کد خبر 672996
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۸

تحلیلگر سیاسی سوریه مرحله پیش رو در سوریه را مرحله آشتی‌های ملی توصیف کرد و گفت: آزادی حلب، ترکیه و دیگر کشورهای حامی تروریسم را در برابر دمشق به زانو درآورد.

به گزارش مشرق، «خالد المطرود»، تحلیلگر سیاسی و رئیس مرکز قطب‌نمای رسانه ای سوریه چرخش مواضع آنکارا در قبال بحران سوریه را نتیجه روبرو شدن ترکیه با عواقب حمایت از تروریسم دانست و گفت: تحولات میدانی و دستاوردهای ارتش سوریه و متحدانش ترکیه و حامیان تروریسم در منطقه را به زانو درآورد.

وی افزود: نشست روسای جمهور روسیه، ترکیه و ایران که قرار است به زودی در آستانه برگزار شود و همچنین گفت‌وگوهای بین طرف های درگیر سوریه در آستانه که قرار است از 23 ژانویه (4 بهمن) آغاز شود نشان از ورود به مرحله سیاسی جدیدی است که در نتیجه پیروزی میدانی در حلب حاصل شده است.

تحلیلگر سوری در خصوص توافق هایی که در نشست وزیران خارجه و همچنین وزرای دفاع سه کشور ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه به دست آمد، گفت: آتش بس، تشکیل دولت فراگیر با حضور همه طیف ها و اجازه دادن برای خروج  از تروریست هایی که مایل به ترک سوریه هستند، تضمین دمشق، تهران و مسکو به حفظ امنیت مرزهای سوریه با ترکیه و ممانعت از هر گونه تهدیدی برای تمامیت ترکیه از سوی کردهایی که ترکیه آنها را تهدیدی برای امنیت ملی خود می داند، همگی توافق هایی است که بنای مرحله جدیدی از مدیریت بحران سوریه را می گذارد.

المطرود تحرکات اخیر استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل و تعیین شتابزده هشتم فوریه به عنوان موعد برگزاری نشست ژنو را ناشی از نگرانی او از تسریع روند حل بحران سوریه بدون رجوع به سازمان ملل دانست.

تحلیلگر سوری گفت: در شرایطی که تروریسم دنیا را تهدید می کند و گسترش تروریسم در غرب، افکار عمومی، دولت های غربی حامی تروریسم و در راس آن آمریکا را برای مبارزه واقعی با تروریسم تحت فشار قرار داده اند.

وی افزود: از همین رو  نشست ژنو  به دنبال آغاز مسئولیت دبیر کل جدید سازمان ملل (ابتدای ژانویه 2017 میلادی) و همچنین ورود دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید در بیستم ژانویه برگزار می شود تا شاید ترامپ آبروی از دست رفته آمریکا در حمایت از تروریست های سوریه را بازگرداند.

المطرود گفت: تصمیم آمریکا برای اعطای تسلیحات پیشرفته به کسانی که آنها را معارضان میانه رو می خواند هم برای توجیه پشت کردنش به تروریست ها در سوریه و شکست در نبرد حلب است بخصوص که آمریکا می خواهد مانعی در برابر پایان درگیری ها در سوریه قرار داده تا سوریه و متحدانش را در میدان نبرد و سیاست به فرسایش کشد.

تحلیلگر سوری تاکید کرد: در مرحله پسا حلب شاهد آشتی های ملی در مناطق باقی مانده از خاک سوریه خواهیم بود که تروریست ها یا خود را تسلیم دولت خواهند کرد یا اجازه خروج از طریق خاک ترکیه را خواهند گرفت.

روسیه و ترکیه به همراه ایران هفته گذشته از طرح توافق آتش بس فراگیر در سوریه خبر دادند.

این آتش بس از بامداد روز جمعه، اجرا شده است و روسیه و ترکیه بر اساس این توافق متعهد به تضمین این آتش بس شده‌اند.

بر این اساس، روسیه متعهد شده بر رعایت آتش‌بس از سوی دولت سوریه نظارت کند و در مقابل، ترکیه ضامن طرف مقابل در این توافق است و تعهد داده بر اجرای آن از سوی گروه‌های معارض نظارت کند.

با این حال این توافق شامل گروه‌های تروریستی مانند داعش و جبهه النصره و گروهک‌های وابسته به آن‌ها را شامل نمی‌شود.

گفت‌وگوهای آستانه بر اساس توافق «ژنو 1» خواهد بودو از 23 ژانویه (4 بهمن) آغاز خواهد شد.

گفتنی است 30 آذر ماه نیز ، نشست سه جانبه وزیران خارجه و دفاع روسیه، ایران و ترکیه در مسکو با هدف یافتن راه حل سیاسی برای بحران سوریه برگزار شد.

حاضران در این نشست درباره مبارزه با تروریسم و برقراری آتش بس فراگیر در سوریه به توافق رسیدند و تاکید کردند که اولویت در مبارزه با تروریسم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس