به گزارش مشرق، سید یحیی آل اسحاق، نظام بانکی را یکی از چالش های بزرگ کشور خواند و تأکید کرد: اصل نظام بانکی در سیاست ها، مدیریت، خط مشی و مسائل متعدد آن چیزی نیست که باید باشد و امروزه کسی نیست که در مسائل اقتصادی نگاهی داشته باشد و به چالش و نارسایی نظام بانکی توجه نداشته باشد.
آل اسحاق با تاکید بر اینکه نظام بانکی باید تغییر جدی کند، خاطر نشان کرد: یکی از این مسائل مربوط به معوقه ها است که وقتی در این معوقه ها ریز می شویم می بینیم که چه کسانی حجم عظیمی از تسهیلات را گرفته و پس نمی دهند.
عضو هیئت موسس جبهه مردمی نيروهای انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه یک طبقه خاص 430 هزار میلیارد تسهیلات از نظام بانکی گرفته اند، اظهار داشت: بالای 80 درصد این مبلغ را تنها چند واحد حقیقی و حقوقی گرفته اند و اینها معمولا کسانی هستند که به دلایل ارتباطات، اقتدار و روابطشان پول را پس نمی دهند و دلیلش هم این است که ارزش پول در بازار به مراتب بالاتر از آن چیزی است که گرفته اند.
آل اسحاق با ذکر یک مثال عنوان کرد: اگر قیمت پول در بازار 25 درصد بشود آنها با 15 درصد می گیرند.
وی با بیان اینکه دسته ای دیگر از این افراد کسانی بودند که فکر می کردند می توانند به نام تولید سود کنند ولی پول را وارد کار ساختمان سازی کردند، اظهار داشت: حالا که بازار ساختمان خراب شده و آنها نمی توانند واحدها را بفروشند در نتیجه پول آن را هم نمی توانند پس بدهند و برخورد با این قضیه چاره ای جز یک اقدام انقلابی و قاطع ندارد.
وی تصریح کرد: تا زمانی که بحث معوقات به دلایل مختلف که انجام شده سامان پیدا نکند یکی از آشفتگی های نظام بانکی همین قضیه است و نظام بانکی سامان پیدا نخواهد کرد.
آل اسحاق با تاکید بر اینکه درحوزه های اقتصادی بویژه در حوزه بانکی یکسری ذی نفعان وجود دارند، اظهار داشت: ذی نفعان بازدارنده هستند و اجازه نمی دهند که وضع نظام بانکی عوض شود زیرا اگر عوض شود دیگر خودشان نیستند و نمی توانند بهره ببرند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این ذی نفعان با تمام توان ایستاده اند که وضع نظام بانکی عوض نشود و تا اقدام قاطع نشود اینها به کار خود ادامه می دهند.