به گزارش مشرق به نقل از مهر، تلاش نمایندگان مجلس برای استیضاح مجدد وزیر نیروی دولت دهم در حالی شکل گرفته است که وی 15 اسفند ماه سال گذشته نیز به دلیل عدم کارآمدی و مدیریت با طرح استیضاح به صحن مجلس شورای اسلامی فراخوانده شد و اما با کسب 102 رای مخالف استیضاح در برابر 101 موافق توانست بار دیگر به وزارت نیرو بازگردد.
پس از گذشت نزدیک به 8 ماه از انجام این استیضاح، مجددا جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که عمدتا در کمیسیون های کشاورزی و انرژی مجلس عضو هستند طرح استیضاح نامجو وزیر نیرو را تهیه کرده اند.
عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران و به ورشکستگی کشاندن آنها، بی کفایتی در اخذ مطالبات وزارت نیرو از دولت، ناتوانی در حل مشکلات آب کشور، عدم انجام موادی از قانون بودجه و برنامه توسعه چهارم و پنجم، بی توجهی به مطالبات قانونی نمایندگان از حوزه های مختلف، دادن مجوز برای پرداخت یارانه ها از محل درآمدهای وزارت نیرو و تمکین در برابر فشارهای غیر قانونی مقامات بالاتر اجرایی، عدم توجه به استراتژی صنعت برق از جمله محورهای طرح استیضاحی است که توسط نمایندگان مجلس تهیه شده است.
وی سال گذشته به دلیل بی توجهی به مشکلات آبی کشور، عدم اجرای مصوبات سفرهای استانی، افزایش واردات محصولات کشاورزی در پی بی توجهی به آبیاری، بی برنامگی وزارت نیرو برای خشکسالی و بحران های آبی در کشور و بی عدالتی در توزیع اعتبارات وزارت نیرواستیضاح شده بود.
عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، درباره این استیضاح گفت: ما امیدواریم قبل از به جریان افتادن طرح استیضاح وزیر نیرو مسائل و مشکلات این حوزه برطرف شود .
وی ادامه داد: پیش از این در چند جلسه مسائل و مشکلات صنعت برق کشور را با وزیر نیرو مطرح کردیم و حتی دو ماه گذشته وزیر فرصت دوماهه خواست تا به مطالبات این حوزه رسیدگی کند اما پس از دوماه 19 مهرماه در جلسه ای که با مسئولان مربوطه داشتیم مشخص شد هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
حسینی گفت: بنابراین با توجه به این وضعیت استیضاح وزیر دور از انتظار نیست و در صورت انجام آن به دلیل مشکلات فراوانی که در این حوزه وجود دارد بعید است نامجو موفق به کسب رای اعتماد مجدد از مجلس شود.
پیش از این نیز حمیدرضا کاتوزیان رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفتگویی با خبرنگار مهر، تاکید کرده بود بازخواست جدی از وزیر نیرو درخصوص عدم عمل به تعهدات در دستور کار کمیسیون انرژی است و این کمیسیون تصمیم دارد تخلفات وزارت اقتصاد، معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور و وزارت نیرو در حوزه برق را طی گزارشی در راستای ماده 233 آئین نامه داخلی مجلس به صحن علنی ارائه کند.
وی خاطر نشان کرد: وزارت نیرو به تعهداتش عمل نمی کند و ریشه آن ضعف مدیریت در وزارت نیرو است که وزیر نمی تواند مطالبات این وزارتخانه را از دولت بگیرد. وضعیت به گونه ای است که دولت پول وزارت نیرو را در هدفمندی یارانه ها هزینه کرده است این مبلغ 880 میلیارد تومان است که به وزارت نیرو تعلق دارد اما در توزیع یارانه ها میان مردم صرف شده است.
به گزارش مهر طبق آئین نامه داخلی مجلس، هر گاه حداقل 10 نفر از نمایندگان و یا هر کدام از کمیسیون ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقض قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسئولان دستگاههای دیرمجموعه آنان را اعلام کنند، موضوع بلافاصله از طریق هیئت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون مربوطه ارجاع می گردد.
بر اساس تبصره این ماده چنانچه نظر مجلس در تایید گزارش تهیه شده در کمیسیون مربوطه باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذیصلاح ارسال می شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی شود.
بر اساس تبصره 2 این ماده نیز در صورتی که مجلس در مورد رئیس جمهور و یا هر یک از وزیران سه نوبت رای به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح در صورت رعایت مفاد اصل 89 قانون اساسی در دستور کار قرار خواهد گرفت.