به گزارش مشرق انوشيروان محسني بندپي در گفتوگو با فارس، با اشاره به هشدارهاي داده شده به سازمان محيط زيست درباره وضعيت اسفبار درياچه اروميه، گفت: مسئولان محيط زيست قول پيگيري، احساس مسئوليت و نظارت بيشتر را دادهاند.
وي در ادامه با بيان اين مطلب که واقعيت تلخ اين است که ميانگين بارش باران در کشور ما نسبت به دنيا بسيار کم است، گفت: ميانگين بارش باران در کشور ما 250 ميليمتر است در حالي که در دنيا ميانگين بارش باران 2 هزار و 200 ميلي متر است.
نماينده مجلس شوراي اسلامي در ادامه افزود: از آن طرف ميزان تبخير در کشور ما 2 هزار و 100 ميلي متر است در حالي که اين رقم در دنيا 700 ميلي متر است؛ بنابراين با اين شرايط براي حفظ منابع آبي بايد با حساسيت خاصي برخورد کنيم.
وي ضمن ابراز تأسف نسبت به بيتوجهي سيستم اجرايي درباره عواقب و هشدارهاي بحرانساز، اظهار داشت: برخي از مسئولان محيط زيست به راحتي اعلام ميکنند که درياچه اروميه تا 2 سال ديگر خشک ميشود، اما نميگويند چه تمهيداتي بايد اتخاذ کنيم که از خشک شدن آن جلوگيري شود.
نماينده مجلس شوراي اسلامي بيان کرد : يک سوم بارندگي دنيا را برخوردار هستيم و 3 برابر ميزان تبخير آب در دنيا شامل کشور ما ميشود؛ بنابراين بايد جلوي خشک شدن درياچهها از جمله درياچه اروميه را بگيريم.
وي با بيان اينکه روبه روز وضعيت بحراني ميشود، گفت: دستگاههاي اجرايي ما نظير محيط زيست نسبت به عواقب خشک شدن درياها و تالابها احساس مسئوليت بيشتري کنند.
محسني بندپي درباره عملکرد سازمان حفاظت محيط زيست نيز گفت: درباره درياچه اروميه متولي سازمان محيط زيست است؛ قانون گذار اين اختيار را به آنها داده تا جلوي اقداماتي که باعث خشک شدن درياها و تالابها مي شود را بگيرند.
وي گفت: در ظاهر شايد درياچه اروميه در اولويت اول باشد اما در عمل اين گونه نيست و در اولويت پنجم يا ششم قرار دارد.
عضو فراکسيون محيط زيست مجلس شوراي اسلامي گفت: اعضاي فراکسيون محيط زيست مجلس نسبت به خشک شدن درياچه اروميه و از بين رفتن اکوسيستم منطقه به سازمان محيط زيست هشدار دادند.