به گزارش گروه خواندنی های مشرق، حجت الاسلام احمد شرفخانی معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در مورد لزوم فراهم سازی مکانی برای حضور کودکان در مساجد هنگام برگزاری نماز جماعت همراه با والدین گفت: ایجاد جذابیتهایی در مساجد برای کودکان موجب حضور بیشتر آنان خواهد شد و با نشاطی که در مساجد اتفاق می افتد، شهد شیرینی مسجد و حضور در مکانهای مقدس در کام کودکان ماندگار می شود.
وی یادآور شد: در مساجد ابزارهای کودکانه می تواند در جذب کودکان تأثیرگذار باشد اما باید دو نکته را در نظر گرفت؛ اولا باید از ابزارهایی استفاده کنیم که علاوه بر ایجاد نشاط ، این جذابیت در کودکان همراه با معنویت و همخوان با ساختار مسجد باشد نه اینکه از ابزارهایی بهره ببریم که در طول زمان ممکن است مخالف با اهداف اصلی مساجد باشد.نکته بعدی این است که آن ابزارها و مکانی که در مساجد برای کودکان استفاده و یا ساخته می شود باید در راستای فضای معنوی و عبادی باشد و به اصل ساختار مسجد ضربه نزند.
ابطحی:ساخت خانه کودک در کنار مسجد/ مسجد باید عامل نشاط و شکوفایی کودکان باشد
محمدجواد ابطحی نماینده مجلس شورای اسلامی نیز، نقش مثبت فضای سبز و زیبا در اطراف مساجد را مورد تأکید قرار داد و با استناد به سیره پیامبر (ص) در جذب کودکان، پیشنهاد کرد: همانطور که "خانه عالم" داریم میتوان "خانه کودک" را در کنار مساجد متناسب با معماری و فضای معنوی مساجد درنظر گرفت.
وی با تأکید بر نقش تأثیرگذار فضای دل انگیز و سرسبز و زیبا در اطراف مساجد در جذب کودکان و نوجوانان تصریح کرد: اگر این روحیه شادی و نشاط در بچه با ورود به مسجد حاصل نشود، کودک تصور می کند که مسجد جای یک عبادت خشک و تلخ و خسته کننده و همراه با گریه و زاری است.
ملک محمدی: ایجاد فضایی برای کودکان در مسجد عامل افزایش نمازگزاران خواهد بود
حجت الاسلام حسن ملک محمدی نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این مورد به خبرنگار مهر گفت: در برخی از کشورهای اسلامی هم به لحاظ معماری و هم به لحاظ طراحیهای مناسب و ایجاد مناظر جذاب طبیعی و سرسبز و اختصاص مکانی برای کودکان در ساعات حضور در مساجد آنها را به این اماکن مقدس جذب می کنند که بهره گیری از تجارب اینگونه کشورها می تواند در برنامه ریزی ما برای انس گیری نسل آتی آماده کند.
رئیس فراکسیون حج و زیارت تصریح کرد: اگر مساجد ما به صورت سازمان یافته به برنامه ریزی درست در جذب کودکان بپردازد حتی در افزایش نمازگزارن در سطوح سنی بالا مؤثر خواهد بود یعنی کودکی که علاقمند به مسجد می شود بطور طبیعی پدر و مادر و برادر و خواهر خودش را وادار می کند که در وقت نماز در مسجد حضور داشته باشند که او نیز به برنامه کودکانه خود بپردازد و آنها نیز به اعمال عبادی خود.
اکرمی: مساجد را چند منظوره کنیم
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید رضا اکرمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بر لزوم ایجاد مکانی برای حضور کودکان در مساجد با توجه به سیره پیامبر(ص) تأکید کرد و گفت: همانطور که برای مسجد خادم و برای نماز مکبر و مؤذن داریم بهتر است برای نگهداری از بچههای نمازگزاران نیز مهدکودک داشته باشیم.
وی یادآور شد: از صدر اسلام و از زمان حیات پیامبر اسلام(ص) مساجد از نظر کارآمدی و بهره وری ابعاد مختلفی داشتند یعنی مساجد هم محل نماز هم محل مشورت، هم محلی برای برگزاری مراسم عروسی و هم سنگری برای حضور در جبهه ها و هم محل قضاوت بودند اما متأسفانه هرچه از ابعاد و اصول اساسی اسلام فاصله گرفتیم از جامعیت و محوریت مساجد نیز دور شدیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید ابتدا نگاهمان را نسبت به مسائل فرهنگی و به ویژه مسجد اصلاح کنیم و از ابتدایی که شهری ساخته می شود، زمین وسیعی در نظر گرفته شود که یک نقطه از آن برای نماز باشد و ساختمانهای جنبی شامل کتابخانه، صندوق قرض الحسنه، کلاسهای آموزشی و مهدکودک و... باشد.
قرائتی: حکایت حدیثی که اشتباه تفسیر شد!
حجت الاسلام تقی قرائتی مدیر مؤسسه مسجد در مورد امکان حضور کودکان در مساجد به خبرنگار مهر گفت: پیامبر اسلام(ص) در مسجد النبی محلی برای حضور بچه ها به نام روضة الطفلان یعنی باغ بچه ها قرار دادند. بهتر است امروز نیز ما به تبعیت از سیره پیامبر در مساجد خود مهدکودکی طراحی کنیم که کودکان با حضور مربی بتوانند کارهای مورد علاقه خود را در مسجد انجام دهند.
قرائتی با انتقاد از تفسیر نادرست از حدیثی که تأکید دارد دیوانگان و کودکان را در مساجد راه ندهید تصریح کرد: معنای حدیث این نیست؛ در زبان عربی گاهی کلمات دو سه معنی دارد و باید با کلمات بعدی و مضمون جمله معنا شود. معنی این حدیث این نیست که کودکان و دیوانگان را از مسجد بیرون کنید بلکه در اینجا دیوانه ای منظور است که مسجد را به هم بریزد و مردم نتوانند عبادات خود را در آرامش انجام دهند تازه او را هم حق نداریم به زور و کتک از مسجد خارج کنیم بلکه باید او را به ترفندی منصرف کنیم.