کد خبر 64732
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۸

سرپرست سازمان فضايي ايران از اتمام موفقيت آميز ماموريت هاي ماهواره رصد خبر داد و گفت: عمر ماهواره رصد به پايان رسيد و با موفقيت وارد جو كره زمين شد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، دكتر 'حميد فاضلي' در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: ماهواره رصد داراي عمر يك ماه و سه هفته اي بود كه در فضا مشغول گردش به دور زمين بود و با پايان عمر آن ماموريت هاي خود را نيز به خوبي انجام داد و وارد جو زمين شد.
سرپرست سازمان فضايي ايران گفت :100 درصد اهداف سازمان فضايي ايران از پرتاب ماهواره رصد تحقق يافتند ، زيرسيستم هاي موجود در ماهواره رصد در اين پرتاب به خوبي جواب دادند و مكانيزم هاي بكار رفته در آن به درستي عمل كردند و اين در حالي است كه ويژگي ماهواره رصد نسبت به ماهواره اميد بسيار پيشرفته تر بوده است.
وي افزود: از آنجا كه ماهواره رصد داراي وزن 15 و 3 دهم كيلوگرمي بود،به هنگام ورود به كره زمين ، به دليل داشتن دما و سرعت بالا مانند شهاب سنگ ها برخورد مي كند و از بين مي رود.
دكتر فاضلي گفت: جمهوري اسلامي ايران در پرتاب ماهواره به مدار زمين مسير خود را پيدا كرده است و بناست تا محموله هاي سنگين تر را در مدارهاي دورتر زمين قرار دهيم.
سرپرست سازمان فضايي ايران خاطرنشان كرد: ماهواره رصد به نوعي يك پروژه تحقيقاتي بود تا با پرتاب آن از عملكرد زيرسيستم هاي موجود به منظور پرتاب ماهواره هاي تحقيقاتي و سنجشي اطمينان حاصل شود.
***پرتاب ماهواره رصد نشان داد كه پرتاب ماهواره اميد تصادفي نبوده است
فاضلي خاطرنشان كرد: انعكاس اخبار مراكز تحقيقاتي و رسانه هاي خارجي درباره پرتاب ماهواره رصد حاكي از آن است كه بسياري از مجامع علمي توان علمي جمهوري اسلامي ايران را قبول كرده اند.
وي افزود: بسياري از مجامع علمي جهان اعلام كردند كه پرتاب ماهواره رصد يك 'شاهكار' است و ايرانيان با پرتاب ماهواره رصد نشان دادند پرتاب ماهواره يك اميد تصادفي نبوده است.
سرپرست سازمان فضايي ايران خاطرنشان كرد: همچنين مراجع علمي تصديق كرده اند كه جمهوري اسلامي ايران داري توان علمي و دانش فضايي است.
ماهواره 'رصد يك' به عنوان اولين ماهواره تصويربرداري روز 25 خردادماه سال جاري همزمان با شب ولادت با سعادت اميرالمومنين حضرت علي (ع) به مدار 260 كيلومتري پرتاب شد.
برقراري ارتباط با ايستگاههاي زميني، تصويربرداري از زمين و ارسال تصاوير به همراه اطلاعات تله‌متري به ايستگاههاي زميني از مهم‌ترين مأموريت‌هاي اين ماهواره بود.
توپولوژي و ساخت ايستگاههاي زميني ماهواره 'رصد' به گونه‌اي طراحي شده بود كه بيشترين دسترسي به ماهواره را جهت دريافت اطلاعات و ارسال فرامين كنترل فراهم كرده باشد.
بنابراين گزارش، بيشتر زيرسيستم‌هاي اصلي يك ماهواره بزرگ در 'رصد'‌ وجود داشت كه از جمله مي‌توان به سيستم‌هاي مديريت توان، پانل‌هاي خورشيدي، كنترل وضعيت، محموله اكتيكي، GPS، مديريت داده و فرامين روي بورد، گيرنده و فرستنده روي بورد، فرستنده رنجينگ و كنترل دما اشاره كرد.
'رصد' 15.3 كيلوگرم وزن داشت كه براي تزريق در مداري با ارتفاع 260 كيلومتر طراحي شده است و در هر شبانه روز 15 بار به دور زمين مي چرخيد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمد ۰۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۵
    0 0
    از تصاویر ارسالی ماهواره‌ی رصد چه خبر؟ مشرقی‌ها لطفاً پیگیری کنید. من مشکوک شدم که زیرسیستم تصویربرداری به خوبی عمل نکرده چون خبری از تصاویر ارسالی ماهواره نشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس