به گزارش مشرق، «محمد همایون صدر» ادامه داد: مقرر است در همین زمینه 2 مرکز دیگر در منطقه خراسان و آذربایجان ساخته شود.
وی درباره راه اندازی درگاه مکانی و مرکز داده توضیح داد آرشیو تصاویر 40 سال گذشته در این منبع گردآوری شده است که با آخرین استانداردها طراحی شده و در برابر همه عوامل مخرب محیطی مقاوم است.
معاون سازمان فضایی ایران درباره مرکز ژئوپرتال مستقر در مرکز داده گفت: این مرکز تصاویر دریافتی را به صورت مستقیم در اختیار کاربر قرار می دهد و از ذخیره اطلاعات کشوری پشتیبانی می کند.
همایون صدر به ادامه همکاری سازمان فضایی ایران با مرکز همکاری های فضایی آسیا- اقیانوسیه «اپسکو» برای دسترسی سریع به اطلاعات کامل تصاویر ماهواره ای در زمان بحران اشاره کرد و گفت: هنگام وقوع حوادث طبیعی، بی درنگ در چارچوب همکاری های بین المللی تصاویر ماهواره ای در اختیار کشور قرار می گیرد.
وی ادامه داد: اجازه دریافت تصاویر از کشورهای دارای ماهواره های سنجشی را داریم و تاکنون محدودیتی برای دریافت اطلاعات وجود نداشته است.
به گفته وی، اکنون از طریق ماهواره هایی که تصاویر آنها به صورت آزاد در دسترس است امکان های خوبی برای دریافت تصاویر ماهوراه ای و ارایه به کاربران ایجاد شده که بسیاری از این تصاویر از طریق اینترنت قابل دسترسی است.
معاون کاربرد و خدمات فناوری فضایی سازمان فضایی ایران به پیگیری اجرای برنامه 10 ساله توسعه فعالیت های بومی ساخت ماهواره سنجش از دور اشاره کرد و گفت: خرید ماهواره سنجشی با توجه به زمانبر بودن فعال شدن ماهواره بومی تجاری کشور به عنوان راهکار کوتاه مدت در دستور کار قرار گرفته که با طی همه مسیرهای قانونی، امید است در سه سال آینده نخستین ماهواره سنجشی کشور پرتاب و بهره برداری شود.
وی از تکمیل و راه اندازی مرحله نخست آزمایشگاه سنجش از دور خبر کشور داد و گفت: در نظر است مرحله دوم این مرکز برای بخش های دیگر به طور کامل اجرا شده و آزمایشگاه کالیبراسیون سنجنده هایی که روی ماهواره بومی نصب می شود به کامل ترین شکل تجهیز شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اول دی ماه امسال در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر فضایی ایران از برنامه ریزی برای پرتاب سه ماهواره تا سال آینده خبر داد و افزود: امسال تا پیش از پایان سال یکی از ماهوارهها با همکاری پرتابگر داخلی در مدار زمین قرار می گیرد.