قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت گفت: مقایسه درآمد متخصصین ایرانی و آمریکایی چندان مقایسه مناسبی نیست و درآمد متوسط متخصصین ایرانی به مراتب کمتر از متخصصین آمریکایی است. بنابراین نباید با برخی اظهارنظرها مردم را نسبت به پزشکان بی‌اعتماد کرد.

به گزارش مشرق، دکتر ایرج حریرچیدر پاسخ به مطرح شدن مباحثی در رسانه‌ها مبنی بر اینکه متخصصین ایرانی بیش از هفت برابر متخصصین آمریکایی درآمد دارند، انعکاس وسیع رسانه ای این جمله بدون توجه به مقدمات و موخرات مربوطه را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: با توجه به مذاکره ای که با همکار عزیزی که اخیراً این مسئله را مطرح کردند، داشتم، وی نیز به این مقدمات و موخرات صریحاً اشاره داشتند و منظور وی بعضی موارد و آن هم بر اساس مقایسه با درآمد سرانه ملی کشورها و نه رقم خام بوده است.

حریرچی گفت: سوء برداشتی نیز که در مورد اظهارات وی در مورد دریافتی مدیران دولتی شده است نیز طبق اظهارات وی صحیح نبوده است.

قائم مقام وزیر بهداشت با طرح این پرسش که نقل خام همین جمله و بدون استناد چه احساسی در مردم عادی، خصوصا محرومین و مستضعفین و حتی تحصیل کرده‌ها و متخصصین رشته‌های غیر پزشکی ایجاد می‌کند؟ گفت: این گونه نقل قولها به غیر از تقابل و ایجاد احساس فاصله طبقاتی و از بین بردن اعتماد مردم به پزشکان کشور که اکثریت آنان متصف به خدومی و یاری رساندن به مردم هستند، نتیجه دیگری ندارد.

حریرچی یادآور شد: در چند دهه گذشته در قریب به اتفاق نظر سنجی‌های انجام شده در کشور، پزشکان جزو دو یا سه گروه اول مرجع جامعه بوده اند و با مرور ذهنی اسامی سایر گروه‌های مورد مطالعه در چنین نظر سنجی‌هایی به خوبی میزان اعتماد مردم به جامعه پزشکی روشن می‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت در تشریح و توضیح مطالبی که در مورد هفت برابر بودن درآمد پزشکان ایرانی نسبت به پزشکان آمریکایی بیان می‌شود، گفت: با یک جستجوی اینترنتی میزان درآمد متخصصین آمریکایی مشخص می‌شود.

حریرچی افزود: دو سایت Medscape و Payscale و منابع دیگر، میانگین درآمد سالیانه پزشکان شاغل در آمریکا به تفکیک تخصص، سابقه، جنسیت و دیگر موارد و همچنین میانگین درآمد ساعتی آنها را منتشر می‌کنند.

وی افزود: بر اساس همین منابع، متوسط درآمد یک پزشک متخصص آمریکایی 297 هزار دلار در سال است که با احتساب قیمت فعلی دلار معادل بیش از یک میلیارد و پنجاه میلیون تومان سالانه می‌شود که هفت برابر آن معادل بیش از هفت میلیارد و چهار صد و پنجاه میلیون تومان سالانه و ششصد و بیست میلیون تومان ماهانه است.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: بنده از طرف وزارت بهداشت اعلام می‌کنم که حتی یک مورد دریافتی این چنینی هم در بخش دولتی وجود ندارد و بعید است که با توجه به حاکمیت تعرفه‌های قانونی و جلوگیری از دریافت‌های غیر قانونی در بخش خصوصی هم چنین در آمد مستمری در قبال ارائه خدمات پزشکی وحود داشته باشد.

وی افزود: بنابراین توصیه و درخواست من از رسانه‌ها این است که از این منظر و از این تعبیر به بازپخش این مطلب نپردازند. بعید هم می‌دانم سایر دوستانی هم که مطلع و کارشناس هستند چنین منظور و تصوری از متوسط درآمد پزشکان متخصص در بخش دولتی داشته باشند.

حریرچی عنوان کرد: همانطور قبلا هم وزارت بهداشت اعلام کرده است متوسط کل درآمد بیش از 23 هزار متخصص و فوق تخصص شاغل در بخش دولتی هفده میلیون و سیصد هزار تومان ماهانه است و حتی دریافتی‌های بالا در مناطق محروم و مورد نیاز که در حد دهم درصد کل متخصصین و فوق تخصصین شاغل در بخش دولتی هستند به هیچ وجه قابل مقایسه با این ارقام و اعداد نظیر 7 برابری درآمد متخصصان آمریکایی نیستند.

قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به این سئوال که از منظر درآمد ناخالص ملی و مقایسه ایران و امریکا نظر شما چیست؟ گفت: برای مقایسه درآمد ناخالص ملی و سرانه این درآمد در بین کشورها معمولا از دلار بین المللی یا اصطلاحاً دلار PPP که محاسبه آن بر اساس برابری قدرت خرید در اقتصاد داخلی آمریکا است و نه دلار رایج آمریکا، استفاده می‌شود.

حریرچی گفت: طبق آخرین گزارش‌های رسمی بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و سایر منابع معتبر بین المللی سرانه درآمد ناخالص سالان هر امریکایی حدود 56 هزار دلار بین المللی و همین سرانه برای هر ایرانی 17300 دلار بین المللی است. رقم مترادف این ارقام بر اساس دلار رایج آمریکا برای هر آمریکایی همان 56 هزار دلار و برای هر ایرانی 4900 دلار است که موضوع صحبت ما و مبنای مقایسه نیست.

وی افزود: فرق عمده مقایسه اقتصاد درمان ایران و آمریکا، درصد اختصاص یافته از در آمد ناخالص ملی به سلامت است. در آخرین سال بررسی این درصد، متوسط جهانی حدود10% ، درصد، برای امریکا 17.3% و برای ایران فقط 7.5% بوده است، به عبارت دیگر سرانه بهداشتی درمانی هر آمریکایی حدود 9600 دلار بین المللی و برای هر ایرانی حدود 1300 دلار بین المللی است.

حریرچی افزود: فرق دیگر این است که در آمریکا به ازای هر هزار نفر 4.9 پزشک و در ایران به ازای هر هزار نفر 1.5 پزشک وجود دارد.

به گفته حریرچی در مجموع در حالیکه نسبت تعداد پزشک به جمعیت در آمریکا به ایران 3.25 برابر است، در مورد سرانه بهداشتی درمانی این اختلاف حدود 7.4 برابر و اختلاف سرانه در آمدی کل بر اساس دلار بین المللی حدود 3.25 برابر است.

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت در پایان با بیان اینکه مقایسه درآمد متخصصین ایرانی و آمریکایی چندان مقایسه مناسبی نیست، اظهار داشت: با توجه به مجموع مطالب پیشگفت، اگر متوسط درآمد 297 هزار دلار هر متخصص آمریکایی را در ذهن داشته باشیم، رقم متوسط 17 میلیون و سیصد هزار تومانی متوسط درآمد متخصصین دولتی و حتی موارد اندک با ارقام چند برابری آن چه به دلار رایج و چه به دلار بین المللی به مراتب کمتر از درآمد متخصصین آمریکایی خواهد بود.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    مواطب باشید از روز حساب! تو این بیکاری این کارها رو می کنید مراقب باشید که روز جزا و انتقام دور نخواهد بود
  • مهدی ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    آدم میمونه چی جواب اینارو بده،یه بررسی ساده نشون میده که درآمد حال حاضر پزشکای متخصص از هم رده های خودشون در کشورهای دیگه بیشتر نباشه کمتر نیست،اینو بزارین کنار درآمد متوسط سرانه تو کشور ما باسایر کشورهای پیشرفته،اینجوری متوجه میشین که اختلاف درآمد پزشکای متخصص مادر مقایسه با سایر کشورها چند برابر اقشار دیگه جامعس،حالا هی توجیه بتراشن آقایون
  • ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    یعنی فقط ۱۷ میلیون حقوق هستش؟ کارانه چی؟ دریافتی کل چقدره؟
  • ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    پزشک متخصص ایرانی ایا کارایی امریکایی دارد؟ اگر دارد پس چرا اختراع و اکتشاف و جایزه نوبل ندارید؟ اگر میکنید کجاست؟ اگر هست چرا دیده نمیشود؟ اگر قرار باشد بیشتر باشد یا برابر باشد چرا سایر اقشار با اقشار مشابه امریکا مقایسه نمیشود؟ ایا نمیفهمی یا خواننده را نفهم تصور میکنید؟
  • ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    پزشک متخصص ایرانی ایا کارایی امریکایی دارد؟ اگر دارد پس چرا اختراع و اکتشاف و جایزه نوبل ندارید؟ اگر میکنید کجاست؟ اگر هست چرا دیده نمیشود؟ اگر قرار باشد بیشتر باشد یا برابر باشد چرا سایر اقشار با اقشار مشابه امریکا مقایسه نمیشود؟ ایا نمیفهمی یا خواننده را نفهم تصور میکنید؟
  • ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    اگر قرار است فقط متمرکز بر پزشک و سرانه بهداشت شوید چرا در سایر بخشها مثل کشاورزی و صنعت و غیره نیز اینگونه متمرکز نمیشوید
  • ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    اگر قرار است فقط متمرکز بر پزشک و سرانه بهداشت شوید چرا در سایر بخشها مثل کشاورزی و صنعت و غیره نیز اینگونه متمرکز نمیشوید
  • ۲۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    سلام بنده عضو هیات علمی دانشگاه هستم. چندین مقاله در بهترین مجلات دنیا دارم . حقوق پزشکان حداقل 50 برابر بنده است.
  • احد ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    بجنبید دکترا رو هم مثل بقیه ملت گدا کنید....
  • ۲۲:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    دکتر ها خیلی بیچاره و فقیر هستند راست میگه
  • ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
    0 0
    من موندم حالا چرا مقایسه با امریکا ...! چیه شما به امریکا می خوره، هزینه مالیات میدین؟ هزینه انرژی آنچنانی میدین؟ هزینه مسکن میدین؟ هزینه های خوراک شما مثل اونجاست ... دقیقاً چی رو با چی مقایسه می کنید! شده مثل قضیه فوتبالیست ها، به قول خودشون پولِ حرفه ای !!! عجب ملتی شدیم، حسادت بین خودمون راضیمون نمی کنه به حسادت و چشم و هم چشمی با اقوام و ملت های دیگر در سطح بین المللی روی آورده ایم!
  • صداقت ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    0 0
    درآمد کارگران ایرانی با آمریکایی برابر است؟
  • ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    0 0
    بنده از حقوق نا متعارف حمايت نخواهم كرد و هر كس گرفته بايد برگردونه اما از حسادت هموطنانم هم به ستوه اومدم. هموطن عزيز اين دكترى كه شما ميفرماييد، درسشو خونده، كارش هم مثل بقيه كارها نيس. يه دونه دانشجوشو تو خونواده داريم و هر روز ميبينيم. شب و روز نداره بيچاره. بايد خوب بخونه و زياد هم بخونه. اونم وقتى كه بسيارى از شما تو تلگرام نشستىن جوك ميسازين. بابا حسادت تا كجا تا كى؟ يك نفر به نفتى ها گير نميده، به وكلا گير نميده به قضات گير نميده. در حاليكه وكلا بيش از اينها هم حتى درامد دارن و بسياريش هم شبهه ناكه. اونوقت به جامعه پزشكى گير دادن. بسياريش هم از سر حسادت و حقد و غضب نفسانى هست. شما چندتا راننده تاكسى حلال خور سراغ دارى؟ اون التهاب ارزى سال ٩٠ كه پدر كل ملت رو دراورد، تقصير پزشكان بود يا تقصير همين ملتى كه شب و روز سكه و ارز خريد و فروش مى كردن يا تقصير صرافى هاى مجاز و غير مجاز؟ اين گرون شدنهاى پى در پى اجناس تقصير پزشكان هست يا كارخونه دار؟ حمايت از مفاسد اقتصادى تقصير پزشكان هست يا گنده لاتهاى دولت!؟ گرونى املاك تقصير دلالها هست يا بزشكان؟ اون قرارداد كرسنت با اون ضرر افسانه اى تقصير پزشكان هست يا برخى نفتى ها؟ شما به بروژه هايى كه تامين اعتبار شدن اما هنوز تموم نشدن هم نگاه كردى؟ دزدى نشده اونجا؟ اون دزدى ها تقصير پزشكان هست يا پيمانكار؟ آخه هموطن مومن به جاى فحاشى يه نگاه به دور و برت بنداز بابا. بنده خدا بهت بگن نصف شب بهت زنگ ميزنيم بيا بالاى سر مريض تصادفى، تا صبح از وحشت خوابت نميبره. اونوقت مسئوليتشو هم قبول نمى كنى. بعد يه پزشك موظفه تمام اين كارا رو بكنه و به جاش پولشو مى گيره. در ازاى زحمتش درامد داره، دزدى ك نكرده. اونى هم كه تو بيمارستان خصوصى يا مطبش درامد خوبى داره هم به من و تو مربوط نميشه. پول تو رو نخورده از بيت المال هم حقوق نگرفته كه بدهكار من و تو باشه.
  • ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    0 0
    کلا ایران بهشت پزشکها شده وقتی یک کارگر یا اعضای خونوادش به پزشک میرن ، ظرف دودقیقه یه چوب بستنی توی دهن طرف میکنن ودرمقابل بعنوان حق ویزیت حقوق سه روز اون کارگر بدبخت رو ازش میگیرن همچین ظلم ونابرابری درهیچ کجای دنیا نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس