به گزارش مشرق، «اسماعیل کوثری» در روزنامه «حمایت» نوشت:
انقلاب اسلامی ایران را حقیقتاً باید یکی از مصادیق تحول کامل در لایههای پیدا و پنهان جامعه ایرانی دانست، چراکه چنین رویدادی تاریخساز و شگفتانگیز نهتنها در ایران بلکه در میان انقلابهای دنیا طی سده اخیر بینظیر است.
هرساله پس از حماسه حضور مردم در سالگرد یومالله 22 بهمن، تحلیلهای گوناگونی در سطح رسانهها و محافل جهان درباره اقتدار و پایداری این رویداد خارقالعاده ارائه میشود و تحلیلگران تلاش میکنند به ماهیت اصلی انقلاب و پیامهای حضور گسترده مردم در همایش عظیم 22 بهمن پی ببرند. اجتماع عظیم و چند دهمیلیونی مردم در سالروز پیروزی انقلاب – علیرغم مشکلات و دشمنیهای فراوان بر سر راه بالندگی و پیشرفت انقلاب اسلامی – بیش از همه حیرت ناظران بینالمللی را به دنبال داشته است، ازاینروست که میبینیم باوجود گذشت 38 سال از عمر پربرکت انقلاب اسلامی، جوهر و ماهیت نهضت مردم برای دشمنان ما ناشناخته باقیمانده و بهرغم بررسیهای طولانی و عمیق، رمز حضور ملت شریف ایران در همایش عظیم سالروز پیروزی انقلاب برای آنان روشن نشده است. دراینباره گفتنیهایی هست:
1. معمار کبیر انقلاب گرچه در همان روزهای اول پیروزی انقلاب، از راز و رمز غلبه مردم بر نظام ستمشاهی پرده برداشت و به بیان ساده اما شیوا فرمودند که «اراده الهى»، «ایمان و عمل به اسلام» و «انگیزه الهى» مردم، کلید اصلى سقوط طاغوت و پیروزى حق بر باطل بود اما این استدلال، براى جهانى که خدا و مذهب در تحولات اجتماعى و سیاسى آنها جایگاه و نقشى نداشت، ناآشنا و غیر قابلدرک مینمود. در این میان، برخی از صاحبنظران غربی به کنکاش درباره چرایی پیروزی انقلاب و ماندگاری آن پرداخته و موفق شدند برخی ابعاد آن را واکاوی کنند. «فرد هالیدی» که انقلاب ایران را «مدرنترین انقلاب تاریخ بشر» توصیف کرده، در کتاب «تکوین دومین جنگ سرد جهانى» درباره انقلاب اسلامی مینویسد: «این امرى متداول نیست که ملتى با تظاهرات غیرمسلحانه، یک دیکتاتورى تا بندندان مسلح را واژگون کند. براى اینکار قدرتى نهچندان متداول، ارادهاى که در هیچ نوع عمل انقلابى جاى نمىگرفت، لازم بود و ایرانىها این اراده را در مذهب یافتند.» امروز تحلیلگران غربی به پیچیدگیهای این انقلاب اذعان دارند و نظریهپردازانی که در روزهای نخستین پیروزی حرکت مردم، آینده این نظام را حداکثر به یک جامعه لیبرال- دموکرات با صبغهای کمرنگ از دین محدود میدانستند، اکنون به این نتیجه رسیدهاند که انقلاب اسلامی، نمونهای بیبدیل از حاکمیت اسلام سیاسی در دنیای کنونی به شمار میآید و راهپیمایی میلیونی 22 بهمن، تأکیدی مجدد بر حمایت مردم از این الگوی بینظیر است.
2. تهدید و فشار بر رهبران و مردم انقلابی ایران از همان روزهای آغاز نهضت مردم در 15 خرداد 42 تاکنون علیالدوام وجود داشته و در طول این مدت هیچ روزی نبوده که به سبب زیر سؤال بردن ماهیت نظام سلطه از سوی تفکر جمهوری اسلامی، انقلاب اسلامی با تهدید و تحریم مواجه نشده باشد. این حجم از فشارها که بهسختی میتوان بدیلی در دهههای اخیر برای آن پیدا کرد، بهگونهای است که کارشناسان برجسته غربى نیز معترفند هر یک از تهدیدات و تهاجمات گستردهای که براى ایران تاکنون پیشآمده، چنانچه براى هر کشور دیگرى پیشآمده بود، در عمل، آن نظام سیاسی یا ساقط میشد و یا در بهترین حالت، نفوذ و قدرت خود را از دست میداد، درصورتیکه انقلاب اسلامی با هر تهدید، بر توان و قدرت خود افزوده و امروز به بازیگر اصلی در عرصههای منطقهای و بینالمللی تبدیلشده است.
3. این تهدید و نظایر آن از سوی سردمداران استکبار، مشخصاً خصیصه و ویژگی برجسته «روحیه انقلابی» را در مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی هدف قرار داده است، چراکه تضمینکننده بقای نظام بوده و دشمنان را مأیوس کرده است. اساساً یکی از راهبردهای غرب جهت دستیابى به اهدافش، تضعیف عناصر قدرت نظام است که یکى از آنها، تفکر انقلابى و استمرار این روحیه در میان آحاد مردم و مسئولان نظام است. آنها در این خیال به سر میبرند که با خلع سلاح کشور از تفکر «استکبارستیزی» و «انقلابیگری»، خط سازش و اعتماد به دشمن را تقویت کرده و سمتوسوی محاسبات کشور را از آرمانهای انقلابی به سمت اهداف شیطان بزرگ تغییر دهند اما حضور آگاهانه مردم در سالگرد پیروزی، خط بطلانی بر این خیال و توهم کشیده و میکشد.
4. هرگاه تهدید و فشار دشمن فزونی یافته، حضور وحدتآفرین مردم در تمام مواقف حساس– از دفاع مقدس گرفته تا حماسه 9 دی و یومالله 22 بهمن- پرشورتر و نمایانتر از هر زمان دیگری بوده است و بهبیاندیگر، بدخواهان انقلاب با این شیوه بهجای تضعیف، باعث تقویت همهجانبه نظام شدهاند. مفهوم این سخن آن است که نگاه ایران انقلابی به تهدید، نگاه تقویت درونی و آمادگی لازم برای پاسخگویی به هرگونه تهدید بیرونی است و با این نگرش، هیچگاه ترس با ارعاب و نهیب دشمن در وجود چنین جامعهای رسوخ نخواهد کرد چراکه تهدید بیرونی، بستری برای تقویت بنیه و توان داخلی در عرصههای مختلف است. از این منظر باید گفت تهدیدی که ترامپ علیه ملت ایران مطرح کرده و اسلاف گذاشته او نیز بارها همان خط را پیگیری کرده بودند، چیزی جز یکسخن گزاف و بیمعنا نیست. ملت ایران همواره در طول 38 سال گذشته نشان دادهاند که هیچ تهدیدی نمیتواند آنها را از مسیری که انتخاب کردهاند بازدارد و گواه این بیتوجهی ملت ایران، سخنان تند و تهدیدات بهظاهر بزرگتری است که بارها در گذشته توسط رؤسای جمهور قبلی آمریکا مطرح میشد و ملت ایران مصممتر از گذشته پاسخ آن را در 22 بهمن و با حضور در دیگر صحنههای انقلاب به نمایش میگذاشتند.
5. اظهارنظر کینهتوزانه و از روی بغض «رابرت گیتس» وزیر دفاع پیشین آمریکا که در تعریف «ایرانی معتدل» گفته بود: «ایرانی خوب و معتدل ایرانیای است که با گلوله کشتهشده باشد» مهر تأییدی بر این دریافت انقلابی است که ساختار قدرت در آمریکا بهگونهای ترسیمشده که هیچ ملت مستقلی را در جهان برنمیتابد و به کمتر از نابودی آنها رضایت نمیدهد. پس، دشمنی آمریکا و غرب با ایران اسلامی را بیشک باید ازجمله مؤلفههای حقانیت مسیر طی شده توسط انقلاب اسلامی به شمار آورد و خشم مقامات آمریکایی از فهم و درک مؤمنانه و متعهدانه مردم از توطئههای آنان که در همایش میلیونی و غرورآفرین روز گذشته تجلی یافت، نشان از درستی راه پیموده شده دارد.
در پایان باید به این حقیقت روشن و غیرقابلانکار اشاره کرد که باوجود تمام توطئهها، اهداف و آرمانهای نظام نهتنها به محاق نرفته بلکه دائماً در حال پیشرفت و بالندگی است. تمام دنیا وفادارى مردم غیور ایران اسلامى به انقلاب، تجلى امید آنان به آینده نظام و تضمین جاودانگى انقلاب را در راهپیمایى 22 بهمن به نظاره نشست و مادامیکه وحدت و یکپارچگی، تعهد به آرمانها، تلاش و کوشش خستگیناپذیر و التزام به چارچوبهای انقلابی در متن و حاشیه ارکان نظام وجود داشته باشد، حرکت در این مسیر نورانی، تا رسیدن به قلههای پیشرفت هیچگاه متوقف نخواهد شد.