کد خبر 64827
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۷

نفت خام ايران در بورس بعد از سه بار عرضه ناموفق در چهارمين عرضه معامله شد. در اين معامله شركت نيكو (يكي از شركت‌هاي تابع شركت ملي نفت ايران) خريدار 500هزار بشكه نفت خام عرضه شده بود.

به گزارش مشرق، در اين باره معاون وزير نفت در پاسخ به سوال ايسنا كه آيا وارد شدن شركت نيكو به عنوان خريدار نفت در بورس مصداق "جيب به جيب شدن" نفت در ميان نفتي‌ها نيست؟ اظهار كرد كه شركت نيكو نفت عرضه شده در بورس نفت را براي خود معامله نكرده است، بلكه به نيابت از يك شركت خارجي آن را خريداري كرده است.

احمد قلعه‌باني در مورد خريد نفت خام در بورس توسط يكي از شركت‌هاي تابع شركت ملي نفت ايران توضيح داد: از آن جايي كه شركت‌هاي خارجي امكان حضور مستقيم در بورس نفت ايران را در حال حاضر ندارند، طبيعي است كه براي حضور در بورس نفت ايران بايد نماينده‌اي انتخاب كنند.

وي ادامه داد: به همين دليل يك شركت خارجي از شركت نيكو در خواست كرد كه نفت عرضه شده در بورس را به نيابت از او خريداري كند.

شركت نفتيران( نيکو) يكي از زير شركت‌هاي مجموعه‌ شركت ملي نفت ايران است كه در سال 1991 و در جزاير جرسي (بريتانيا) با هدف ارائه منابع مالي براي پروژه هاي نفت و گاز، سرمايه گذاري در صنعت نفت و گاز و خريد و فروش و مبادله نفت خام، گاز طبيعي و محصولات تصفيه شده تاسيس شد.

بررسي حضور دوباره شركت حفاري ايران در ليبي

مدير عامل شركت ملي نفت ايران همچنين در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اعلام آمادگي شركت‌هاي نفتي اروپايي براي حضور مجدد در كشور بحران زده ليبي آيا شركت ملي نفت ايران نيز خواهان بازگشت به اين كشور است؟ گفت: با توجه به اين كه شركت ملي حفاري ايران در اين كشور قرارداد دارد، ممكن است كه براي ادامه فعاليت‌هاي خود دوباره به اين كشور بازگردد.


قلعه‌باني البته براي حضور نيروهاي شركت ملي حفاري ايران در كشور ليبي يك شرط نيز قائل شد و در مورد آن توضيح داد: حضور مجدد ايران در پروژه‌هاي نفتي ليبي بايد توسط وزارت امور خارجه بررسي شود و در صورت تشخيص شرايط مناسب براي ورود به اين كشور، اين موضوع به شركت ملي نفت منتقل مي‌شود و آن زمان مي‌توان براي ادامه فعاليت‌هاي نفتي ايران در ليبي تصميم گرفت.

فعاليتهاي نفتي ايران در ليبي از ابتداي سال 2010 ميلادي به منظور ارائه خدمات جانبي حفاري به چاههاي نفتي بيشتر شد كه در اين مدت خدمات سيمانکاري و اسيد کاري به 35 حلقه چاه نفتي در منطقه زلطن به شرکت ملي الجوف ليبي ارائه شد.

اما با شروع انقلاب مردمي و بحراني اعلام شدن شرايط اين كشور شركت‌هاي نفتي همچون توتال فرانسه، رپسول اسپاينا، او.ام.وي اتريش، استات اويل هيدرو نروژ و اني ايتاليا از اين كشور آفريقايي خارج شدند. هم‌چنين کارکنان شرکت ملي حفاري ايران 12 اسفند سال گذشته اين کشور را ترک کردند.

در حال حاضر دستگاه سيمان کاري و اسيدکاري شرکت ملي حفاري كه در 420 کيلومتري جنوب غربي بندر بنغازي و در 160 کيلومتري صحراي ليبي مستقرند، در يک منطقه امن مورد حفاظت و نگهداري قرار دارند.

ليبي با در اختيار داشتن بيش از 39 ميليارد بشکه ذخاير نفت خام و يک تريليون و 400 ميليارد متر مکعب گاز، از کشورهاي عضو اوپک است که روزانه يک ميليون و800 هزار بشکه نفت توليد مي‌کند و قصد دارد تا سال 2015 ميلادي توليد نفت خود را به 3 ميليون بشکه در روز افزايش دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس