به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، سردار اسماعيل احمديمقدم در حاشيه بازديد از فرماندهي انتظامي استان تهران و البرز در مورد تفكيك فرماندهي استان تهران و البرز گفت: بعد از تشكيل استان البرز طبيعتا بايد ساختارهاي انتظامي متناسب با تشكيلات كشوري شود.
وي با بيان اينكه استان تهران قديم در گذشته داراي دو فرماندهي بود، گفت: پيش از اين تصميم گرفته شد كه پايتخت فرماندهي جدا داشته باشد و مابقي شهرستانهاي استان تهران تحت نظر و نظارت فرماندهي انتظامي استان تهران فعاليت كنند.
فرمانده ناجا با بيان اينكه با توجه به تشكيل استان البرز مقرر شده است كه به غير از فرماندهي انتظامي تهران بزرگ يك فرماندهي ديگر در استان تهران و البرز تشكيل شود، گفت: براساس برنامهريزيهاي صورت گرفته ستاد فرماندهي جديدي در استان البرز با مركزيت كرج، ستاد فرماندهي ويژه شرق استان تهران با مركزيت ورامين و ستاد فرماندهي غرب استان تهران با مركزيت شهريار تاسيس شود چرا كه افزايش جمعيت، ايجاد سكونتگاههاي جديد، ورود اتباع بيگانه، ترافيك سنگين، راههاي مواصلاتي فراوان و صنعت از دلايلي است كه اين مناطق را مهم كرده است.
وي با بيان اينكه با توجه به رشد جمعيت همواره يك عقبماندگي به نيروي انتظامي تحميل ميشود، در توضيح افزود: آهنگ رشد جمعيت بسيار بالاست، اما آهنگ رشد نيروي انتظامي به آن سرعت نيست.
احمديمقدم با بيان اينكه كارگروههاي تخصصي در خصوص تجديدنظر در آمايش انتظامي برخي از مناطق تشكيل شده است، گفت: در حال حاضر شاهد آن هستيم كه شهركهاي زيادي در اطراف شهرها به وجود آمده كه يا واحد انتظامي ندارد يا واحد انتظامي آنها در حد كلانتري باقيمانده است و نياز به واحد انتظامي جديدي دارند.
به گفته وي، مناطق داراي بيش از 30 الي 40 هزار نفر جمعيت بايد داراي يك واحد انتظامي مستقر در آن مكان باشند.
وي با بيان اينكه ساختار نيرويانتظامي براساس نيازها در افق برنامههاي پنجم توسعه طرحريزي ميشود، خاطرنشان كرد: نيروي انتظامي سعي دارد تا با تكميل نيروي انساني و تجهيزات امنيتمان از عقبماندگي فاصله بگيرد و متناسب با آهنگ رشد مسير خود را طي كند.
فرمانده نيرويانتظامي در ادامه عملكرد فرماندهي انتظامي استان البرز و تهران را خوب ارزيابي كرد و اظهارداشت: در سفري كه شش سال پيش به اين استان داشتم اين فرماندهي در خصوص نرخ پليس به جمعيت و از نظر امكانات و تجهيزات در وضعيت بسيار پاييني قرار داشت و شايد از اين نظر جزو پايينترين ستاد فرماندهي در كل كشور محسوب ميشد.
وي با بيان اينكه رشد جمعيت استان تهران و حومه بسيار افزايش يافتهاست، گفت: در چند سال اخير امكانات زيادي به استان تهران تخصيص داده شده است كه با همين امكانات نيز كارنامه بسيار خوبي را رقم زده است.
احمديمقدم با اشاره به كاهش حدود 10 درصدي تصادفات در راههاي مواصلاتي استان تهران و البرز گفت: نميتوان گفت كه استان تهران و البرز حجم ترافيكي يك استان را داراست، چرا كه راههاي مواصلاتي به شهرهاي شمالي كشور و شهرهاي مذهبي از جمله قم و مشهد از استانهاي تهران و البرز ميگذرد و اين فرماندهي بار سنگيني بر دوش دارد، اما عملكرد همكاران ما در اين فرماندهي موجب كاهش حدود 10 درصدي تصادفات در راههاي اين استان شده و اميدواريم اين رقم خوب تداوم داشته باشد.
وي افزود: فرماندهي استان تهران و البرز در حوزه برخورد با اراذل و اوباش، اجراي طرحهاي امنيت اجتماعي، برخورد با موادمخدر و اشرار، قاچاق كالا و مشروبات الكلي، دستاوردهاي خوبي داشته است.
فرمانده نيروي انتظامي افزود: ستاد فرماندهي استان البرز و استان تهران مخصوصا در قدرت كشف جرائم جنايي مثالزدني است.
احمديمقدم با بيان اينكه خوشبختانه فرماندهي استان تهران و البرز جزو رتبههاي فرماندهي برتر محسوب ميشود، در مورد برخي جرائم كه اخيرا در كشور رخ داده است، گفت: اخيرا در كشور جناياتي اتفاق افتاده است كه البته اينگونه جرائم جديد نبود، اما قدرت رسانهها در پرداختن به مسائل يا شنيع بودن اينگونه جرائم موجب انتشار قوي و تحت تاثير قرارگرفتن مردم شده است.
وي درباره پرونده قتل روحالله دادشي گفت: در اينگونه جرائم سرعت عمل نيروي انتظامي بالا بوده و تقريبا در تمام پروندههاي اخير تمامي مجرمان دستگير و براي رسيدگي به پرونده، آنان تحويل دستگاه قضايي داده شدهاند.
فرمانده ناجا اصلاح آمايش نيروي انتظامي در مناطق به خصوص مناطق جرمخيز را يكي از راههاي پيشگيري از جرائم عنوان كرد و گفت: وجود نيرويانتظامي در مناطق بايد متناسب با جرائم باشد.
فرماندهنيرويانتظامي با بيان اينكه آموزش و اطلاعرساني صحيح و توجه والدين به فرزندانشان ميتواند نقش موثري در كاهش جرائم داشته باشد، گفت: بسياري از جرائم توسط نوجوانان و تحت تاثير مصرف مشروبات الكلي، موادمخدر و سلاح سرد رخ داده است و افراد در شرايط غيرعادي مرتكب اين جرائم خطرناك شدهاند بنابراين بايد به جامعه آموزش داده شود تا مردم از وقوع چنين جرائمي پيشگيري كنند.
وي در ادامه با بيان اينكه افزايش قدرت كشف ميتواند گام موثري در كاهش جرائم داشته باشد، گفت: ما انتظار داريم كه افزايش قدرت كشفيات ما در بسياري از جمله جرائم جنايي به صد درصد برسد، اما اين مهم در هيچ جاي دنيا اتفاق نيفتاده است.
احمدي مقدم ادامه داد: خوشبختانه بهطور ميانگين نرخ كشف به خصوص در جرائم جنايي بيش از 90 درصد است و نيروي انتظامي سعي دارد با تقويت ماموران از لحاظ علمي، ابزاري و همچنين گسترش آزمايشگاه، قدرت خود را در زمينه كشف جرائم افزايش دهد، چرا كه اين مساله موجب بازدارندگي ميشود.
به گفته فرمانده ناجا، سرعت و قاطعيت قوه قضاييه در رسيدگي به جرائم ميتواند به پيشگيري از وقوع جرائم منتج شود.
نمايندگان كميسيون قضايي به تصويب قانون ممنوعيت حمل سلاح سرد راي دادند
احمديمقدم در ادامه با اشاره به روند رسيدگي به قانون ممنوعيت حمل سلاح سرد در مجلس گفت:خوشبختانه اين قانون مراحل اوليه را طي كرده و نمايندگان مردم در كميسيون قضايي كه در گذشته به اين قانون راي نميدادند اين بار به تصويب قانون ممنوعيت حمل سلاح سرد راي دادند.
