به گزارش گروه خواندنی های مشرق، ماموران كلانتري انقلاب صبح روز هفتم شهريور در حالي كه مشغول گشتزني در اين خيابان بودند به دو مرد كه در ايستگاه اتوبوس بيآرتي دكتر قريب مدام از اتوبوس سوار و پياده ميشدند، مشكوك شدند.
آنها براي دقايقي مظنونان را زير نظر گرفتند و پي بردند آنان فقط سوار اتوبوسهاي بسيار شلوغ ميشوند و با هل دادن مسافران، پس از چند لحظه دوباره پياده ميشوند. به اين ترتيب اين دو مرد دستگير شدند و در بازرسي بدني آنها چندين كيف جيبي و كارت شناسايي و كارت عابر بانك كشف شد كه ظن ماموران را در جيببر بودن دو مرد به يقين تبديل كرد.
دستگيرشدگان اتهام جيببري از مسافران اتوبوسها را انكار و ادعا كردند يكديگر را نميشناسند اما از آنجا كه شواهد به دست آمده عليه آنها بود هر دو با دستور بازپرس كشيك دادسراي ناحيه شش به پايگاه سوم پليس آگاهي منتقل شدند تا تحت بازجوييهاي فني قرار گيرند.
دو متهم در جريان تحقيقات با تكرار حرفهاي قبليشان خود را بيگناه دانستند. يكي از آنها بهنام بهرام- 35 ساله- به ماموران گفت: من با خودروام مسافربري ميكنم و چون نميخواستم وارد محدوده طرح ترافيك شوم خودروام را در يكي از خيابانها پارك كردم و قصد داشتم با اتوبوس به بازار كامپيوتر بروم. زماني كه سوار اتوبوس شدم يك كيف جيبي پيدا كردم و ميخواستم آن را به پليس تحويل دهم اما ماموران به اشتباه به عنوان جيببر دستگيرم كردند.
نفر دوم كه خودش را فريدون معرفي كرده بود نيز گفت به اشتباه دستگير شده و دزد نيست. با اين حال مشخصات هر دو در بانك اطلاعاتي مجرمان سابقهدار جستوجو و مشخص شد دو متهم از مجرمان سابقهداري هستند كه پيش از اينبارها به اتهام جيببري بازداشت شدهاند.
همچنين فاش شد پيمان كه در سال 85 به اتهام جيببري دستگير و به تحمل پنج سال زندان محكوم شده بود به دروغ خود را فريدون معرفي كرده است.
در چنين شرايطي تحقيقات از دو متهم براي روشن شدن ابعاد واقعي سرقتهايشان ادامه يافت و بهرام و پيمان دهها فقره جيببري در اتوبوسهاي تندرو را بر عهده گرفتند و گفتند اين سرقتها را با همدستي دو نفر ديگر مرتكب شدهاند.
بهرام در اعترافات خود گفت: به دليل اعتيادي كه به موادمخدر دارم مجبور شدم همراه دوستانم دست به جيببري بزنم. ما بيشتر سرقتها را در ايستگاه امام حسين، فردوسي، انقلاب و آزادي انجام ميداديم. علي رييسمان بود.
او به خاطر سابقه زيادي كه در اين كار داشت حواس مسافران را پرت و شرايط را براي ما مهيا ميكرد تا جيب طعمههايمان را خالي كنيم. ما سه نفر نيز در ازدحام مسافران نقشهمان را عملي ميكرديم. وي ادامه داد: در يكي از جيببريها يك فقره كارت ملي به دست آورديم كه عكس صاحب آن شباهت زيادي به من داشت.
به همين دليل بعد از آن اگر چك يا چك پول به دست ميآورديم من به آساني به بانك ميرفتم و با استفاده از كارت ملي آن را نقد ميكردم. نحوه تقسيم پولها نيز به اين شكل بود كه 20 درصد پولها به من و پيمان ميرسيد و بقيه پولها را مهدي و علي براي خودشان بر ميداشتند. با جمعآوري اطلاعات درباره دو عضو اصلي اين باند جيببري ماموران نقشه دستگيري آنها را طرحريزي كردند و در دو عمليات جداگانه مهدي و علي را دستگير كردند.
سرهنگ محمدرضا ذاكراستقامتي، رييس پايگاه سوم پليس آگاهي تهران، در اينباره گفت: دستگيرشدگان تاكنون به دهها فقره جيببري از مسافران اتوبوسهاي تندرو اعتراف كردند و شواهد نشان ميدهد تا به حال مبلغي در حدود 800ميليون تومان نصيبشان شده است. اين مقام پليس همچنين از صدور مجوز انتشار تصوير بدون پوشش متهمان خبر داد و از افرادي كه از آنان شكايتي دارند دعوت كرد به پايگاه سوم پليس آگاهي مراجعه كنند.