کد خبر 66131
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۶

همه نوع میوه را می‌توانی با چشمان غیر مسلح ببینی. از سیب تا سیر خشک. اما در این بین چند میوه تازه وارد می‌بینی كه تا حدودی برایت تازگی دارد. میوه‌ای گرد با رنگی شبیه سبز روشن. نامش را از میوه فروش می‌پرسم می‌گوید یک كم بخور بسیار شیرین و خوشمزه است. مزه خاصی می‌دهد نه شیرین است و نه ترش. نامش خربزه است اما از نوع چینی.

به گزارش مشرق، روزنامه جوان نوشت: این روزها می‌توان با یک گردش كوچک در بازار میوه شهر تهران به اسامی عجیب و غریبی پی ببری كه تا به حال نشنیده‌ای.

از میو‌ه‌فروش می‌پرسم این میوه گرد و سبز رنگ چیست؟ با كمی فكر می‌گوید به گمانم خربزه چینی است. تازه آمده و وارداتی است اما خیلی شیرین و خوشمزه است.

در مغازه‌اش به جز خربزه چینی، انبه پاكستانی، سیب فرانسوی، پرتقال مصری و میوه‌های تركیه‌ای نیز هست. تا جایی كه میوه‌های وطنی در اقلیت هستند و به جز هندوانه‌، خربزه مشهدی، سیب و گوجه و خیار چیزی نیست.

متأسفانه بر خلاف وعده‌های مسئولان بازرگانی و كشاورزی مبنی بر حمایت از تولید و ممنوعیت واردات میوه، میوه‌های خارجی از كشورهای دور و نزدیک و دوست و دشمن در بازار یافت می‌شود. از طرفی فرانسوی‌ها علیه ایران موضع‌گیری خصمانه می‌كنند از طرف دیگر سیب‌های سبزشان را تقدیم ملت ایران.

چینی‌ها از هزاران فرسنگ فاصله خربزه‌هایی می‌آورند كه خربزه‌های ایرانی باید با داد و فریاد وانت‌داران كه بار خربزه دارند با قیمت نازل و كمتر از چینی‌ها به فروش برسد.

معلوم و مشخص نیست كه چگونه وارد‌كنندگان در فصل برداشت خربزه ایرانی خربزه‌های چینی را وارد كشور كرده‌اند. خربزه چینی حالا عزیز‌تر از خربزه وطنی شده چرا كه سود بالایی برای وارد‌كننده و دلال و فروشنده دارد.

اما وزارتخانه‌های مسئول انگار ثبت سفارش این نوع میوه‌ها را نمی‌بینند یا اگر می‌بینند به راحتی از كنارش می‌گذرند.

این در حالی است كه وزارت بهداشت و وزارت كشاورزی هنوز در مورد سالم بودن میوه‌های عجیب و غریب چینی چون خربزه اظهار نظری مبنی بر سالم بودن آنها نكرده‌اند.

گزارش شده است در بسیاری از كشورها میوه‌های صادراتی پیش از ورود به بازارها باید تست استاندارد بودن میزان سموم و املاح را از سر بگذرانند و سپس در بازارها توزیع شوند. اما متأسفانه درمورد میوه‌هایی كه وارد ایران می‌‌شوند این مرحله اعمال نمی‌شود و بسیاری از شهروندان تنها به اتكا به ظاهر، میوه‌های خارجی را در اولویت خرید قرار می‌دهند.

‌از نظر وزارت جهاد كشاورزی، هم‌اكنون واردات میوه ممنوع است و به جز محصول موز هیچ‌گونه ثبت سفارشی برای واردات میوه از سوی این وزارتخانه صورت نگرفته است. اما این موضوع كاملاً برعكس شده و همه نوع میوه وارداتی آن هم در فصل برداشت میوه مشابه داخلی وجود دارد. این امر تنها به ارزان‌فروشی و مفت‌خری دلالان میوه، دلسردی كشاورزان و تبدیل زمین‌های باغی به مسكونی، مهاجرت به شهر و خروج ارز از كشور منجر خواهد شد.

باید توجه داشت كه ایران مقام پنجمین تولیدكننده میوه در جهان و نخستین كشور در خاورمیانه را داراست. از این رو تولید میوه در كشور كفاف نیازهای مردم را می‌دهد. بر این اساس به گفته كارشناسان در شرایط موجود، نباید برای تنظیم بازار داخلی، در را به روی تولیدات خارجی باز بگذاریم. متأسفانه ورود میوه در كشور همچون برخی كالاها در دست عده‌ای خاص است كه بدون در نظر گرفتن منافع كشاورزان و همچنین منافع ملی اقدام به واردات میوه می‌كنند.

بررسی میزان واردات میوه و مركبات در پایان فصل برداشت میوه‌های تابستانی و آغاز تدریجی عرضه میوه‌های پاییزی بیانگر آن است كه به‌رغم همه ممنوعیت‌های اعمال‌شده در چهار ماهه نخست امسال، واردات مجاز میوه ۳۱۲هزار تن به ارزش بیش از ۲۲۷میلیون دلار بوده و برآوردی از میزان واردات میوه به شكل غیررسمی وجود ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس