در حالی که مقام معظم رهبری در حین مذاکرات هسته‌ای پیش‌بینی کردند که در آینده بهانه‌های جدیدی برای دخالت آمریکا در کشور به وجود خواهد آمد، جان کری از لزوم تداوم فشار بر ایران برای مقابله با برنامه موشکی کشورمان خبر داد.

  به گزارش مشرق، دولت باراک اوباما در حالی به آخرین روزهای حاکمیت خود بر دستگاه سیاست آمریکا نزدیک می‌شود که وزیر امور خارجه این دولت و رئیس هیئت آمریکایی در مذاکرات هسته‌ای در یادداشتی که چند روز قبل منتشر کرده از لزوم تداوم فشارها بر ایران و مقابله با برنامه موشکی کشورمان سخن گفت.

او خاطرنشان کرد: «تحریم‌ها به‌تنهایی نمی‌توانست به تهدید برنامه هسته‌ای ایران پایان بدهد و به‌لطف برجام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم‌اکنون کل چرخه تأمین برنامه هسته‌ای ایران از آغاز تا پایان را در مدار توجه قرار داده است».

جان کری ضمن یادآوری اینکه آمریکا ائتلافی برای وضع تحریم علیه ایران تشکیل داده، افزود: «ما تصریح کرده‌ایم در صورتی که تهران سیاست‌های تنش‌آمیزش را تغییر دهد پذیرای آینده‌‌ای متفاوت هستیم».

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تا پیش از توافق هسته‌ای دغدغه اصلی و رأس تبلیغات جهانی ایالات متحده علیه کشورمان جلوگیری از پیشرفت هسته‌ای و دست یافتن ایران به بمب بود.

در همین راستا مقام معظم رهبری چند روز گذشته در جمع مردم قم ضمن لزوم تأکید بر شناخت دشمن و اهداف آن فرمودند: «وزیر خارجه خوش‌اخلاق آمریکا در نامه و داعیه خود به دولت بعدی توصیه می‌کند: "هرچه می‌توانید به ایران سختگیری کنید و تحریم‌ها را نگه دارید، با سختگیری می‌توان از ایران امتیاز گرفت؛ همان طور که گرفت"، از حالا نشسته‌اند دارند برای دوران بعد از برجام فکر می‌کنند که چه محدودیتی تحمیل کنند، به‌خیال خودشان برجام 12‌ــ10 سال طول می‌کشد».

این در شرایطی است که دولت یازدهم در یک سالی که از اجرای برجام می‌گذرد، به تمامی تعهدات خود در زمینه توقف فعالیت‌های هسته‌ای جامه عمل پوشانده است اما آمریکایی‌ها علاوه بر بدعهدی در اجرای وظایف خود با توسل به بهانه‌های جدید کوتاهی خود را توجیه کردند. آنها افزایش توانمندی‌های نظامی و راهبردهای منطقه‌ای کشورمان را مانعی بر سر اجرای توافق هسته‌ای برشمردند.

بهانه‌جویی‌های آمریکایی‌ها در عمل به قراردادی که حتی مصوبه شورای امنیت را یدک می‌کشد، دورنمایی از اتفاقاتی است که در بحبوحه گفتگوهای هسته‌ای مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند. ایشان فرموده بودند دشمنی آمریکایی‌ها به مسئله هسته‌ای ختم نمی‌شود و در آینده مسائل موشکی، حقوق بشر، قانون اساسی و ولایت فقیه را نیز مطرح خواهند کرد.

در همین راستا پیش از آنکه اوباما از پیش‌شرط روح برجام برای اجرای تعهدات آمریکا سخن بگوید، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، در اولین روز سال 1395 در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی علیه السلام تأکید کردند: «در قضیه‌ هسته‌ای توافق شد و اسم این را گذاشتیم «برجام»؛ برجام دیگری در قضایای منطقه، برجام دیگری در قضایای قانون اساسی کشور؛ برجام 2 و 3 و 4 و الی‌غیرذلک بایستی به‌وجود بیاید تا ما بتوانیم راحت زندگی کنیم. این منطقی است که سعی می‌کنند این منطق را در بین نخبگان جامعه و از سوی نخبگان جامعه به افکار عمومی جامعه منتقل کنند».

مقام معظم رهبری همچنین  در ادامه فرمودند: «البتّه قضیه به اینجاها ختم نمی‌شود؛ معنای آنچه در آن تحلیل سیاسی دشمن ادّعا می‌شود، این است که اگر میل آمریکا است، جمهوری اسلامی حتّی از ابزارهای دفاعی خود هم صرفِ‌نظر کند».

چند روز پس از این سخنان طبق پیش‌بینی مقام معظم رهبری، اوباما در کنفرانس خبری نشست امنیت هسته‌ای در واشنگتن، روح توافق هسته‌ای و شرط برخورداری ایران از امتیازات اقتصادی برجام را کنار گذاشتن توانایی موشکی و قطع کمک به جبهه مقاومت در منطقه از سوی ایران اعلام کرد.

بر این اساس در صورتی که دولت‌های حاکم بر نظام جمهوری اسلامی در راستای گشایش‌های اقتصادی و رابطه با جهان نگرانی‌های آمریکا را در مورد قدرت دفاعی و یا مقابله با تروریست‌ها در عراق و سوریه مرتفع سازند، طبق فرمایشات رهبری باید انتظار مداخله و بهانه‌جویی‌های آمریکا در زمینه‌های شورای نگهبان، اصل ولایت فقیه، قانون اساسی و حاکمیت اسلام را داشته باشیم.

زیرا همان طور که رهبر انقلاب تأکید دارند این هجمه مرحله مرحله دشمن بزرگ به نظام جمهوری اسلامی «دعوا سر چیزهای جزئی نیست» و اگر غیر این تصور شود تصور غلطی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس