کد خبر 693876
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۵

پس از سالها تأخیر در پروژه های گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان، امروز معاون وزیر نفت از بهره برداری از خط لوله گازرسانی ایرانشهر به زاهدان با حضور رئیس جمهوری در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش مشرق، تردد خاورهای حامل کپسول های زرد رنگ گاز در کلانشهرهایی چون تهران ، اصفهان ، شیراز و ... را می توان تنها در لابه لای خاطرات پدران و مادران از زندگی شهری بدون دسترسی به نعمت گاز پیدا کرد. کپسول های مایع زرد رنگی که امروز نوجوانان و جوانان ساکن کلانشهرهای کشور هیچ آشنایی با صف های طولانی دریافت آن، تفاوت وزن کپسول خالی و کپسول پُر، حمل کپسول های 11 کیلویی در سرما و گرما و ... ندارند.

با این وجود خاطره سالهای دور بسیاری از هموطنانمان، زندگی روزمره مردم در یکی از شهرهای جنوبی کشور است. مردم زاهدان هنوز هم روزانه شاهد تردد خاورهای حاکل کپسول های زرد رنگ گاز ، صف ها و حمل و نقل کپسول های 11 کیلویی گاز مایع هستند.

استان سیستان‌وبلوچستان تنها استانی است که در کنار رنج محرومیت‌های فراوان، از نعمت گاز طبیعی نیز محروم است. تعلل و تأخیر در اجرای پروژه گازرسانی در زمان مقرر و همچنین افزایش قیمت سوخت مازوت و قطع یارانه سوخت، بارها کارخانجات بزرگ از جمله سیمان و یکی از بزرگترین آب‌شیرین‌کن‌های این استان را به تعطیلی کشانده است. همچنین تأمین سوخت مورد نیاز منازل مسکونی نیز با کپسول های گاز مایع و سهمیه های گازوئیل و نفت سفید صورت می گیرد.

پروژه گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان از جمله پروژه های تصویب شده در شورای اقتصاد است که منابع آن از محل بند «ق» تبصره دو بودجه سال 93 پیش‌بینی شده بود. گازرسانی به نیروگاه‌های زاهدان، چابهار، ایرانشهر و صنایع استان سیستان و بلوچستان از اولویتهای این پروژه بشمار می رود که برای آن، 1.6 میلیارد دلار اعتبار تعریف شده است.

سالانه دو میلیارد لیتر فرآورده در سطح استان مصرف می شود که با گازرسانی به این استان، سوخت گاز جایگزین سوخت‌های مایع می شود. محاسبات نشان می‌دهد که با گازرسانی به نیروگاههای استان از مصرف سالانه 1.4 میلیارد لیتر نفت‌گاز و 550 میلیون لیتر نفت کوره به ارزش 660 میلیون دلار جلوگیری می شود.

مسئولین دولتی تاکنون چندین مرتبه وعده افتتاح پروژه گازرسانی به سیستان و بلوچستان را داده‌اند اما این استان تاکنون شاهد این اتفاق نبوده است. بهمن‌ماه سال 88، مدیرعامل وقت شرکت ملی گاز اعلام کرده بود که تا دو سال آینده، بهره‌برداری از عملیات گازرسانی به شهرهای زاهدان و زابل آغاز می‌شود. وعده‌ای که هرگز محقق نشد. در وعده‌ای دیگر در فروردین‌ماه سال 90، استاندار وقت سیستان‌وبلوچستان نیز با قاطعیت روشن شدن مشعل گاز تا پایان سال 90 را به شهروندان زاهدان نوید داده بود.

بهمن‌ماه سال 92 نیز «علی اوسط هاشمی» استاندار جدید این استان از تکمیل گازرسانی به کل استان تا پایان سال 93 خبر داد. اما هیچ‌یک از این وعده‌ها تاکنون محقق نشده است.

خرداد ماه سال 95 نیز «حسن منتظر تربتی» مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که خط لوله گاز تا ورودی استان سیستان‌وبلوچستان رسیده و شهرستان ایرانشهر به شبکه سراسری گاز متصل شده است و تا پایان 95 خط لوله ایرانشهر - زاهدان به بهره‌برداری خواهد رسید. امروز معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بر تحقق این وعده صحه گذاشت.

«حمیدرضا عراقی» مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در این خصوص گفت: به‌زودی دکتر حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران برای افتتاح خط انتقال گاز ایرانشهر- زاهدان به استان سیستان و بلوچستان سفر می‌کند.

وی افزود: پروژه گازی زاهدان که پروژه‌ای ملی است، به رغم فراز و فرودهای بسیاری که داشت، سرانجام با منابع داخلی شرکت ملی گاز ایران با هدف ایجاد زیر ساخت های توسعه پایدار و به خاطر تعهدی که این شرکت به مردم خوب استان سیستان و بلوچستان دارد، بسیار زودتر از آن‌چه در برنامه قرار داشت، با حضور رئیس‌جمهوری و برخی مسئولین عالی‌رتبه کشور افتتاح خواهد شد.

معاون وزیر نفت با اشاره به عدم توجیه اقتصادی این طرح ها به دلیل فاصله زیاد این استان از مراکز تولید گاز، نداشتن خطوط انتقال گاز و شرایط دشوار جغرافیایی، افزود: شرکت ملی گاز ایران با رویکرد مسئولیت های اجتماعی و از جنبه های رفاه، آرامش و آسایش مردم، تولید و توانمند سازی و همچنین ایجاد فرصت های شغلی، این پروژه را به سرانجام رساند.

به گفته مهندس عراقی، سفر رئیس‌جمهوری که برای افتتاح پروژه خط ‌لوله انتقال گاز ایرانشهر- زاهدان و تعدادی پروژه دیگر انجام خواهد شد، نشان از اهمیت ویژه این پروژه گازی دارد.

وی با اشاره به این که این پروژه باعث شد بخشی از گازی که قرار است از خط هفتم سراسری از استان سیستان و بلوچستان عبور کند، با توقفی کوتاه در ابتدا به زاهدان و سپس به منازل شهرهای زابل، خاش و چابهار و همچنین نیروگاه های این استان برسد، گفت: با بهره برداری از این پروژه ها، گاز طبیعی به عنوان انرژی پاک جایگزین سوخت های فسیلی واحد های نیروگاهی شده و در نهایت آثار مثبت فراوانی نظیر کاهش میزان مصرف سوخت های فسیلی، آلودگی هوا و تخریب محیط زیست خواهد داشت.

عراقی پیش از این در مهرماه سال جاری در جریان بازدید از روند اجرای پروژه گازرسانی به زاهدان عنوان کرده بود که با گازرسانی به زاهدان و تکمیل خط لوله گاز ایرانشهر به زاهدان، عملیات اجرایی دیگر پروژه های گازرسانی به بخش های مختلف استان سیستان و بلوچستان آغاز می شود.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس