یکی از رهبران جریان «الوطنی الحر» لبنان تصریح کرد، تردید ندارم، همان تفاهماتی که بحران «خلأ ریاستی» لبنان را پایان داد، سهم بسزایی در تسهیل تشکیل کابینه جدید خواهد داشت.

به گزارش مشرق، یکی از رهبران جریان «الوطنی الحر» لبنان و مسئول دایره ارتباطات این جریان با احزاب فلسطینی، گفت: از زمان پایان درگیری‌های داخلی در لبنان و امضای توافقنامه طائف گروه‌ها و جریان‌های خاصی قدرت را در دست داشته و طیفی دیگر به حاشیه رانده شده بودند.

توافق طائف شکاف‌‌‌های سیاسی را تعمیق کرد

مسئول دایره ارتباطات جریان «الوطنی الحر» لبنان افزود: واقعیت امر این است که بسیاری از گروه‌ها و جریان‌های لبنانی از جمله اقلیت‌ها و بالاخص مسیحیان لبنان در این دوره به حاشیه رانده شده بودند و قدرت در دست جریانی خاص به نام «المستقبل» و گروه‌های وابسته به آن قرار داشت.

الهاشم با بیان اینکه حاکمیت جریان المستقبل بر عرصه سیاسی لبنان در طول این سال‌ها پیامدهای منفی بسیاری برای لبنان به همراه داشت، افزود: مهمترین مخالفان این جناح‌بندی و حاکمیت بر عرصه سیاسی لبنان حریان «ناصری‌ها» در صیدا و حزب الاتحاد و نیروهای وابسته به کرامی بودند، در حالی‌که نباید قدرت یافتن سلفی‌ها را نیز نادیده گرفت.

عون همه معادلات را تغییر داد

وی ادامه داد: آنچه امروز در صحنه سیاسی لبنان شاهد آن هستیم، رهاورد قانون انتخاباتی است که شکاف‌ها را تعمیق و حق نمایندگی را به یک گروه و طایفه و جریان سیاسی خاصی می‌دهد، اما انتخاب «میشل عون» انقلابی در معادلات حاکم بر این عرصه ایجاد کرد.

الهاشم با بیان اینکه عون متحد دیرینه مقاومت لبنان است، افزود: با این حال وی بخاطر شرایط حاکم بر کشور، مجبور شد، با دستیابی به توافق جدی با جریان المستقبل و دیگر نیروها و جریان‌های لبنانی آنها را متحد و منسجم کند.

مسئول دایره ارتباطات جریان «الوطنی الحر» لبنان خاطر نشان کرد: این توانایی و شایستگی بود که موجب انتخاب عون به ریاست جمهوری لبنان شد تا درپی آن تمام معادلات حاکم بر صحنه سیاسی فرو ریزد و معادلات جدیدی شکل گیرد که در آن دیگر نیروها و جریان‌ها نیز در صحنه حضور و فعالیت خواهند داشت.

پیروزی‌ در حلب معادلات منطقه‌ را تغییر می‌دهد

وی درباره پیروزی‌های اخیر ارتش سوریه در حلب نیز گفت: این پیروزی‌‌ها به تمام اعضای محور مقاومت تعلق دارد و بازتاب‌های مثبت آن منطقه را نیز دربرخواهد گرفت و چه بسا سفر مفتی سوریه به لبنان اولین بازتاب منطقه‌ای این پیروزی‌ها باشد.

الهاشم سفر «حسون» به بیروت را حاوی پیام‌های متعدد از جمله تسامح و تساهل به دور از اینکه چه طرفی در میدان پیروز و چه طرفی شکست خورده دانست و با توجه به خط مشی عون انتظار می‌رود، وی راهبرد آشتی‌های ملی و مصالحه‌ها را پیش گیرد و به نماد آن مبدل شود.

عون و ضرورت ایفای نقش منطقه‌ای 

وی یکی از مهمترین پیام‌های سفر حسون به بیروت را دعوت دمشق از عون جهت ایفای نقش بین طرف‌های درگیر در جهان عرب دانست و در این راستا پیروزی محور مقاومت بر محور تکفیری صهیونیستی را زمینه‌ساز تعمیق و گسترش دامنه آشتی‌ها و مصالحه‌ها و برقراری صلح و امنیت در منطقه ارزیابی کرد.

الهاشم درباره فعالیت گروه‌ها و هسته‌های تروریستی در لبنان نیز گفت: مردم لبنان مردمی آگاه و بیدار هستند و در برابر چنین گروه‌ها و هسته‌هایی که تلاش دارند، کشور را متزلزل کنند، ایستادگی و مقاومت خواهند کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس