«یک نکته دیگر این است که گزارشهایی به من میرسد که بعضی از طرحهای کلان در موضوعات تحقیقاتی مهم مثل هوافضا، ماهواره و امثال اینها، دچار توقّف یا لنگی است؛ این من را نگران میکند، این را میخواهم اینجا بگویم که مطالبه عمومی باشد، من از مسئولین امر بهطور جدّی درخواست میکنم به این مسائل بپردازند. این طرحها، طرحهای بسیار مهمّی است؛ حتّی بعضی از طرحهای تحقیقاتی مربوط به انرژی هستهای همین طور [است]. اینها نبایستی مطلقاً توقّف پیدا کند؛ نباید تعطیل یا نیمهتعطیل باشد که میگویند بعضی از اینها نیمهتعطیل است یا بعضی مُشرف به تعطیل است».
روز گذشته قائممقام سازمان صدا و سیما، سید رمضانعلی موسوی مقدم درباره عدم پخش برنامه تلویزیونی «ثریا» و فشارهایی که به سازندگان این برنامه میآید، گفت: «این سؤال را باید از آقای میرباقری، معاون سیما بپرسید.»، وی ادامه داد: «فقط یکسری تغییرات باید در برنامه اعمال شود».
از سوی دیگر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «به ثریا گفتهاند "اگر میخواهی تعطیل نشوی از این پس فقط باید برنامه علمی پخش کنی"» ادامه داد: «از طرفی چند ماهی است عوامل این برنامه در تنگنای مالی شدید هم قرار گرفتهاند؛ تا آنجا که بیش از سه ماه است که بچههای ثریا حقوق نگرفتهاند، برنامه زندهشان هم یکی در میان و در ساعات نیمهشب پخش میشود».
مشکلات مالی و اجرایی شدید برنامه ثریا در حالی است که «جذب و حفظ و تربیت نیروهای انقلابی و کارآمد» در حکم انتصاب رئیس سازمان صدا و سیما مورد تأکید رهبر انقلاب قرار گرفته و معظمله در سه نوبت عوامل این برنامه را مورد تفقد و تشویق قرار دادهاند، که امری بیسابقه بهشمار میرود.
خبرهای واصله حاکی است این برنامه امروز نیز برای سومین هفته متوالی روی آنتن نخواهد رفت. این بینظمی، نگرانیها درخصوص انگاره «تعطیلی اجباری» این برنامه را میان صاحبنظران و اصحاب رسانه تشدید کرده است. با توجه به پیشتاز بودن «ثریا» در عرصه روشنگری انقلابی، تعطیلی این برنامه به زمینگیر شدن طیف وسیعی از برنامهسازان انقلابی خواهد انجامید و این پیام را برای سایرین مخابره میکند که «از این پس هر برنامهای اگر میخواهد تعطیل نشود، فقط باید برنامه علمی پخش کند».
عصبانیت، پرخاش و تهاجم تأملبرانگیز وزیر بهداشت در برنامه زنده مورخ 25 آذر 95، میتواند شدت تهاجمهای پشتپرده را روشن کند. این فیلم کوتاه را ببینید.