به گزارش مشرق، کشور آذربایجان از روز جمعه و در شهر باکو برگزار کننده بازی های همبستگی کشورهای اسلامی خواهد بود. این چهارمین دوره این بازی ها است که با حضور نمایندگانی از کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی برگزار می شود.
برگزاری بازی های همبستگی کشورهای اسلامی زیر نظر سازمان کنفرانس اسلامی و با حضور ورزشکاران زن و مرد از ۵۷ کشوری که عضو این سازمان هستند، آغاز شد. ایران به عنوان «ام القری» کشورهای اسلامی حضور و نقشی قابل توجه در ادوار گذشته این بازی ها داشت حتی دوره ای که هرگز برگزار نشد.
بزرگترین رد پای ایران در بازی های کشورهای اسلامی
اولین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی سال ۲۰۰۵ میلادی در عربستان و به میزبانی مشترک چهار شهر مکه، مدینه، جده و طائف برگزار شد.
ایران میزبان دومین دوره این بازی ها بود. قرار بود این دوره بازی ها سال ۲۰۰۹ در تهران، مشهد و اصفهان برگزار شود. برای میزبانی این رویداد ستاد ویژه ای تشکیل شد و حتی بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته اقدامات زیادی - بر اساس آنچه مسئولان مربوطه در گفتگوهای متعدد به آن اشاره می کردند - انجام شد اما یکباره برگزاری بازی ها در ایران به بهانه شیوع آنفولانزای نوع A به تاخیر افتاد و در نهایت هم میزبانی ایران در این دوره بازی ها لغو شد چراکه عربستانی ها در کمیته نظارت، سرپرستی و هماهنگی فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی خواستار حذف نام خلیج فارس از همه مدارک اعم از مدالها، لوگوها، بروشورها، کتابچه های فنی و دیگر اسناد بازیها شده بودند.
بعد از مطرح شدن چنین درخواستی از سوی عربستانی ها بارها شایعه لغو برگزاری بازی های کشورهای اسلامی در ایران شنیده شد. البته هر بار ستاد ایرانی برگزاری این بازی ها شایعات مطرح شده را تکذیب و تاکید می کردند که مشکل را با اعضای عرب ISSF حل می کنند اما در نهایت و پس از گذشت ۹ ماه مسئولان نتوانستند از پافشاری بر حق ایران به نتیجه برسند و میزبانی از ایران گرفته شد.
بدین ترتیب برگزاری دومین دوره بازی های کشورهای اسلامی با تصمیم فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی (ISSF) در ایران منتفی شد و به همین دلیل بین اولین دوره این بازی ها با سومین دوره هشت سال فاصله ایجاد شد؛ اندونزی در شهر پالم بانگ میزبان سومین دوره بازی های کشورهای اسلامی بود که سال ۲۰۱۳ برگزار شد.
سهم ۸۹ مدالی ایران از دو دوره
اگرچه ایران نتوانست میزبانی خود برای دومین دوره بازی های کشورهای اسلامی را حفظ کند اما در هر دو دوره برگزار شده این بازی ها شرکت داشت. ایران با حضور در اولین دوره بازی های کشورهای اسلامی صاحب ۱۰ مدال طلا، ۹ نقره و ۱۱ برنز شد و جایگاه پنجم را به دست آورد.
در سومین دوره این بازی ها که سال ۲۰۱۳ به میزبانی اندونزی و در پالم بانگ برگزار شد، کاروان ایران با ۸۸ ورزشکار متشکل از ۲۹ ورزشکار زن و ۵۹ ورزشکار مرد و در ۶ رشته تکواندو، ووشو، تیر و کمان، کاراته، دوومیدانی و والیبال شرکت کرد. در این دوره بازی ها کاروان ایران بعد از کشور میزبان با ۵۹ مدال که ۳۰ مدال آن به رنگ طلا بود در جایگاه دوم قرار گرفت.
در کل طی دو دوره بازی های کشورهای اسلامی ۹۵۶ مدال طلا، نقره و برنز میان ورزشکاران شرکت کننده توزیع شد که از این حیث سهم ورزش ایران ۸۹ مدال بوده است.
کاروان ورزش ایران با ۱۵۹ ورزشکار در چهارمین دوره بازی های کشورهای اسلامی شرکت خواهد کرد. این ورزشکاران در ۲۰ رشته رقابت خواهندکرد.