کد خبر 72344
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۵

سفیر هند در تهران با رد عدم تمایل این کشور به پرداخت بدهای های نفتی خود به ایران گفت: مشکلات اخیر ناشی از اعمال تحریمهای اقتصادی بر علیه ایران بود

به گزارش مشرق به نقل از مهر، "دی. پی سریواستاوا" شامگاه پنجشنبه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی افزود: کشور هند در سال گذشته رشد اقتصادی 8.2 درصدی را تجربه کرد که ادامه این روند بدون تامین انرژی با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد.

وی یادآور شد: ایران منابع زیادی از هیدروکربن ها را در اختیار دارد و هند نیز یک بازار بزرگ در حال توسعه ای است که برای تامین انرژی خود آماده همکاری های گسترده با جمهوری اسلامی ایران است. سفیر هند با رد تاثیرگذاری دیگر مسائل در روابط دوکشور تصریح کرد: در این میان، موضوع نفت و انرژی می تواند یک عامل مهم و تاثیرگذار برای تعمیق روابط فی مابین تلقی گردد.

"دی. پی سریواستاوا" در ادامه با اشاره به مشکلات اخیر در بدهی های نفتی هند به ایران، ‌دلیل این مشکل را عدم تمایل این کشور به پرداخت دیون خود ندانست و گفت: تحریم ها گردش مالی بین بانکهای هند و ایران را با چالش مواجه کرده بود که خوشبختانه با اتخاذ مکانسم هایی این مشکل به خوبی رفع شد.

وی اظهار داشت: خوشحالیم که موضوع یاد شده را پشت سر گذاشتیم و اکنون آماده همکاری با جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مورد علاقه هستیم. سفیر هند همچنین با اعلام اینکه رئیس پارلمان این کشور در راس هیئتی عالی رتبه از دوم تا پنجم نوامبر از ایران دیدن می کند افزود: در تلاش هستیم تا در برنامه کاری ایشان،‌ سفر به تبریز و دیدار از قابلیت‌های این منطقه نیز گنجانده شود.

"دی. پی سریواستاوا" روابط ایران و هند را رو به گسترش خواند و افزود: دولت هند علاقمند است روابط دوطرف در تمام حوزه های سیاسی، ‌اقتصادی و فرهنگی گسترش پیدا کند. وی با اشاره به تشکیل کمیسیون مشترک ایران و هند با مسئولیت وزارتخانه های امور خارجه دوطرف، گفت: آذربایجان شرقی نیز می تواند با حضور فعال در این کمیسیون در افزایش مناسبات با هند مشارکت فعال داشته و از منافع اقتصادی موجود بهره مند گردد.

سفیر هند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روابط ایالت "اوتارپرداش" در سالهای گذشته با آذربایجان شرقی گفت: شهر تبریز با "لکنو" پایتخت اوتارپرادش پیوندهای عمیق فرهنگی و مذهبی داشته و این عوامل می تواند در توسعه روابط میان دو منطقه مفید باشد. وی تصریح کرد: زبان فارسی همواره در این شهر نفوذ داشته و اغلب شیعیان هند نیز در "لکنو" ساکن هستند.

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با اشاره به روابط این استان با ایالت اوتارپرادش گفت:‌ متاسفانه این روابط به دلایلی تداوم نیافت.

احمد علیرضابیگی افزود: امیدواریم حضور آقای سفیر در تبریز و این جلسه، باب برقراری روابط دو منطقه را مجددا گشوده و این ارتباطات در حوزه های مختلف برقرار و توسعه یابد. بیگی با اشاره به جایگاه بین المللی هند در سطح جهان افزود: هند با جمعیت یک میلیاردی و بازار رو به گسترش خود می تواند پتانسیل خوبی برای توسعه مناسبات طرفین باشد.

وی با تاکید بر لزوم سفرهای کاری مسئولان و کارشناسان دو طرف تصریح کرد: شناخت طرفین از پتانسیل ها و امکانات یکدیگر می تواند به تغعمیق مناسبات کمک شایانی داشته باشد.

استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت ارتباطات منطقه ای در جهان امروز، امکانات استان را تشریح و تاکید کرد: همکاری های فی مابین باعث بهره برداری از این امکانات شده و سود و منافع ناشی از آن برای هردو طرف عاید می شود. بیگی از سفیر هند خواست تا زمینه حضور بخش خصوصی این کشور برای سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی را فراهم کند و اذهان داشت که این استان آماده ارائه تسهیلات لازم در این زمینه است.

وی همچنین در این دیدار از سفیر هند دعوت کرد تا در "نشست تجاری جاده ابریشم" که به زودی در تبریز برگزار خواهد شد حضور داشته باشد. در پایان این دیدار، ‌طرفین کتابهای نفیسی از دیدنی های هردوکشور به یکدیگر هدیه کردند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس