به گزارش مشرق به نقل از فارس، یک مقام ارشد دیپلماتیک ترکیه که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری "الشرق الأوسط" گفت که طی ماههای گذشته مسئولان ترکیه و اسرائیل با میانجیگری آمریکا و غرب چهار بار دیدار کردند که آخرین آن دیدار در برکسل بود.
وی افزود که هدف از این دیدارها دستیابی به توافقی برای پایان دادن به بحران دوجانبه ناشی از حمله به کشتی مرمره بود اما درز شدن جزئیات این دیدارها در رسانههای خبری اسرائیل باعث خشم طرف ترکی شد.
به گفته این منبع ترکی در این نشستها دو طرف به توافق رسیدند که طرف اسرائیلی به خاطر حمله به کشتی مرمره از آنکارا عذرخواهی کند اما هیئت اسرائیلی در این کار تعلل میکرد و هر بار این بهانه را میآورد که باید این موضوع را به دولت ابلاغ کند.
بر اساس این گزارش برخی میانجیگران ترکی و اسرائیلی نیز تاخیر در انتشار گزارش پالمر را خواستار شدند اما درز عمدی این اخبار در رسانهها باعث شد که ترکیه احساس کند که اسرائیل در دستیابی به توافق جدی نیست.
این مقام ترکی در ادامه افزود که ترکیه تمایل نداشت که روابط با اسرائیل به نقطه کنونی برسد زیرا توافقاتی بین دو طرف صورت گرفته و هر دو طرف از آن استفاده کردند اما این طرف اسرائیلی بود که روابط را به این مرحله رساند.
وی همچنین تاکید کرد که روابط بین آنکارا و تلآویو وارد مرحله خطرناکی شده است و ترکیه برای بازگشت روابط به سابق سه شرط اعم از عذرخواهی، پرداخت غرامت به قربانیان حمله به کشتی مرمره و پایان محاصره نوار غزه را برای اسرائیل تعیین کرده است.
اخیرا به دنبال انتشار بخشهایی از گزارش کمیته حقیقتیاب سازمان ملل موسوم به "پالمر" که محاصره نوار غزه و حمله به کاروان آزادی۱ را قانونی خوانده بود، ترکیه تمامی توافقات تجاری و نظامی با رژیم صهیونیستی را به تعلیق درآورده و تاکید کرد که اگر اسرائیل عذرخواهی نکند، سفیر این رژیم را از آنکارا اخراج خواهند کرد