به گزارش مشرق، در حالی که بحران آلودگی هوا، از گرد و غبار ناشی از خشکی تالابها گرفته تا آلایندگیهای مرئی و نامرئی حاصل از مشعلهای شرکت نفت و صنایع نفتی، در استان خوزستان بیداد میکند، با فرا رسیدن فصل برداشت غلات، دود غلیظ حاصل از به آتش کشیدن کاه و کلش هم این روزها میهمان ناخواندهای دیگر برای ریههای مردم خوزستان به شمار میرود.
سالهاست با فرا رسیدن اردیبهشت و همزمان با برداشت محصول گندم و جو در مزارع خوزستان کاه و کلش باقی مانده به آتش کشیده میشود؛ رویهای زیانبار که به فقر غذایی خاک منجر شده و در نتیجه، از بین رفتن موجودات زنده مفید مخصوصا کرم خاکی و از بین رفتن ساختمان خاک را به دنبال دارد. فرایندی که با فرا رسیدن فصل گرما به سختتر شدن خاک و ایجاد سله منجر میشود.
به علاوه مقارن شدن فصل آتش زدن کاه و کلش مزارع در خوزستان با فصل تولید مثل و زادآوری حیات وحش از حشرات گرفته تا پستانداران و پرندگان، نسل این گونهها را خطر انقراض روبهرو ساخته و با برهم زدن زنجیره غذایی، چرخه حیات را در منطقه مختل میکند. نابودی جانورانی چون� گربه وحشی، روباه، شغال و رودک عسلخوار، دراج، چکاوک کاکلی و باقرقره که به دلیل سوء مدیریت و در نتیجه تخریب زیستگاهها به ناچار در مزارع لانهسازی کرده و در اردیبهشت ماه به همراه تولهها و جوجههایشان طعمه آتش میشوند هر ساله یکی از مهمترین دغدغههای فعالان محیط زیست خوزستان به شمار میرود. آتشی که در بسیاری از مواقع با سرایت به پوشش گیاهی طبیعی اطراف مزارع، سبب از بین رفتن پوشش گیاهی و گونههای متعدد� حیات وحش میشود.
تصاویر زیر مربوط به آتش زدن کاه و کلش مزارع گندم و جو در روز گذشته است که حکایت از عدم ورود سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی برای مهار این تخلف زیستمحیطی دارد. تخلفی که با توجه به آثار زیانبارش برای انسان و محیط زیست، آن هم در شرایط بحرانی هوای استان خوزستان انتظار میرفت پیش از فرا رسیدن فصل برداشت گندم و جو قاطعانه مورد پیگیری قرار گرفته و پیش از به بارآوردن خسارت بیشتر مهار شود.