کد خبر 66082
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۶

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان، طرح تغییر نام «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» به «وزارت فرهنگ و هنر» را از اهداف جریان انحرافی برای منصرف کردن اذهان مردم برای پیگیری مطالبات‌شان عنوان کرد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس،«محمدحسین صفارهرندی» وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان درخصوص پیشنهاد تغییر نام «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» به «وزارت فرهنگ و هنر» گفت: من گمان می‌کنم طرح این گونه مباحث یک شعبه‌ای از همان اهداف جریان انحرافی است که با مطرح کردن مسائل غیر مرتبط با موضوعات ضروری این زمان، میخواهند یک نوع فرافکنی بکنند و موضوع مهم‌تر را در ذیل موضوعات بی اهمیت یا مسائل جنجالی قرار دهند.

* تدبیر مؤسسین نظام مشخص کردن چهارچوب برای وزارت فرهنگ بود

صفارهرندی در گفت‌وگو با فارس افزود: در این که تصمیم موسسان نظام در نام‌گذاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه بوده، بحث مفصلی می‌طلبد اما برداشت من این است که «فرهنگ و هنر» به سیاق آنچه در رژیم شاهنشاهی عملی و اجرایی می‌شد، طبعا مورد قبول انقلاب اسلامی نبود.
نمونه بارز و روشن آن هم جشن‌های فرهنگ و هنر شیراز بود که فضاحت تمام‌عیاری به بار آورد و یک برنامه‌ای بود که حتی صدای افرادی را که مختصر وجدانی در همان رژیم پلید داشتند، درآورد و زبان‌‌شان را به اعتراض گشود.
این کارشناس مسائل فرهنگی در ادامه بیان داشت: فرهنگ و هنر افسار‌گسیخته بی‌نسبت با اخلاقیات و مسائل اعتقادی مردم این سرزمین، مشخصات این‌گونه دارد، لذا موسسان جمهوری اسلامی که در وضع قوانین اولیه نظام و نهادسازی‌ها دخیل بودند، تدبیرشان این بود برای این وزارتخانه که بالقوه استعداد غش کردن به سمت همان مسائل منکر گذشته را دارد، یک چارچوب مشخص کنند که دستگاه در آن چارچوب عمل کند و آن، در حقیقت چارچوب‌های اعتقادی و بنیادین دینی و اسلامی بود.

* نام‌گذاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محصول یک فهم درست بود

صفارهرندی ادامه داد: تنها وزارت‌خانه‌ای که عنوان اسلامی را با خودش یدک می‌کشد، وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در ابتدای انقلاب با نام «وزارت ارشاد اسلامی» تأسیس شد. یعنی ما مثلا وزارت نیروی اسلامی یا مسکن اسلامی نداریم اما وقتی پای فرهنگ به میان می‌آید، این فرهنگ باید متاثر از چهارچوب‌های اعتقادی و دینی و اسلامی باشد و این موضوع هم در آن زمان به درستی تشخیص داده شده بود. این که در طول این مدت چقدر توانستیم به سمت اهداف و آرمان‌های اولیه نزدیک شویم، جای مطالعه جداگانه‌ای می‌طلبد و باید در این زمینه، علت ناکامی‌ها‌ بررسی شود.
وی در ادامه بیان داشت: به گمان من آن آرمان ابتدایی در نام‌گذاری وزارت ارشاد اسلامی، محصول یک فهم درست بوده و متاثر از یک هوس‌بازی نبوده که حالا امروز با یک هوس‌بازی جدید، بخواهد جای خودش را به یک چیز دیگری بدهد که تجربه شده است و از آن سابقه داریم. تمام فرهنگ و هنر رژیم گذشته، کارنامه«وزارت فرهنگ و هنر» پیشین با تمام کارها و عملکرد و قوانین‌اش است. معلوم است که یک ضرورتی موسسان نظام را به اینجا رساند که این عنوان را برای این وزارت‌خانه انتخاب کنند. من احساس می‌کنم این عنوان می‌تواند خودش راهنمای عمل باشد.

* وزیر ارشاد دولت اصلاحات برای اولین بار از «فرهنگ بدون ارشاداسلامی» سخن گفت

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که حرف‌های اخیر، تکرار حرف‌های قدیم است، اضافه کرد: پیش از این که این حرف‌های اخیرا گفته شود، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت اصلاحات برای اولین بار این حرف‌ها را زده بود که من نمی‌دانم که این ترکیب ارشاد اسلامی چه ضرورتی دارد که کنار فرهنگ باشد و این شخص در آن زمان از فرهنگ بدون ارشاد اسلامی سخن گفت.

* شاید هدف اصلی پنهان کردن مسائل مهم جامعه باشد

وی تأکید کرد: به هر حال، این حرف، حرف سابقه‌داری است، یعنی ابتکار حضراتی نیست که جدیدا آن را بر زبان آورده‌اند. من تعجب می‌کنم که این دوستان فکر می‌کنند تکرار خزعبلات گذشتگان، می‌تواند بهره‌ای برای گویندگان امروز داشته باشد ولی چیزی که مشخص است، این است که هدف اصلی شاید پنهان کردن مسائل مهم جامعه باشد و جاهایی که باید پاسخگویی‌های اساسی نسبت به مشکلات روزمره صورت بگیرد، با طرح مباحث شبه‌نظری و مباحث ایدئولوژیک انحرافی، عملا می‌خواهند صورت‌مسئله جامعه را حذف کنند.

* صورت مسئله مهم ما اختلاس 3‌هزار میلیارد تومانی است

محمدحسین صفارهرندی در پایان این گفت‌وگو به خبرنگار اداره کل فرهنگی فارس، گفت: به گمان من صورت مسئله مهم ما این است که چه اتفاقی می‌افتد که در غفلت و بی‌خبری دست‌اندرکاران مرتبط اجرایی و نظارتی کشور ظرف مدت کوتاهی 3 هزار میلیارد تومان از دارایی‌های عمومی مردم توسط عناصر سودجو به سرقت می‌رود، در حالی که تجربه مشابه آن را هم قبلا داشتیم.
وی اظهار داشت: به نظرم کسانی که وظیفه پاسخ‌گویی نسبت به موضوعاتی این‌چنین را دارند، حق ندارند با طرح مباحث مشکوک نظری جامعه را از پیگیری این جور مسائل منصرف کنند و بخواهند حرف‌هایی که حرف ابتکاری خودشان هم نیست را بر زبان برانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس