کد خبر 70828
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۳

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش با بیان ارتش 280هزار جانباز تقدیم انقلاب کرده که این یعنی 280 هزار سوژه وجود دارد گفت: هم‌اکنون حدود 300داستان‌نویس با این سازمان در حال همکاری برای تولید اثر هستند.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، امیر حسن سیفی، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش در گفت‌وگو با توانا در خصوص برنامه‌های این سازمان در حوزه نشر آثار دفاع مقدس، بیان داشت: سال گذشته در حوزه دفاع مقدس 145جلد کتاب در ارتش جمهوری اسلامی ایران منتشر شد که از این تعداد 18 جلد توسط سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش و بخش‌های دیگر توسط نیروی زمینی، هوایی، دریایی و هوانیروز و قرارگاه پدافند ارتش منتشر شده است.

وی با بیان اینکه سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برای اینکه به بحث نشر سامان ببخشد، به این نتیجه رسیده که باید به نشر آثار یک نظارت کلی و هماهنگی برای پشتیبانی افزون‌تر داشته باشد، اضافه کرد: از این پس مجموعه کتاب‌هایی که در این سازمان چاپ خواهند شد در قالب مجموعه کتاب‌هایی با عنوان «حدیث عزت و شرف» خواهد بود.

* انتشار 126اثر در حوزه دفاع مقدس از ابتدای سال 90

سیفی با بیان اینکه با انتشار آثار در مجموعه «حدیث عزت و شرف» از موازی‌کاری جلوگیری می‌شود، ادامه داد: با ایجاد این مجموعه می‌توان متوجه این امر شد که تاکنون چند جلد کتاب در حوزه دفاع مقدس در ارتش منتشر و روانه بازار نشر شده است.

وی با بیان اینکه مجموعه «حدیث ماندگاری»، مجموعه کتب، نوشته‌ها و مطالبی است که نیروی زمینی ارتش نوشته که هوانیروز ارتش هم در این قسمت قرار می‌گیرد، افزود: مجموعه «حدیث پیروزی»، مجموعه کتبی است که درباره نیروی هوایی و مجموعه «حدیث پایداری و استواری» در حوزه با قرارگاه پدافند خاتم الانبیاء ارتش و نیروی دریایی ارتش منتشر می‌شوند و سازماندهی این آثار در قالب یک مجموعه موجب فهمیدن و دانستن نقص‌ها و عیب‌ها می‌شود.

سیفی بیان کرد: با سازماندهی و ایجاد برنامه‌های جدید در حوزه نشر به این فکر افتادیم که نکند در یک نیرو همانند نیروی زمینی یکصد جلد منتشر شده باشد در حالی که نیروی دیگر از نیروهای تابعه ارتش پیرامون شهدا، جانبازان و آزادگان کمتر فعالیت شود این طرح با ایجاد رقابت و هماهنگی نیروی‌های تابع ارتش را به کار فزون‌تر و رقابت‌ سازنده وادار خواهد کرد.

* همکاری بیش از 300داستان‌نویس با ارتش جمهوری اسلامی ایران

وی افزود: فرماندهی ارتش امیر سرلشگر عطاءالله صالحی به منظور اجرای اوامر فرماندهی معظم کل قوا امام خامنه‌ای عزیز مقرر کرد تیمی به سرپرستی حجت‌الاسلام و المسلمین واحدی، معاون فرهنگی سازمان عقیدتی ارتش و همچنین رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش، مدیریت‌های حفظ آثار نیروها، رؤسای مراکز مطالعات راهبری و مطالعاتی نیروهای تابعه ارتش و نیز رئیس ایثارگران نیروی زمینی تشکیل و تحت نظر فرماندهی ارتش کمیته فوق به نام کمیته «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت» در زمینه داستان‌نویسی شروع به کار کند.

سیفی با بیان اینکه این کمیته با شناسایی نویسندگان در زمینه داستان‌های کوتاه و بلند کار خود را آغاز کرده است، ادامه داد: در حالی که یکسال از عمر این کمیته می‌گذرد حدود بیش از 300 داستان‌نویس با ارتش همکاری می‌کنند که حجت‌الاسلام و المسلمین واحدی، امیر سرتیپ دوم حسین چیت‌فروش، سرهنگ مجتبی جعفری، دریادار دوم آل احمد، امیر محمدحسن ولی‌داد و سرهنگ بازنشسته کریم‌زاده در این امر فعالیت شایانی داشتند.

وی افزود: برکات حاصل از این کمیته با هدایت و مدیریت حجت‌الاسلام واحدی منجر به نگارش صدها جلد داستان کوتاه و بلند شده است.
به گفته وی از اول فروردین تاکنون 126 جلد کتاب در حوزه ادبیات دفاع مقدس منتشر شده است و در این راستا حدود 70 تا 80 جلد نیز در مراحل انتشار قرار دارند.

* همه آثار مربوط به دفاع مقدس محوربندی شده‌اند

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش گفت: همه آثاری که درباره دفاع مقدس منتشر می‌شوند، محوربندی شده است که بخشی از این آثار به کتاب‌های «تحلیل عملیات‌ها» مربوط می‌شود یعنی این قسمت به شرح عملیات‌ها می‌پردازد.

وی اضافه کرد: برخی از عملیات‌ها هشت سال دفاع مقدس همانند خرمشهر، میمک، والفجر 4 و بیت‌المقدس، مکان‌محوراند، برخی دیگر همانند شهیدان فلاحی و امیر قاسمی «شخصیت محور» و دیگر عملیات‌ها همانند عملیات‌های تابستانی، زمستانی و پائیزی «زمان‌محور» هستند که در پیرامون عملیات‌ها قرار دارند.

* ناگفته‌های جنگ قابل انتشار نیست

سیفی در خصوص ناگفته‌های جنگ، بیان کرد: برخی عملیات‌ها «ناگفته‌های جنگ» است که این ناگفته‌ها در مرکز اسناد انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران نگهداری می‌شود و بخشی از آنها قابل انتشار نیست.

* 280هزار جانباز یعنی 280هزار سوژه

وی با بیان اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد 280 هزار جانباز تقدیم انقلاب کرده که تاریخ شفاهی قسمتی نهفته در سینه‌های پر از مهر این افراد است یعنی 280 هزار سوژه وجود دارد، عنوان کرد: از 219 هزار شهید این سرزمین ولایی 49 هزار و 850 شهید آن ارتشی هستند که همگی این شهیدان می‌توانند به عنوان یک سوژه داستان، رمان و قصه، پیام خون و شهادت، ایثار و جوانمردی، فداکاری و ولایت‌مداری را به جامعه عرضه کنند.

سیفی اضافه کرد: این سازمان‌ شهدا را بر مبنای استان‌های کشور تقسیم‌بندی کرده است که سهم هر استان در جنگ در مورد تعداد شهیدان را نشان می‌دهد در همین راستا یک طرح 5 قسمتی طراحی و با عنوان «مسافران بهشت در استان کردستان، خوزستان، گیلان و سایر شهرها و استان‌های کشور» نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه در بخش «مسافران بهشت» در هر استان و شهرهای کشور به شناسایی شهدا، کتاب‌ها، پوستر، عکس، کلیپ، سرود و تله فیلم خواهیم پرداخت، اضافه کرد: یکی دیگر از طرح‌ها با نام «سروهای بلند قامت ارتش» نامگذاری شده است که این طرح به «جانبازان» و 280 هزار جانباز مربوط می‌شود که به طور مثال می‌توان گفت که در استان خراسان و شهرها و روستاهای آن چه تعداد جانباز ارتش وجود دارد.

سیفی، طرح «گل‌های رهایی» را مربوط به آزاد‌ه‌ها دانست و ادامه داد: 43 هزار آزاده در کشور وجود دارد که از این تعداد 5 هزار و 500 نفر زندانیان سیاسی قبل از انقلاب اسلامی هستند و از این تعداد بیش از یک هزار نفر مربوط به ارتش جمهوری اسلامی ایران بشمار می‌روند و عده‌ای دیگر هم جزو افراد حزب‌الهی بوده که زندانی نشده اما در گروه‌های مذهبی حضور داشتند.

* انتشار آثاری درباره «مدافعان ولایت در عرصه خدمت» در آینده نزدیک

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش در خصوص طرح «مدافعان ولایت در عرصه خدمت»، بیان داشت: اینان افرادی هستند که صبح تا شب در عرصه و میدان حضور داشته و به نوعی گمنام هستند چرا که ما تنها روی برخی از شهدای خاص همانند شهید صیادشیرازی، اردستانی و بابایی زوم کردیم اینها انسان‌های بسیار شایسته‌ای هستند اما همه ارتش نیستند چرا که خیلی از افراد گمنام هستند و ارتش نهضتی را شروع کرده است که زنده‌های خود را به دیگران ننشان دهد.

