به گزارش مشرق،پایگاه خبری تحلیلی «پولیتیکو» در گزارشی به تحلیل پشت پرده اخراج «جیمز کومی» رئیس پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا پرداخت و نوشت علت اخراج کومی، عصبانیت ترامپ از تحقیق و بازجویی رئیس اف بی آی از همکاران ترامپ درباره ارتباط با روسیه بوده است.
بر اساس این گزارش، ترامپ موضوع اخراج کومی از سمتش در اف بی آی را بیش از یک هفته مورد بررسی قرار داده بود و نهایتا بعد از ظهر روز گذشته (سه شنبه) تصمیم خود را نهایی کرد اما تماسی با جیمز کومی نگرفت بلکه گارد قدیمی و شخصی امنیتی خود را برای ارائه نامه پایان خدمت کومی به مرکز اف بی آی فرستاد.
دو تن از مشاوران ترامپ می گویند که رئیس جمهور آمریکا از تحقیقات اف بی آی درباره رابطه با دولت روسیه خشمگین و از ناتوانی کومی در کنترل داستان های رو به رشد پیرامون روسیه سرخورده شده بود و مکررا از مشاوران خود می پرسید که چرا تحقیقات درباره روسیه از میان برداشته نمی شود.
ترامپ حتی از مشاوران خود درخواست کرده بود که علنا اعتراض خود را به کومی اعلام کنند.
یکی از مشاوران ترامپ گفت که رئیس جمهور آمریکا گاهی اوقات در واکنش به کلیپ های تلویزیونی که درباره تحقیقات روسیه پخش می شد، از عصبانیت فریاد می کشید.
پولیتیکو نوشت که اخراج رئیس اف بی آی در صد و دهمین روز از آغاز ریاست ترامپ در کاخ سفید، به معنای یک تغییر ناگهانی دیگر برای دولتی است که پیشتر، دادستان کل و مشاور امنیت ملی اش را نیز اخراج کرده است.
بر اساس این گزارش، ترامپ با عزل کومی که در حال بازجویی و تحقیق از کمپین و مشاوران رئیس جمهور آمریکا بود، منجر شد تا تلاش خشمگینانه او برای مهار انجام تحقیقات درباره رابطه دولت آمریکا با روسیه بیشتر به چشم بیاید به طوریکه گروهی از جمهموریخواهان و دموکرات های آمریکایی بلافاصله از این اقدام ترامپ انتقاد کردند و گفتند که زمان اخراج کومی بسیار دردسرساز و نگران کننده است.
ترامپ از تحقیقات پیرامون ارتباط کمپین او با روسیه و به ویژه اینکه کومی نیز در مجلس سنا اذعان کرده بود که اف بی آی در حال تحقیق از ستاد انتخاباتی ترامپ است و عدم حمایت رئیس اف بی آی از ادعاهایش مبنی بر دستور «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا برای شنود مکالمات تلفنی اش، عصبانی بود.
انتقادات دو حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا از کومی از تابستان سال گذشته و زمانی بیشتر شد که او با صدور بیانیه ای طولانی از پایان روند تحقیقات از سرور ایمیل های خصوصی «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا خبر داد.
ترامپ اوایل ماه جاری میلادی گفته بود که کومی در حق کلینتون لطف کرد و گذاشت او به راحتی از مجازات در برود.
پولیتیکو در ادامه این گزارش نوشت که رئیس جمهور آمریکا در مجموعه ای از تماس های تلفنی روز گذشته خود درصدد جلب حمایت سناتورها در عزل کومی بود اما مشاوران ترامپ نیز نگران وخامت اوضاع فعلی بودند و «چاک شومر» رهبر اقلیت دموکرات های سنای آمریکا نیز به ترامپ گفت که با عزل رئیس اف بی آی، اشتباه بزرگی مرتکب می شود.
دو نفر از مقامات کاخ سفید گفته اند که در مدیریت عزل کومی استراتژی ارتباطی کمی وجود داشت و کارکنان کاخ سفید ساعات پایانی روز گذشته به منظور حضور ناگهانی در رسانه های خبری، در جریان نکات مجاب کننده عزل کومی قرار گرفتند و شب سه شنبه با حضور در تلویزیونی، برکناری رئیس اف بی آی را یک موضوع ساده اداری توصیف کردند.
درحالیکه ترامپ در نامه عزل کومی نوشته است که رئیس اف بی آی سه بار به صورت خصوصی به وی اطمینان داده است که در حال تحقیق از او نیست، کاخ سفید اشارهای به زمان این مکالمات بین کومی و ترامپ نداشته و حتی اعلام نکرده است که چرا رئیس اف بی آی باید چنین اطلاعاتی به ترامپ داده باشد.
بعد از ظهر روز گذشته تمام مقامات فعلی و سابق اف بی آی با شوک اخراج کومی روبرو شدند و بسیاری از وفاداران به رئیس اف بی آی از عزل او توسط ترامپ به خشم آمدند.
پولیتیکو به نقل از یکی از مقامات کاخ سفید نوشت که هنوز مشخص نیست که چه کسی جایگزین کومی در اف بی آی خواهد شد.