وي با بيان اينكه به نظر ميرسد اين قانون به زودي در صحن علني مجلس مورد بررسي قرارگيرد، گفت: بايد در نظر گرفت كه اين قانون يك كيمياي مشكلگشا نيست و بايد به مردم آموزش داد، چرا كه پيشگيري اجتماعي بسيار بهتر و محكمتر از پيشگيري قضايي و انتظامي است.
فرمانده نيروي انتظامي با اشاره به حادثه شهادت استوار يكم «محمدرضا رجبپور» كه چندي پيش در هنگام بدرقه متهمان مورد حمله يكي از آنان قرار گرفت و به شهادت رسيد، تصريحكرد: متاسفانه كمبود امكانات در خودروهاي حمل متهم سبب ايجاد اين مساله شد، البته در سالهاي اخير به اين مهم رسيدگي شده است، اما در برخي ساعات و با توجه به تعداد بالاي متهمان در برخي مناطق و به دليل برخي اضطرارها همچون رساندن به موقع متهمان به دادگاه امكانات كفاف نميدهد و ماموران مجبور هستند از وسائل ديگر براي جابهجايي متهمان استفاده كنند.
وي افزود: در اين حادثه همكاران ما متاسفانه از ماشين عمومي استفاده كرده كه يكي از متهمان با همكاري همدستاش، مامور را از ماشين به بيرون پرت كرده كه در اين حادثه مامور پس از برخورد با جدول و جسم سخت به شهادت رسيده است.
وي افزود: خوشبختانه همكاران ما سريعا متهم را دستگير و بررسيها براي دستگيري ساير متهمان ادامه دارد.
فرمانده ناجا افزود: طبيعتا بايد تجهيزاتمان را افزايش دهيم و ماموران نيز بايد دقت و احتياط لازم را داشته باشند.
احمديمقدم در مورد سرقت روز گذشته از يكي از بانكها در كرمانشاه اين سرقت را بسيار سرقت خشن دانست و گفت: در اين حادثه كه به تيراندازي منجر شد، چند نفر جان خود را از دست داده و مقاديري وجه نقد به سرقت رفت كه ماموران پليس آگاهي با سرعت و جديت در حال پيگيري هستند تا انشاءالله بتوانيم مجرمان را دستگير كنيم.
احمديمقدم در پاسخ به سوال مبني بر عملكرد پليس فتا گفت: با توجه به عمر كم و جواني اين پليس عملكرد بسيار خوبي داشته و با بلوغ تدريجي اين سازمان تا حد زيادي چتر امنيتي در حوزه فعاليت پليس فتا براي مردم ايجاد ميشود.
به گزارش ايسنا،وي افزود: با وجود طول عمر كم اين پليس پروندههاي بسيار موثري را به سرانجام رسانده است و كارنامه خوبي دارد.
فرمانده ناجا افزود: با تكميل كادر فني و آزمايشگاههاي مربوطه در حوزه پليس فتا و به روزرساني امكانات ميتوان از اين پليس توقعات بيشتري داشت.
وي با اشاره به كاهش يكهزار نفري تلفات ناشي از تصادفات از زمان اجراييشدن قانون جديد راهنمايي و رانندگي گفت: اميدواريم كه اين كاهش تا پايان سال ادامه داشته باشد.
فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه تمامي بخشهاي قانون جديد راهنمايي و رانندگي اجرايي نشده و برخي از موارد آن در كميسيونهاي دولتي در حال بررسي است، گفت: مسئولان قول دادهاند تا پايان شهريورماه رسيدگي به ديگر بخشهاي قانون رانندگي و راهنمايي را پايان دهند كه با وصول اين قانون هزينه تخلفات بيشتر خواهد شد.
وي در پايان با اشاره به تعويض تدريجي گواهينامهها به گواهينامهي هوشمند گفت: گواهينامه هوشمند اعمال قانون نمره منفي و همچنين افزايش كنترل راننده را براي پليس تسهيل ميكند.