وی اضافه کرد: در طرح «مدافعان ولایت در عرصه خدمت» این موضوع را دنبال می‌کنیم که به مردم و همه جهانیان بگوئیم که همه صیاد شیرازی‌ها شهید نشدند و نسل‌های آنها برنیافتاده است و هم‌طراز با شهید شیرازی سرلشگرهایی همچون صالحی وجود دارد تا بدانند این خط همچنان ادامه دارد.

سیفی بیان کرد: طرح «مدافعان ولایت در عرصه پیشکسوت» به افرای که در ارتش بازنشسته شده‌اند، مربوط می‌شود که پژوهه آنها در قالب کتب، مقاله و ناگفته‌های جنگ جمع‌آوری می‌شود.

* ارتش جمهوری اسلامی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان کم کار کرده است

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در روند آثار دفاع مقدس برای گروه سنی کودکان و نوجوانان را چگونه ارزیابی می‌کنید، عنوان کرد: ما به طور جدی در این قسمت دچار مشکل هستیم چرا که در حوزه نویسندگی درباره این ادبیات سطح‌بندی صورت نگرفته است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش اضافه کرد: هم‌اکنون بسیاری از کتاب‌هایی که در ارتش و سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران ساخته و منتشر می‌شود برای یک نسل خاص و مخاطب خاص است.

سیفی ادامه داد: در سپاه پاسداران کار بسیار خوبی برنامه‌ریزی شده است و آن این بوده که در حوزه کودک و نوجوان وارد شدند اما ارتش جمهوری اسلامی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان کم کار کرده است و به نوعی سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش در این امر قصور دارد.

وی با بیان اینکه ارتش باید در گام‌های بعدی یک کاری در مجموعه «آنچه می‌شود گفت» تحت عنوان طرح «با مدافعان ولایت» طرح‌های متخلقی را وارد کنیم، افزود: این سازمان مقداری در حوزه کودک زیر 6 سال و از 6 تا 15 سال و از 15 تا 18 سال برای نوجوانان و جوانان آثار منتشر کرده است اما آنقدر تعداد آنها اندک است که به حجم مطالبات جامعه از ما همخوانی ندارد و باید در این زمینه کار کنیم.

* شناسایی 150نویسنده برای خلق آثار ادبیات دفاع مقدس مخاطبان کودک و نوجوان

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش در خصوص برنامه‌های این سازمان در حوزه نشر کتاب‌های کودک و نوجوان، گفت: هم‌اکنون 150 نفر از داستان‌نویسان و نویسنده‌های مختلف در مقاطع سنی را شناسایی کردیم و بر روی این امر به فعالیت می‌پردازند و دارای تولیدات خوبی نیز هستند.

وی اضافه کرد: تلاش این سازمان این است که اگر بتواند بودجه و اعتباراتی برای بخش نشر آثار دفاع مقدس برای گروه سنی کودکان و نوجوانان در نظر گیرد به این کار سرعت ببخشیم و معتقدیم در 3 سال آینده در این بخش حرفی برای گفتن خواهیم داشت.

سیفی ادامه داد: سازمان عقیدتی و سیاسی ارتش در بخش کودک و نوجوان تاکنون کتاب‌های بسیار خوبی را منتشر کرده است و آمار قابل ارائه‌ای هم دارد اما مطالبات جامعه ما بیشتر از چاپ و انتشار این آثار است یعنی در مقطع دبستان انگیزه برای یادگیری بسیار فراوان است اما در این زمینه آنقدر که بتوانیم مطالبات را داشته باشیم، کار نکرده‌ایم.

*قصور خود را در حوزه ادبیات کودک جبران می‌کنیم

وی با بیان اینکه تاکنون از ارتش بیش از یکصد تا 150 عنوان کتاب در زمینه کودک و نوجوان منتشر شده است، افزود: ما دارای جامعه 60 و 70 میلیونی هستیم که از این تعداد امسال 6 میلیون نفر وارد مدرسه شده‌اند که در اینجا این سؤال مطرح است که آیا مطابق با این تعداد کتاب وجود دارد؟ که در این راستا ما دارای قصور هستیم که تلاش بر جبران آن داریم.

سیفی ادامه داد: در این راستا پس از انتصاب حجت‌الاسلام و المسلمین آل هاشم به ریاست سازمان عقیدتی و سیاسی ارتش اهتمام فزون‌تری مبذول شده و معاون فرهنگی این سازمان که خود یکی از چهره‌های فرهنگی کشور است تلاش دارد با آسیب‌شناسی دقیق و تبع سنجی جامعه به ویژه نسل جوان این نقیصه را مرتفع کند و موفقیت‌های خوبی نیز در این راستا کسب کرده‌اند که امیدواریم تلاش صادقانه آنها در دو بخش درون ارتش و بیرون آن ثمر دهد.

* نویسندگان مشهور کمتر در زمینه ادبیات دفاع مقدس برای کودکان قلم می‌زنند

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آثار در حوزه دفاع مقدس برای گروه سنی کودک و نوجوان بسیار کم است و دلیل این امر به چه موضوعی مربوط می‌‌شود، گفت: زمانیکه استاد شهید مطهری کتاب «داستان و راستان» را به نگارش درآورد بسیاری از مجتهدین هم عصر وی این شهید را مورد شماتت قرار دادند که چرا او با این وزن علمی، سابقه و وزانت بینشی و توان تزکیه و تحلیل مسایل فقهی و فلسفی باید کتابی با این عنوان را به نگارش در آورد که مخصوص کودکان است.

وی با بیان اینکه براستی شهید مطهری نیز این موضوع را به خوبی درک کرده بود که کودکان امروز سرمداران فکری آینده نظام خواهند بود، اضافه کرد: نویسندگان مشهور در کشور کمتر در زمینه ادبیات دفاع مقدس برای گروه سنی کودک و نوجوان قلم می‌زنند چرا که نوشتن برای این مخاطبان یک هنر خاصی را می‌طلبد.

* عدم تربیت نیروی انسانی برای نگارش ادبیات دفاع مقدس برای مخاطبان نوجوان

سیفی ادامه داد: نیروی انسانی کافی که بتواند در زمینه ادبیات دفاع مقدس برای گروه سنی کودک و نوجوان به نگارش اثر بپردازند تربیت نکرده‌ایم و نویسندگان بزرگ نیز در این راستا کمتر رغبت نشان می‌دهند معتقدم شاید تصورشان این است که در آن قسمت بیشتر می‌توانند مطالبی را بیان کنند.

وی افزود: بیان مطلب و ارزش‌ها و خوبی‌ها و نیکی‌ها برای نسل جوان، قلم خاصی را می‌طلبد اگر نویسندگان به این امر بی‌توجهی می‌کنند بدانند که اشتباه می‌کنند چرا که در این عرصه مخاطبان فزون‌تری نیز وجود دارد.

* اکثر مخاطبان بازی‌های یارانه‌ای، کودکان هستند

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش با بیان اینکه مخاطبان بیشتر بازی‌های یارانه‌ای کودکان هستند، گفت: نویسندگانی که در گذشته زندگی می‌کردند در حوزه کودکان و نوجوانان نیز قلم می‌زدند که از این نویسندگان می‌توان به «جلال آل احمد» نیز اشاره کرد.

وی اضافه کرد: شاید «جلال آل احمد» در یک حوزه بیشتر به خلق آثار می‌پرداخت اما در حوزه ادبیات کودک و نوجوان نیز دارای آثاری بود اما برخی از نویسندگان امروز ما کودکان و نوجوانان را از یاد بردند در صورتی که نسل‌های آینده ما همان کودکان و نوجوانان امروز هستند و در این زمینه می‌توان کارهای بسیار زیبایی انجام داد چرا که زودتر به نتیجه خواهد رسید.

سیفی ادامه داد: نویسنده‌ای که در حوزه نوجوانان به نگارش اثر می‌پردازد تا به نتیجه برسد، چند سالی طول خواهد کشید اما خلق اثر برای گروه سنی کودک زودتر به نتیجه خواهد رسید و می‌توان آن را به مرحله‌ای رساند که به آن بال و پر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • وحید ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    0 0
    بازیهای یارانه ای؟؟؟ یعنی چی؟
  • سعید ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    0 0
    ارتش همیشه مظلوم واقع شده من تا حالا چند تا کلیپ در مورد ارتش ساختم حاضر باهاشون همکاری کنم
  • ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۲
    0 0
    من همکاری میکنم تخصصم نویسندگیه تاریخیه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس