به گزارش مشرق به نقل از مهر، نشست خبری چهاردهمین دوره مسابقات قایقرانی آبهای آرام قهرمانی آسیا و انتخابی المپیک لندن صبح امروز چهارشنبه با حضور رئیس فدراسیون جهانی و احمد دنیامالی رئیس فدراسیون قایقرانی کشورمان در سالن خبرنگاران دریاچه آزادی تهران برگزار شد.
احمد دنیامالی رئیس فدراسیون قایقرانی ایران در ابتدای صحبتهای خود گفت: هم اکنون 350 قایقران و مربی در تهران مستقر شدهاند. جلسه هماهنگی تیمها نیز برگزار شده و عصر امروز شاهد برگزاری کنگره آسیا و مراسم افتتاحیه مسابقات خواهیم بود.
وی با یادآوری اینکه دو سال قبل ایران میزبان مسابقات قایقرانی قهرمانی آسیا بود، افزود: تلاش ما این است که با همان نظم و انضباط و حتی بهتر از آن میزبان مسابقات انتخابی المپیک و قهرمانی آسیا باشیم.
رئیس فدراسیون قایقرانی کشورمان در مورد پیش بینیاش از نتایج مسابقات هم گفت: امیدواریم بتوانیم عنوان قهرمانی دوره قبل در رده سنی جوانان را تکرار کنیم. در مجموع پیش بینی کسب بیش از 10 مدال طلا را داریم. در کنار آن این رقابتها جنبه انتخابی المپیک را دارد. امیدواریم برای نخستین بار شاهد کسب سهمیه المپیک در "کانوئینگ" برای کشورمان باشیم. ما تاکنون در کانوئینگ سهمیه المپیک نگرفتهایم و امیدواریم یک تا دو سهمیه کسب کنیم.
وی در ادامه در مورد امکانات این رشته ورزشی در ایران اظهار داشت: رشته ما نیازمند امکانات زیربنایی است. در چند سال گذشته نزدیک به هفت هزار قایق در داخل کشور تولید شده است. امروز قایقرانی ایران بانوان داخلی و در بخش خصوصی قایقهای خود را به 15 کشور دنیا صادر می کند.
دنیامالی ادامه داد: ما برای پیشرفت نیازمند منابع هستیم. در حال حاضر تنها پیست استاندارد ما تهران است. در اکثر مناطق کشور پتانسیل ساخت پیست را داریم اما توان ساخت آن را به تنهایی نداریم. باید در این خصوص بخشهای مختلف مانند شرکت تجهیز نیز کمک کنند.
وی با بیان اینکه قایقرانی رشته پرمدالی است، گفت: این رشته نیازمند امکانات زیربنایی است. خودمان استعدادیابی می کنیم و ورزشکارانمان شبانه روزی تمرین می کنند. ورزشکاری مانند طالبیان پنج سال است که در یک پیست تمرین می کند. این شرایط از نظر روحی و روانی برای قایقران خوب نیست. این ورزشکاران نیازمند تنوع در تمرینات و فضای تمرین هستند.
رئیس فدراسیون قایقرانی ایران خاطرنشان کرد: به همین خاطر بخش اعظمی از بودجهمان را در فدراسیون برای تجهیز و ساخت کمپ صرف کردهایم.
"قایقرانی در آستانه برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا دچار مشکلات مالی شده بود، آیا وزارت ورزش حمایتی از برگزاری این رقابتها کرده است؟"
وی در پاسخ به این پرسش خبرنگاران گفت: با دستور صریح وزیر ورزش بخش عمدهای از مشکلاتمان حلو تیم روئینگ راهی مسابقات قهرمانی آسیا شد. بخش دوم پول هم در راه است تا بتوانیم به نحو شایسته رقابتهای قهرمانی آسیا را برگزار کنیم.
"ورزشکاران ایرانی در مسابقات رسمی بین المللی و جهانی و المپیکی با ورزشکاران رژیم اشغالگرقدس روبهرو نمی شوند آیا در صورت چنین اتفاقی دستورالعملی برای اینکه قایقرانان برابر این ورزشکار اسرائیلی حاضر نشود وجود دارد، همانطورکه در شنا شاهد مسابقه ندادن ورزشکاران بودیم؟"
رئیس فدراسیون قایقرانی در پاسخ به این پرسش خاطرنشان کرد: این مسئله در رشتههایی است که دو به دو یا تیم با تیم روبهروی یکدیگر قرار می گیرند. سیاست خاصی در این خصوص دنبال نشده و مشکلی وجود ندارد، چرا که ورزش ما رکوردی است و هر قایقران برای خود مسابقه می دهد.
وی تاکید کرد: اگر در شنا چنین اتفاقی افتاده این یک تصمیم انفرادی بوده است. معتقدم اگر این تصمیم را به کل ورزش تسری دهیم باید ورزش کشور را تعطیل کنیم، چراکه در بیشتر رشتهها امکان بوجود آمدن چنین شرایطی وجود دارد. با توجه به اینکه قایقرانی رشته رکوردی است، دستورالعملی در این خصوص وجود ندارد و مشکلی برای مسابقه دادن نداریم.
دنیا مالی در ادامه در خصوص وضعیت علیرضاعلی محمدی و اینکه این ورزشکار شانس رسیدن به مسابقات را دارد یا نه گفت: این قایقران روز گذشته تمرین کرده و مربیان و پزشکان مشکلی برای حضور وی در مسابقات این دوره نمی بینند. وی به نسبت دیگر آسیاییها رکوردهای بهتری دارد.
وی در مورد اینکه قایقرانی ایران چه زمانی می تواند به مدال المپیک فکر کند نیز گفت: ما با فدراسیون جهانی برنامهای را از سال 2012 شروع می کنیم. این برنامه در سه بخش مختلف در حال بررسی و تدوین است. برنامه ما این است که درسال 2016 قایقرانان ما به فینال المپیک رسیده و در المپیک 2020 روی سکو باشند.
چهاردهمین دوره مسابقات قایقرانی آبهای آرام آسیا و انتخابی المپیک لندن از 21 تا 24 مهرماه در تهران برگزار می شود.