به گزارش مشرق، عناصر تروریستی با حمایتهای گسترده جبهه غربی- عربی- صهیونیستی، جبهه جنوب سوریه را فعال کرده و مناطق وسیعی را به اشغال خود درآوردند.
در چنین زمانی، خطر پیشروی تروریستها، پایتخت سوریه را تهدید میکند و هر لحظه امکان شکسته شدن خطوط دفاعی ارتش و متحدین آن در جنوب و جنوب شرق پایتخت وجود دارد.
از سویی دیگر اگر محاصره مناطق «بیت جن، خان الشیخ، داریا و در ادامه یرموک، یلدا و ببیلا» و در نهایت غوطه شرقی شکسته میشد بحران دیگر قابل کنترل نبود و بقای دولت سوریه با خطر جدی روبه رو میشد و به تبع آن جبهه های شمال نیز تحت تاثیر قرار میگرفت.
نیروهای سوری بخوبی متوجه شدند که اگر تکمیل حاشیه امن پایتخت از سمت جنوب و از بین بردن زنجیرههای بحران در دستور کار قرار نگیرد با مشکل اساسی روبه رو می شوند.
ارتش سوریه و رزمندگان مقاومت حزب الله تشدید عملیات ها را در عرصه میدانی اجرایی کردند و در بازههای زمانی مختلف، آرامش تا حدود زیادی به پایتخت بازگشت.
دمشق در سال 2016: پس از دو سال، روند تامین امنیت دمشق پس از پاکسازی شهرک داریا با شدت بیشتری ادامه یافت و دامنه عملیات های نیروهای ارتش سوریه به مناطق شمال، شمال غربی و جنوب پایتخت کشیده شد.
نیروهای سوری و مقاومت پس از پاکسازی مناطق راهبردی خان الشیخ و زاکیه آخرین امیدهای تروریستها را در مناطق حومه دمشق به یأس تبدیل کردند و تروریست ا در منطقه بیت جن و روستاهای اطراف به خوبی متوجه پس لرزه ها و هدف نهایی عملیات های اخیر شدند.
اهمیت این منطقه به دلیل نزدیکی به مرزهای جولان اشغالی و مرزهای جنوبی کشور لبنان قابل تامل است. پاکسازی بیتجن همچنین امنیت عقبه شهرکهای راهبردی از جمله شهرک حضر را تامین میکند.
نباید فراموش کنیم که امنیت جبهه قنیطره در جنوب نیز مدیون جانفشانیهای نیروهای محلی در شهرکهایی مانند حضر است؛ منطقه ای که تاثیر فراوانی بر باز شدن گره جبهه قنیطره و مرزهای جولان اشغالی دارد.
بر اساس آخرین گزارشها، مذاکرات میان نمایندگان محلی و نمایندگان دولت سوریه در حومه دمشق در جریان است و توافق شده با تسلیم یا خروج تروریستها، کنترل و تامین امنیت مناطق مهمی از جمله «کفرحوار، بیت سار و بیت تیما» به ارتش سوریه واگذار شود.
در حال حاضر تروریستها در مهم ترین بخش این منطقه یعنی شهرک بیت جن و مزارع حومه نسبت به این مذاکرات معترض هستند و از قبول شروط مصالحه سرباز می زنند.
البته این واکنش از سوی تروریستهای مستقر در شهرک بیت جن طبیعی است؛ زیرا در صورت تسلیم شدن و انتقال به استان ادلب به کوتاهی کردن متهم میشوند و در مقطع فعلی رضایت نمیدهند این منطقه به آسانی در کنترل ارتش سوریه قرار گیرد.
آنها در صورت سقوط یا مصالحه در مناطق حومه، مانند همقطارهایشان در خان الشیخ تلاش می کنند علاوه بر خرید زمان برای ادامه درگیریها، تا لحظه آخر به یاغیگری در منطقه ادامه دهند؛ موضوعی که هیچگاه در رسانههای غربی- عربی به آن اشاره نمیشود.
صدها تن از عناصر تروریستی در منطقه بیت جن حضور دارند اما با این وجود باید در آینده نزدیک شاهد آغاز عملیات نیروهای سوری و مقاومت در این منطقه باشیم.
نبرد در این جبهه به دلایل مختلف سختیهای خود را دارد و اعتماد بنفس تروریستها در این منطقه فقط یک ادعا نیست. آغاز عملیات در این منطقه تاثیر فراوانی بر شعله ور شدن جبهه قنیطره می گذارد؛ زیرا همقطاران تروریستها در نزدیکی مرزهای جولان اشغالی تمایل به غافلگیر شدن ندارند.
اگر ارتش سوریه و نیروهای مقاومت موفق به پاکسازی منطقه بیت جن شوند دیگر تهدیدی برای پایتخت ار مرزهای غربی وجود نخواهد داشت؛ زیرا تروریستها دیگر امکان شکست محاصره همرزمانشان و اتصال قنیطره به مناطق غربی دمشق را برای همیشه از دست می دهند.