به گزارش مشرق، خبرگزاری «رویترز» روز دوشنبه در گزارشی با اشاره به ورود «دونالدترامپ» رییس جمهور آمریکا به کاخ سفید نوشت: اعراب منطقه خلیج فارس به آرامی ورود ترامپ به کاخ سفید که مخالف دشمنشان، ایران است را تحسین مینمایند. مقامهای رسمی کشورهای عرب خلیج فارس به نظر نگاه خوشبینانه به ترامپ دارند و او را رییس جمهوری قوی میبینند که شراکت راهبردی واشنگتن در منطقه که برای منافع امنیتی و انرژی آمریکا مهم است را با آنها تقویت میکند.
بنا بر ادعای رویترز، عربستان سعودی به ویژه از کنار رفتن باراک اوباما رییس جمهور پیشین آمریکا که اتحاد با ریاض را در درجه اهمیت کمتری از مذاکرات اتمی سال 2015 با ایران میدانست خلاص شده است.
«عبدالرحمان آل راشد» تحلیگر کارکشته عربستانی در این زمینه گفت: «ترامپ شبیه کسانی که در مقابل ایران یا برخی دیگر سرتعظیم فرو آوردند، نیست. اگر او همانطور که سخن گفته رفتار کند آنگاه شاهد رونالد ریگان (رییس جمهور دهه 80 آمریکا) خواهیم بود که همه نیروهای منطقه او را جدی خواهند گرفت. این همان مردی است که متاسفانه در هشت سال گذشته فاقد آن بودیم.»
به نوشته رویترز، البته اعراب برخی عادت ترامپ در استفاده از شبکه توئیتر را نکوهش کرده و میگویند که او فرد مناسبی برای تعامل با نوسانهای خاورمیانه نیست.
برخی تحلیلگران عرب نیز مدعی شباهت سیاسی بین ترامپ و ریگان هستند که شعارهای تبلیغاتی هر دو بزرگ نمودن دوباره آمریکا بود. البته ریگان از مدافعان شدید رویکرد نظامی بود که در دوره او خاورمیانه در بحرانهایی با حضور ایران، لبنان و لیبی قرار داشت.
در حالی که تعداد بسیار کمی انتظار دارند تا ترامپ با وجود تهدیدهایی که کرده است توافق اتمی ایران را انکار کند اما بیشتر آنها خواهان تحت فشار گذاشتن تهران برای عقبنشینی هستند زیرا کشورهای عرب خلیج فارس حضور ایران را خرابکاری یک کشور انقلابی - مذهبی بر میشمارند.
یک تاجر عرب منطقه در این زمینه گفت: «فکر میکنم ترامپ قصد دارد مواضع بشدت سختی علیه ایران اتخاذ کند.»
رویترز با اشاره به تفاوتهای سیاست خارجی اوباما با ترامپ در غرب آسیا نوشت: برخلاف رویکرد گفتمان اوباما که از دیدگاه برخی کشورهای عربی ضعیف بود، نگاه شخص ترامپ که برمبنای «صلح از طریق قدرت» است شاید برداشت اعراب از یک واشنگتن منفعل را تغییر داده و آنها را متقاعد به تقویت مواضع نظامی که به طوره عمده در این مسیر وابسته به شرکتهای دفاعی آمریکایی و اروپایی هستند، نماید.
در انتهای این تحلیل به احتمال جابجایی سفارت آمریکا در سرزمینهای اشغالی و از تل آویو به قدس اشاره شده و آمده است که این اقدام بعد از چندین دهه رویکرد آمریکا را مضمحل مینماید. این در حالی است که فلسطینیها و اسرائیلیها که هرکدام در پی کشوری مستقل هستند، هر دو قدس را پایتخت خود مینامند.
منابع عرب بر این باورند که این جابجایی منجر به ناآرامیهای زیادی خواهد شد و این امر فشار زیادی را بر فرآیند صلح وارد میکند.