به گزارش مشرق، حسین کتابدار علت کوتاهی های این جمعیت را در اجرای طرح های آموزشی عمومی دانست و از این بابت از مردم عذرخواهی کرد .
وی همچنین از اجرای طرحی با عنوان «خانواده آماده در مخاطرات» خبر داد که براساس آن بیش از 40 هزار خانوار تهرانی بزودی تحت پوشش آموزش های ویژه امدادرسانی قرار می گیرند .
کتابدار زمان اجرایی شدن این طرح را تا پایان امسال بیان کرد و گفت: در این طرح امدادگران جمعیت هلال احمر با مراجعه به منازل مردم در 12 نوبت یکی از اعضای خانواده ها را تحت پوشش آموزش های امدادگری قرار می دهند .
وی شناسایی نقاط امن خانه و رعایت برخی نکات در زمان وقوع حوادث را از مهمرین برنامه های آموزشی جمعیت هلال احمر در طرح «خادم » دانست و افزود : اولویت اجرای این طرح در مناطق پرمخاطره است .
کتابدار آخرین زلزله ای را که تهرانی ها شاهد آن بودند مربوط به 185 سال پیش دانست و گفت : با توجه به اینکه دوره های زلزله در تهران 150 ساله است و هم اکنون این کلانشهر در وقت اضافه قرار گرفته هرلحظه امکان وقوع این سانحه در تهران وجود دارد .
کتابدار از شناسایی 7 گسل جدی در تهران خبر داد و از مردم خواست آمادگی های لازم را برای مقابله با این مخاطره ها داشته باشند .
وی آمادگی جمعیت هلال احمر را در برابر حوادث غیرمترقبه مانند زلزله درحوزه تامین مایحتاج مردم چندان مناسب ندانست و افزود: براساس استانداردها این جمعیت باید برای 10 درصد خانواده های تهرانی اقلام 22 گانه مورد نیاز را در انبارهای خود ذخیره داشته باشد اما در حال حاضر کمتر از 2 درصد است .
کتابدار اقلام 22 گانه را شامل چادر ، پتو ، کنسروجات ، پوشاک ، وسایل روشنایی و خوراکی ، البسه و کفش دانست .
وی با اشاره به اینکه در سال 89 دولت از جمعیت هلال احمر خواسته است آمادگی خود را برای حادثه ای مانند زلزله همراه با یک میلیون آواره و 250 هزار نفر زیر آوار ارتقا دهد از تدوین طرحی در این خصوص خبر داد و ابراز امیدواری کرد : این طرح جامع با هدف مقابله با زلزله احتمالی در سال 96 نهایی شود .
کتابدار با بیان اینکه جمعیت هلال احمر استان تهران در مناطق کوهستانی شهر تهران 3 پایگاه فعال در دربند ، توچال و شیرپلا دارد از نبود امکانات لازم در این پایگاه ها خبر داد و از دولت خواست با تامین بودجه مورد نیاز توان امدادرسانی در این پایگاه ها را افزایش دهد .