجب کنترل تورم شده است در حالی که سود این سهام به بخش مصرف میرود نه به بخش تولید، بنابراین اگر نقدینگی به بخش مصرف وارد شود، به طور طبیعی تورمزا خواهد بود.
کواکبیان با بیان اینکه سهام عدالت نباید در اردیبهشتماه که همزمان با تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بود، توزیع میشد، گفت: چرا بعد از انتخابات توزیع سهام عدالت را متوقف کردند و سهام عدالت را همزمان با تبلیغات توزیع کردند.
وی با بیان اینکه منطق اقتصادی پرداخت ۴۰میلیون نفری سهام عدالت را دارای ابهام میدانم، گفت: البته بنده در آماری که وزیر اقتصاد اعلام میکند، یقین ندارم و سؤال میکنم که آیا توزیع یارانهها به این روش به اقتصاد ما کمک کرده است؟ اگر آقای وزیر توضیح دهند که توضیح سهام عدالت موجب تقویت اقتصاد شده است، ما قطعا از ایشان قبول میکنیم.
کواکبیان گفت: اگر آقای وزیر شجاعانه بگوید که در توزیع سهام عدالت تابع دستور بوده و دستوری عمل کرده، ما از ایشان میپذیریم اما نمیخواهیم ایشان توجیه کنند. اگر شجاعانه بگویند که دستوری عمل کردهاند، بنده از سؤال خود منصرف و قانع میشوم.
* وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤال کواکبیان: 40 میلیون ایرانی سهام عدالت گرفتهاند/ زیر بار دستور سیاسی نمیروم
سیدشمسالدین حسینی وزیر اقتصاد و دارایی که برای پاسخ به سؤال 14 نماینده مجلس در جلسه علنی امروز حاضر شده بود، طی سخنانی خصوصی سازی را دغدغه سیستم مدیریتی کشور دانست و گفت: در دولت قبلی آئیننامهای بر همین اساس توسط آقای عارف معاون اول وقت دولت ابلاغ شد و در سال 85 نیز آقای احمدینژاد درباره ارائه سهام عدالت به 6 دهک جامعه بر اساس سیاستهای کلی اصل 44 که مقام معظم رهبری آن را ابلاغ کرده بود اقدام کرد و توزیع آن آغاز شد.
وی با بیان اینکه توزیع سهام عدالت فلسفه و مبانی روشن اقتصادی دارد، تصریح کرد: ما به 45 میلیون نفر که در 6 دهک پایین جامعه تعریف میشدند دعوتنامه فرستادیم که 40 میلیون نفر آنها برای دریافت سهام عدالت ثبتنام کردند. و در نهایت دولت از 55 شرکت دولتی را برای سهام عدالت در نظر گرفت.
حسینی با بیان اینکه تا پایان سال 89 سود قطعی سهام عدالت 7 میلیارد و 900 میلیون تومان بوده است، گفت: پرداخت سود سهام عدالت را دولت مورد بررسی قرار داد و سپس در 5 مرحله ارائه سهام عدالت را آغاز کرد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در تیر 86 اولین مرحله از ارائه سهام عدالت آغاز و در دومین مرحله به 4.5 میلیون نفر که تحت پوشش کمیته امداد بودند، سهام عدالت ارائه میشد،گفت:در اردیبهشت 88 به روستائیان و عشایر که 5.5 میلیون نفر بودند، در تیر 88 سه میلیون و 200 هزار نفر شاغل آموزش و پرورش و در بهمن 88 به بازنشستگان و در آذر سال 89 به دو میلیون شاغل دستگاههای اجرایی سهام عدالت پرداخت شد.
حسینی گفت: سهام عدالت مبتنی بر یک فلسفه روشن و مبانی درست توزیع شده است و در سال 89 نیز بنا به مصوبه قانون برنامه پنجم پرداخت سود متوقف شده است. چرا که قانون برنامه پنجم پرداخت سود را منع کرده است.
وی در ادامه در پاسخ به ادعای مصطفی کواکبیان مبنی بر دستوری عمل کردن وزیر اقتصاد بر بحث سهام عدالت گفت: بنده قسم میخورم هیچ دستوری درباره سهام عدالت مطرح نبوده است جز اینکه بنده به وظیفه قانونی و شرعی خود عمل کردهام و همچنین اعلام میکنم که زیر بار هیچ دستور سیاسی نیستم.
وزیر اقتصاد همچنین در پاسخ به سوال دیگر کواکبیان که چرا توزیع سهام عدالت در اردیبهشت 88 که همزمان با تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بود، توزیع شده است، گفت: بنده باز هم میگویم ما در اردیبهشت 88 سهام عدالت را توزیع کردیم چون باید این کار را میکردیم. ما نمیتوانستیم به خاطر اینکه بحث تبلیغات است حقوق مردم را سلب کنیم. از اینکه به ما انگ سیاسی میزنند ما نمیتوانیم وظیفه خود را انجام دهیم چرا که مقام معظم رهبری فرمودند انتخابات نباید مانع خدمترسانی دولت به مردم شود.
حسینی در پاسخ به اظهارات کواکبیان مبنی بر اینکه شرکتهای دولتی سودده نیستند، گفت: اگر در بودجه 90 ملاحظه شود چقدر از شرکتهای دولتی سود ده هستندو دولت به سودهای آنها توجه میکنند.
وی همچنین گفت که سهام عدالت متعلق به کسانی است سهام عدالت را دریافت کرده باشد و میتواند آن را انتقال دهد اما انتقال سهام عدالت مشروط به خرید نقدی آن است و اگر فردی سهام را قسطی خریداری کند نمیتواند سهام عدالت خود را استفاده کند.
وزیر اقتصاد در پایان ضمن تشکر از مصطفی کواکبیان و دیگر نمایندگان که از وی درباره سهام عدالت سؤال کرده بودند گفت که وزارت اقتصاد ودارایی در بحث توزیع سهام عدالت تنها به وظیفه قانونی و شرعی خود عمل کرده است.
* کواکبیان: از پاسخ وزیر قانع نشدم اما نمیخواهم رأیگیری شود
مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان که طرح سؤال او از وزیر اقتصاد و دارایی در جلسه علنی امروز مطرح شده بود، بعد از استماع پاسخ سیدشمسالدین حسینی با بیان اینکه از اظهارات وزیر اقتصاد قانع نشده است اما به خاطر مباحث انتخابات و شرطی شدن صحن سیاسی مجلس نمیخواهم نمایندگان موضوع را به رای درباره موضوع رایگیری کنند، گفت: بنده از اظهارات آقای وزیر قانع نشدم اما چون بحث شرطی شده، بنده مایل نیستم موضوع به رای نمایندگان گذاشته شود.
سیدشهابالدین صدر که در غیاب لاریجانی و باهنر ریاست جلسه را به عهده داشت، از کواکبیان خواست در صورت قانع نشدن از پاسخ وزیر اقتصاد درخواست رایگیری نمایندگان را ارائه دهد که کواکبیان گفت که تمایلی به رایگیری نمایندگان ندارد.
* اسماعیلی: حتی تحلیلگران آمریکایی اتهامزنی ناشیانه به ایران را مسخره کردهاند
دستورکار بعدی مجلس نطقهای میان دستور بود که ولی اسماعیلی نماینده مردم گرمی در مجلس به عنوان نخستین ناطق در صحن علنی مجلس اظهار داشت: متأسفانه در روزهای اخیر شنیده میشود که برخی از مدیرمسئولان سایتهای انقلابی و مدافع ولایت با شکایت رئیس مجلس بازداشت میشوند.
وی افزود: اینکه آیا در تمامی پروندهها اینگونه قاطعانه و با سرعت عمل میشود، جای سؤال است اما انتظار این است که رئیس قوه مقننه با شرح صدری بیشتر با موضوعات برخورد کند و به جاست که ریاست مجلس در این تصمیم خود تجدیدنظر کند چراکه انتظار از سران قوا همین است.
این نماینده مجلس در خصوص موج بیداری اسلامی در منطقه گفت: با یک نگاه منصفانه مشخص است که آمریکایی و غربی خواندن این تحولات روحیه دادن به رژیم صهیونیستی است. این تحولات یک فرصت تاریخی برای اسلام و مسلمین و ایران است چراکه به تعبیر رهبر انقلاب موج سوم گرایش مردم به اسلام و بیداری اسلامی شروع شده است.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه این تحولات بیداری اسلامی است نه بیداری انسانی که بعضا تعبیر میشود، تصریح کرد: با تشکیل فراکسیون بیداری اسلامی در مجلس این موضوع پررنگتر پیگیری خواهد شد.
وی اضافه کرد: آمریکا برای به حاشیه کشاندن جنبش والاستریت و با هدف ایرانهراسی کشور ما را متهم به طراحی ترور سفیر عربستان کرده است اما این اقدام به قدری ناشیانه است که تحلیلگران آمریکایی نیز آن را به سخره گرفتهاند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه آمریکا به قدری بیمار است که به کفهای روی آب دل بسته است، ادامه داد: آمریکا غافل از این است که غرق شدنش قطعی است و صدای شکستن استخوانهای کاپیتالیسم به گوش میرسد و این وعده الهی است که مستضعفین پیروزند.
اسماعیلی با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه و استقبال بینظیر مردم از ایشان، گفت: این استقبال مرد بار دیگر نشان داد که راه زلال ولایت تا قیام امام زمان (عج) پررنگتر، مقاومتر و پررهرو تر از راههای دیگر است و ارادت مردم و قطبنمای آنها در ارادت مسئولین همان راه ولایت و رهبر معظم انقلاب است.
"مقتدایی که حتی حاضر نشد خود را با قنبر غلام امام علی مقایسه کند، به تأسی مولای خود عمق اتاق فرمانداری آشوب زده دشمن را در بهار مقاومت و انقلاب اسلامی میبیند و در طوفان حوادث هم به تکریم نخبگان میپردازد و هم به تعظیم جانبازان. هم نخ تسبیح بیداری اسلامی است و هم منظومهدار کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین. هم نگران عدالتخواهی است و هم مراقب جنبش نرم افزاری است. هم به مجاهدت فرهنگی فرامیخواند و هم دغدغه جهاد اقتصادی را فریاد میزند."
وی با بیان اینکه برای جنگ سخت هزاران مرد بیادعا از جان گذشتند اما برای جنگ نرم کسی نیست که از مال و جان و آبروی خود بگذرد، بیان کرد: اگر به فرمان ۸ مادهای رهبر انقلاب عمل میشد، شاهد اختلاس نجومی اخیر نبودیم لذا اکنون بر ماست که وارد شویم و از ابزار نظارتی خود در این زمینه استفاده کنیم.
نماینده مردم گرمی در خانه ملت همچنین تاکید کرد: اگر مسئولین به هشدارهای رهبر انقلاب در خصوص 18 تیر ۷۸ عمل میکردند، فتنه سال ۸۸ رخ نمیداد که عدهای با نقشه و طراحی دشمنان انقلاب تا نزدیکی خیمه ولی امر مسلمین تاختند لذا ما از فتنهگران چه آنان که فتنه را هدایت، چه آنان که فتنه را همراهی و چه آنان که فتنه را میدانداری، حمایت و فتنهگران را تحریک کردند و چه آنان که سکوت کردند، تبری میجوییم و همچنین از جریان انحرافی که سبب هدر رفتن انرژی دولت و ادامه خدمت آن و سبب سرخوردگی نیروهای انقلاب شد، دوری میکنیم.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما از فتنهگران و جریان انحرافی متنفریم و بین ما و آنها خط سرخی به رنگ خون تا قیامت کشیده شده است، گفت: با توجه به نزدیک شدن به انتخابات مجلس باید بگویم که وحدت اصولگرایان تنها با پایبندی به اصول ممکن است و پیروزی را به دنبال دارد.
* مقدسی: جنبش "والاستریت" عکسالعمل انسانها نسبت به نظام لیبرال دموکراسی غرب است
همچنین هادی مقدسی نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی طی نطق میان دستور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: نسیم بیداری اسلامی که امروز به شعار دهه چهارم انقلاب اسلامی یعنی عدالت و پیشرفت معطر شده است، نه تنها دلهای تمام مومنان خداجو در داخل کشور را به وجد آورده بلکه موج بیداری اسلامی را در میان تمام کشورهای حق طلب دامن زده است؛ به شکلی که امروز دیگر این موج مختص به خاورمیانه و کشورهای مسلمان نیست.
وی افزود: نهضت وال استریت یک حرکت سطحی و مطالبه حزبی و گروهی و منطقهای نیست بلکه عکسالعمل انسانها در پاسخ به نظام و سیستم لیبرال دموکراسی است، به این مضمون که همچنان که نظام کمونیستی قادر به شناخت نیازهای روحی و مادی بشر نبود، نظام فعلی حاکم بر دنیا نیز به همان بنبست دچار شده است و چارهای جز پیوستن به تاریخ ندارد و تنها مدلی که میتواند متناسب با نیاز جامعه و انسانها پاسخگوی مطالبات آنها باشد، نظام الهی و معنوی مردمسالاری دینی با محوریت شعار عدالت و پیشرفت توامان است.
این نماینده مجلس ادامه داد: این شعار الهی که در شعارها و مطالبات حرکتهای منطقه و جهان تحت عنوان بیداری اسلامی شاهد آن هستیم، زنگ بیدار باشی را در گوش همه جهانیان حق طلب دمیده است، حتی آنان که به ظاهر غرق در توسعه، پیشرفت، رفاه و زرق و برق زندگی مادی هستند یعنی کشورهای غربی و توسعه یافته امروز با یک خیزش مستمر و غیر قابل کنترل صفا، صمیمیت، فلاح و رستگاری خود را در لوای خیمه عدالت دینی جستجو میکند.
مقدسی همچنین یادآور شد: با تمام تحریمها، مشکلات و کاستیهای تحمیل شده از سوی ستمگران و مستکبران مدل زندگی، حکومت، رفاه و آسایش موجود در کشور ما به یک الگوی آرمانی برای ملتهای دنیا تبدیل شده و امید است با همسویی و هم گامی با رهبر انقلاب بتوانیم در مدیریت شرایط فعلی جهان نقش موثری ایفا کنیم.
وی با بیان اینکه شرایط و اوضاع سیاسی فعلی در داخل کشور برای دوست و دشمن حائز اهمیت شده است، گفت: مردم به ما اطمینان کردهاند و پس از یاس و ناکامیها که از مدلهای توسعه و اصلاحات به آن دچار شده بودند، اصولگرایی را به عنوان یک تفکر موثر و رهایی بخش برای نجات خود و اعتلای آرمانهای انقلابشان برگزیدند و انصافا به رسالت الهی خود عمل کردند.
نماینده مردم بروجرد در خانه ملت اضافه کرد: اکنون بر ما سیاسیون است که با کنار گذاشتن بگو مگوها و سهم خواهیهای گروهی و حزبی فرصت را غنیمت شماریم و آنها را با وحدت و دوراندیشی خود به مسیری که انتخاب کردهاند، امیدوار کنیم وگرنه میدانیم که این مردم همانند رهبر خود بر سر مصالح انقلاب عقد اخوت با هیچ فردی نبسته و نخواهند بست.
مقدسی بر اساس تحقیقات میدانی پیرامون وضعیت اقتصادی دنیا و کشورمان گفت که به رغم تمام شرایط ناپایدار سیاسی و اقتصادی در دنیا ایران یکی از با ثباتترین سیستمهای اقتصادی در منطقه و حتی در دنیا است و اگر از وضعیت معیشتی مردم که شاخصهای آن رو به بهبود است و از تورم که یک واقعیت انکارناپذیر در شرایط فعلی است و همچنین آمار بیکاری که در جای خود باید به فکر چارهای برای آن باشیم، بگذریم، به واسطه تغییر رویکرد و مدل اقتصادی کشور و جایگزینی مدل بومی و اسلامی عدالت و پیشرفت توامان به جای مدل لیبرالی خون تازهای در شریانهای اقتصادی کشور جاری شده است.
وی اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها را اقدامی بینظیر، الزامی و شجاعانه دانست و تاکید کرد: این قانون توانست در تقابل با مسائل داخلی و توطئههای خارجی ضعفهای مدل اقتصادی ما را جبران کنند لذا تنها راه پیروزی در این مسیر پا فشاری در تحقق اهداف اقتصادی و پایبند بودن دولت به تمام جزئیات قانون هدفمندی یارانهها است.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه توزیع پول راه عدالتگستری نیست، تصریح کرد: اگر به جای وعده افزایش پرداختهای نقدی سهم تولید و زیر ساختها و تامین اجتماعی پرداخت شود و این سهمها را افزایش دهیم به هدف نزدیکتر شده و با قانون مطابقتر میشویم.
مقدسی از فساد اخیر بانکی به عنوان "سکتهای عجیب در سیستم پولی و بانکی کشور"، تعبیر کرد و گفت: در خصوص موضوع تخلفات اخیر که خسارات سلب اعتماد عمومی آن در داخل و خارج چند صد برابر خسارت مالی آن بوده است، از دادستان میخواهیم با شناسایی و معرفی چهرههای پشت پرده مجددا اعتماد عمومی را به نظام و سیستم بانکی برگرداند و با اجرای امر مقام معظم رهبری و در نظر گرفتن مجازات متناسب، این پرونده را به یک درس عبرت برای تمام دستاندازان به بیتالمال تبدیل کنند.
* مرعشی: پلیس آمریکا به مردمش رحم نمیکند/قدرت نرم جمهوری اسلامی را در والاستریت شاهدیم
صمد مرعشی نماینده مردم رودبار نیز طی نطق میان دستور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در هفتههای اخیر اقشار مختلف مردم در نقاط مختلف آمریکا، از جمله بازار بورس نیویورک در وال استریت به صورت خودجوش و مهندسی نشده برای رساندن پیامشان علیه فساد دولت و رژیم سرمایهداری، بیکاری، هزینههای سنگین زندگی، سرخوردگی از وضعیت بد اقتصادی و در یک کلام اعلام نارضایتی از نظام تبعیضآمیز اقتصادی آمریکا دور هم جمع شده و دست به جنبش اعتراضی فراگیر و علنی همراه با اعتصاب و ناآرامی اجتماعی زدهاند.
وی افزود: با کمال تاسف لیبرال دموکراسی غرب نه تنها به مردم کشورهای دیگر رحم نمیکند بلکه به مردم خود هم رحم نکرده و سرکوب، دستگیری و برخوردهای قهرآمیز پلیس را سرلوحه کار خود قرار داده است.
نماینده مردم رودبار گفت: امیدوارم جمعیت 99 درصدی آمریکا یعنی اکثریت این ملت که توسط یک درصد سرمایهدار صهیونیسم اداره میشوند بتوانند با چشمانی باز از خواسته خود محافظت کنند.
مرعشی ادامه داد: قدرت نرم انقلاب شکوهمند اسلامی ایران سنگرهای جنگ نرم بین تمدن غرب و تمدن اسلامی را روز به روز از مرزهای جمهوری اسلامی و بلوک اسلامی که در حال شکلگیری با محوریت ایران اسلامی است، خارج کرده و به مرزهای اروپا و سپس قلب نظام سرمایهداری یعنی وال استریت رسانده است.
این نماینده مجلس اظهار داشت: امروز زمین بازی استراتژی ایران و آمریکا نه در ایران بلکه داخل خاک آمریکاست و این بدان معنی است که در صورت برنامهریزی میتوان به افقهای تازهتری چشم دوخت.
وی گفت: از طرف دیگر هشدار مقام معظم رهبری به سیاستمداران شبهه اسلامی منطقه در مورد اینکه سرنوشت خود را به سرنوشت آمریکا و اسرائیل گره نزنند، معنای این جمله است که ملل مسلمان باید به سمت ساخت بلوک مقتدر اسلامی و تمدن اسلامی با الگوبرداری از داشتههای اسلامی پیش بروند تا پس از فروپاشی تمدن غرب یک تمدن جدید جایگزین آن شود.
مرعشی ضمن قدردانی از مردم استان کرمانشاه برای استقبال از رهبر معظم انقلاب افزود: سفر رهبر انقلاب به استان کرمانشاه در شرایطی صورت گرفته که موج بیداری اسلامی سراسر منطقه را فرا گرفته است و جنبش بیداری در آمریکا و اروپا منجر به فروپاشی اقتصاد کاپیتالیستی شده است.
وی گفت: با حمایت قوای سهگانه شاهد برخورد و کوتاه شدن دستهای آلوده در جریان سوءاستفاده مالی اخیر خواهیم بود.
نماینده مردم رودبار در ادامه سخنانش به مسائل و مشکلات حوزه انتخابیهاش اشاره کرد و از مسئولین خواست برای حل این مشکلات اقدام کنند.
* حاجیاصغری: اتهام اخیر آمریکا به ایران یک "نمایشنامه سادهلوحانه" است
سیدمحمدرضا حاجیاصغری نماینده مردم میانه در مجلس طی نطق میان دستور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: امروز آمریکا منفورترین نظام سیاسی در همه جهان است.
وی افزود: واکنش به کشتار وحشیانه مردم بیگناه عراق، افغانستان، فلسطین و ایجاد ناامنی در منطقه با عنوان فریبنده ایجاد امنیت با موج گسترده نارضایتی در قالب جنبش وال استریت سرتاسر آمریکا را در بر گرفته است.
حاجیاصغری ادامه داد: اخیرا آمریکا برای انحراف جامعه جهانی با نشر اکاذیب و با طرح نمایشنامه ساختگی و سادهلوحانه مبنی بر اقدام جمهوری اسلامی ایران برای ترور سفیر عربستان اقدامات مذبوحانهای را انجام داده است؛ اینجانب ضمن محکوم کردن این توطئه به عربستان توصیه میکنم که فریب آمریکا را نخورد و در زمین دشمن شماره یک جهان اسلام بازی نکند.
این نماینده مجلس گفت: امام خمینی (ره) فرمودند ما برای درک کامل راه و ارزش شهیدان فاصله طولانی را باید بپیماییم؛ امروز آینده دیروز است. بر این اساس باید در جهت درک کامل راه شهیدان راه شهادت و ایثارگری را ادامه دهیم.
حاجیاصغری در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: درست است که ابن ملجم قصاص شد اما بیعدالتی هنوز قصاص نشده است.
بر این اساس ما منتظریم تا محرم شود و امتحان خود را پس دهیم؛ ما بسیجیان ولایتیم و در این راه استوار خواهیم ماند.
وی خاطرنشان کرد: روز گذشته بسیجیان کرمانشاه در تجدید بیعت با رهبر انقلاب حاضر شدند و پایبندی خود را به ولایت اثبات کردند.
نماینده مردم میانه گفت: برای درک کامل ارزش شهیدان لازم است که برای تعیین تکلیف قانون جامع حمایت از ایثارگران، شهدا، جانبازان و آزادگان هر چه سریعتر اقدام مقتضی انجام شود.
حاجیاصغری با طرح این سؤال که آیا مجلس در راس امور است؟ افزود: بنده برای پنجمین بار در مورد ضرورت تعیین تکلیف قانون حمایت از ایثارگران تذکر میدهم.
وی اظهار داشت: همزمان با هفته دفاع مقدس بعضی از ادارات بنیاد شهید چند گونی از خاک را جلوی ادارات گذاشتند تا فرهنگ دفاع مقدس گرامی داشته شود؛ آیا رسیدگی به اشتغال فرزندان و خانواده ایثارگران و رسیدگی به مشکلات آنها جزء فرهنگ دفاع مقدس نیست؟
نماینده مردم میانه در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات کشاورزان و مردم حوزه انتخابیهاش اشاره کرد و از مسئولین خواست برای رفع این مشکلات اقدام کنند.
* لاهوتی: اتهامات ناشیانه علیه ایران برای انحراف افکار عمومی از شکستهای آمریکاست
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس نیز طی نطق میان دستور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و امام (ره) برای رهبر انقلاب آرزوی سلامتی و طول عمر کرد.
وی افزود: آمریکا که امروز یک شکست خورده سیاسی منطقه خاورمیانه است، مهمترین پایگاه راهبردی خویش یعنی مصر را از دست داده و در داخل آمریکا دچار بحران اقتصادی و آشفتگی سیاسی شده است.
لاهوتی گفت: آمریکا در یک طراحی ناشیانه جمهوری اسلامی را متهم به طراحی ترور سفیر عربستان کرده است تا افکار مردم آمریکا را که امروز در اوج نارضایتی از هیئت حاکمه آمریکا هستند و جنبش وال استریت را به وجود آوردند منحرف کنند.
نماینده مردم لنگرود ضمن محکوم کردن توطئه جدید آمریکا از وزارت امور خارجه خواست که در جهت خنثی کردن این توطئه جدید تلاش گستردهای انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: مردم کشورهای مسلمان با الهام گرفتن از انقلاب اسلامی مردم ایران و توجه خاص به رهبری گرانقدر ایران اسلامی و با تمسک به فطرت الهی در این اندیشهاند که ظلم، ستم و استبداد را در دنیا ریشه کن کنند.
لاهوتی اظهار داشت: بودجه عمرانی که دولت طی لایحهای تقدیم مجلس کرد، حدود 47 هزار و 500 میلیارد تومان بود که این موضوع در مجلس رسیدگی شد و بعد از جرح و تعدیل این رقم در مجلس به 34 هزار و 500 میلیارد تومان رسید ولی با گذشت 7 ماه از سال فقط 10 هزار میلیارد تومان از این عدد 34 هزار میلیاردی پرداخت شده است.
وی گفت: اگر روال به همین صورت ادامه داشته باشد، در خوش بینانه ترین حالت 60 درصد از رقم یاد شده تحقق پیدا خواهد کرد که جا دارد بنده در این جا از رئیس جمهور بخواهم نگاه ویژهای به پروژههای عمرانی داشته باشد.
نماینده مردم لنگرود از وزیر صنعت و تجارت خواست تا دغدغه تولید کنندگان و صنعتگران کشور را برطرف کنند.
لاهوتی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: امروز ظرفیتهای داخلی کشور به دلیل واردات بیرویه در حال از بین رفتن است.
* پایان جلسه علنی امروز
سیدشهابالدین صدر نایب رئیس دوم مجلس که ریاست ساعات پایانی صحن را بر عهده داشت، ساعت 12:25 دقیقه ظهر امروز زنگ پایان جلسه علنی امروز پارلمان را به صدا درآورد.