به گزارش مشرق، هفته سوم دي ماه 95 هفته خوشايندي نبود. علاوه بر درگذشت آيتالله هاشمي رفسنجاني در اين هفته كه همه را در بهت بزرگي فرو برده بود، سرماي سختي بر جان بازار كتاب افتاد كه در گزارش «زير بازارچه كتاب» هم نمود داشت. سرماي زمستاني تا مغز استخوان بازار كتاب نفوذ كرد.
اين ركود تا جايي بود كه هيچ كتابي نتوانست در اين هفته پرفروش شود و اين براي اولين بار است كه طي دو سال پس از انتشار اين گزارش هيچ كتابي نتوانسته به عنوان پرفروشترين كتاب دست پيدا كند. اين مسئله ناراحتكنندهاي است كه فعالان اين عرصه را نيز نگران كرده است.
ارنست همينگوي، نويسنده امريكايي در هفتهاي كه سرماي هوا در جان بازار كتاب رخنه كرده بود با داستان «برفهاي كليمانجارو» به كتابفروشيها آمد. همينگوي در اين داستان درد و رنج مردي زخمي به نام هري را كه پايش قانقاريا گرفته شرح داده است. او در اين داستان دردهاي مادي و معنوي هري را به تصوير كشيده و خاطرات گذشتهاش را در لحظههاي رهايي از درد بيان كرده است. اين داستان تلفيقي از دردمندي آدمي و بي رحمي طبيعت است.
كتاب «رؤياي نيمه شب» اثر مظفر سالاري كتابي بود كه هفته گذشته دوباره مطرح شد و توانست پس از دورهاي مجدد به جمع پرفروشها بازگردد. توجه رهبر انقلاب به نويسنده و كتابش، سبب شد بار ديگر اين رمان مذهبي در ميان پرفروشها به جايگاه قبلي خود بازگردد. البته كتاب ديگري كه رهبري به آن اشاره فرموده بودند كتاب «وقتي مهتاب گم شد» اثر حميد حسام بود كه اين كتاب نتوانست به جايگاه رمان «رؤياي نيمه شب» دست پيدا كند.
كتاب «تن تن و سندباد» اثر محمد ميركياني نيز ديگر كتابي است كه مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفته بود و توانست در اين هفته در ميان پرفروشها خودنمايي كند. به تعبيري بايد گفت در ميان مسئولان فرهنگي تنها كسي كه بيشترين اثرگذاري را در حوزه كتاب دارد باز هم رهبر معظم انقلاب است و مسئولان فرهنگي بايد از ايشان سرمشق بگيرند.
منبع: جوان