به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، آیت الله احمد جنتی در همایش سراسری رؤسای استانها و مدیران ستادی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی که در مشهد مقدس برگزار شد، با تبریک ایام بافضیلت رجب گفت: امام رضا علیه السلام در حدیثی فرمودند: کسی که بار سفر ببندد و به زیارت من بیاید، گناهانش آمرزیده و دعایش مستجاب می شود.
آیت الله جنتی در تبیین این حدیث شریفه و شرایط استجابت دعا افزود: این جمله در خصوص اجابت دعا جای بحث زیادی دارد. برخی دعاها به صلاح انسان نیست و اگر اجابت شود، موجب پشیمانی است. برخی دعاها نیز در طول زمان مستجاب می شود و مدت دار است. بنابراین از زمان اعلام دعا تا زمان استجابت آن، ممکن است، سالها طول بکشد، تا مقدمات و شرایط آن فراهم شود و زمان مناسب آن فرا برسد و کسی نمی داند چند سال طول می کشد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری افزود: در مورد آمرزش گناهان نیز همین گونه است. گناهان انسان در اثر دعا آمرزیده می شود، مگر برخی گناهان که قابل آمرزش نیست، ولی اصل بر آمرزش گناهان است. بنابراین ما باید دعا کنیم و از خداوند بخواهیم و نتیجه را نیز به خدا واگذار نمائیم.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در ادامه اظهار داشت: خداوند در قرآن می فرماید، پس از مرگ به انسان خطاب می شود، شما به تنهایی به پیشگاه ما آمدید، همانطور که در اولین روز خلقت، شما را آفریدیم.
آیت الله جنتی افزود: انسان در ابتدای تولد و خلقت، هیچ چیز ندارد. اسم، شهرت، مقام، ثروت، پست و حتی لباس. کم کم این چیزها را به او می دهند و یا خود به تدریج کسب می کند و به صورت روزافزون در اموال و خواسته های نفسانی او تکاثر ایجاد می شود. اما وقتی از دنیا می رود، همه را از او می گیرند و مانند روزی می شود که تازه به دنیا آمده بود. یعنی همه چیز او اعم از مال و مقام و عنوان و غیره و حتی ارتباطات قطع می شود.
وی اضافه کرد: انسان پس از مرگ در عالمی ناشناخته وارد می شود که شباهتی به این دنیا ندارد و عالمی متفاوت است و تا وارد نشود به حقیقت آن دست پیدا نمی کند. تنها چیزی که با انسان محشور می شود، عمل اوست و فقط همین اعمال برای او می ماند. در تنهایی قبر، فقط اعمال انسان است که برای او مجسم می شود و عینیت می یابد و انسان را از تنهایی می رهاند، یک موجود خوش سیما و معطر و نیک و یا یک موجود پلید و کریه و زشت. و این همان معنای تجسم اعمال است.
دبیر شورای نگهبان اضافه کرد: انسان باید به این مسائل فکر کند و خود را اصلاح کند تا بتواند دیگران را اصلاح کند. قبل از قبول هر مسئولیت و اقدامی انسان باید به فکر اصلاح خودش باشد.
وی با اشاره به این که در نظام جمهوری اسلامی نیز اگر افراد مسئولیتی دارند ، ابتدا باید به فکر اصلاح خودشان باشند، افزود: زیارت ائمه به انسان امید می دهد، انسان را تطهیر می کند. امیدوارم در این همایش، غیر از برنامه های کاری با دست پر از مشهد برویم و از کرامت ائمه بهرمند شویم.
** باید قانونی تدوین شود که شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری را مشخص کند
آیت الله احمد جنتی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخابات شوراها و ریاست جمهوری گفت: امسال تعداد زیادی از افراد برای شوراها ثبت نام کردند. شناخت از این افراد، کار خیلی مهم و دشواری است. تشخیص این که آیا داوطلبان، توانایی و صلاحیت لازم را دارند یا خیر امری بسیار مهم است. اعضای منتخب شورای شهر، بسیاری از امکانات را در اختیار دارند و در فضاهای مختلف کارهای فرهنگی می کنند بنابراین عملکرد آنها در فرهنگ کشور و جامعه بسیار تاثیرگذار است.
وی در خصوص داوطلبین انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: برخی از افرادی که برای ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند، کمترین اطلاعاتی در خصوص مسئولیت های رئیس جمهور ندارند و لذا باید قانونی تدوین شود، که محدودیت هایی در خصوص ثبت نام داوطلبین ایجاد کند. مجلس باید در این خصوص قانونگذاری کند و ما هم کمک می کنیم تا شرایط خاصی برای ثبت نام کنندگان درنظر گرفته شود.
دبیر شورای نگهبان با بیان این که، اصل 115 قانون اساسی شرایطی را برای ریاست جمهوری قرار داده که یکی از آنها تقوی است، گفت: تقوا مسئله بسیار مهمی است و موضوعی است بالاتر از عدالت. این یکی از شرایط رئیس جمهور در نظام اسلامی است. اگر قوانین، اصلاح و اعمال شود، خیلی از مشکلات برطرف می شود و کسانی با شرایط محدود حق ثبت نام خواهند شد.
وی با اشاره به این که بخش عظیمی از آینده کشور به دست ریاست جمهوری است. گفت: برای ثبت نام، باید شرایط و محدودیت هایی قرار داده شود، تا افراد با شرایط خاص بتوانند ثبت نام کنند. در این خصوص باید روشنگری کرد و رسانه ها باید این موضوعات را برای مردم تبیین کنند. وظیفه شرعی؛ عقلی، اجتماعی و ملی هر ایرانی است که نسبت به انتخابات حساس باشد و رسانه ها نیز باید مردم را با شرایط ریاست جمهوری و حضور در انتخابات آشنا نمایند.
* فرد اصلح باید خدمتگذار، توانمند، دشمن شناس و انقلابی باشد
دبیر شورای نگهبان در ادامه سخنانش افزود: انتخاب اصلح مهم است. اصلح کسی است که دلسوز مردم و خدمتگذار جامعه باشد و همچنین توانمندی لازم را برای اداره کشور داشته باشد. سوابق و گذشته افراد، میزان دلسوزی و توانمندی آنها را در مدیریت و اداره کشور نشان می دهد. وی افزود: فرد اصلح، باید دشمن شناس و انقلابی باشد.
* شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هیچ وقت نباید به وضع موجود قانع باشد
آیت الله احمد جنتی در ادامه این همایش در خصوص عملکرد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: هیچ وقت نباید به وضع موجود قانع بود. انسان موجودی کمال گرا است و کمال خواهی انسان حد و مرزی ندارد و انسان همواره باید در اندیشه ارتقاء و پیشرفت باشد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اضافه کرد: ما در شورا باید همواره به فکر ارتقاء جایگاه خود باشیم و بیشتر باید بر روی موضوعات و مسائل فرهنگی کار کنیم.
وی یادآور شد: اکثریت مردم کشور، اسلام محور و عدالت خواه هستند، بنابراین هر چه بر روی فرهنگ اسلامی متمرکز شویم، بیشتر مورد قبول جامعه واقع می شود و لذا باید ضمن پرهیز از سیاسی کاری، بر ترویج فرهنگ اسلامی تاکید کرد تا فرهنگ غربی، جایگزین فرهنگ اسلامی نشود.
آیت الله جنتی اضافه کرد: این امر به همت، تلاش و پشتکار نیاز دارد و برای این کار، در شورا باید از مشورت همه اقشار و نیروهای انقلابی و ظرفیت همه ارگانهای انقلابی استفاده کرد تا انشاء الله به نتیجه مطلوب برسد.
وی همچنین با اشاره به نامگذاری سال جاری تحت عنوان "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" گفت: مطالب گهرباری که رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جاری مطرح کردند، باید چراغ راه شما باشد و در همین مسیر و در راستای رهنمودهای ایشان حرکت کنیم. تولید و اشتغال مسئله روز و مسئله حیاتی مردم است و اقتصاد مقاومتی مردم را از کشورهای غربی بی نیاز ساخته و موجب عزت و استقلال کشور می شود.