کد خبر 6243
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۱

در حالي در مراسم افتتاحيه منشور کوروش دوربين هاي فراواني از اين اثر باستاني عکسبرداري مي کردند که عکس برداري از آثار باستاني و بخصوص خشتي در کل جهان ممنوع است.

به گزارش خبرنگار مشرق کارشناسان ميراث فرهنگي بر اين عقيده اند که نور فلاش مي تواند اثر مخرب بر روي کليه آثار باستاني به ويژه کتيبه ها و آثار خشتي داشته باشد.
در عين حال يکي از کارشناسان مسايل ميراث فرهنگي با ابراز تعجب از عکسبرداري هاي صورت گرفته  در مراسم رونمايي منشور کوروش توسط عکاسان رسانه ها تاکيد مي کند: در موزه برتيش ميوزيوم - محل دائمي نمايش منشور کوروش- حتي با گوشي تلفن همراه و بدون فلاش دوربين اجازه عکس برداري داده نمي شود، حال اينکه نه تنها خيل زيادي از عکاسان در ايران اقدام به عکسبرداري با فلاش کرده اند بلکه در همين عکسهاي عکاسان ديده شده اين اثر گرانبهاي تاريخي که اولين منشور حقوق بشر تاريخ محسوب مي شود حتي با دو دست لمس مي شود.
وي با رد امکان بدل بودن اين اثر باستاني اظهار مي دارد: اثر منشور کوروش يک اثر خارق العاده تاريخي محسوب مي شود و کسي توان ساخت تقلبي آن را ندارد و تنها مي توان گفت سهل انگاري صورت گرفته است.
در ارتباط با ممنوعيت عکس برداري از آثار تاريخي تاکنون مطالب زيادي منتشر شده که مي توان حتي به سايت خبري خود ميراث فرهنگي اشاره داشت. در يکي از گزارش هاي اين سايت هم آمده است: "عکاسي در موزه‌هاي ايران يکي از مشکلاتي است که در چند سال گذشته علي رغم بخشنامه‌هاي متعددي که اداره کل موزه‌ها در مورد عدم ممنوعيت آن داده‌اند اما همچنان در بيشتر موزه‌ها و بناهاي تاريخي امکان ورود دوربين وجود ندارد. " http://www.chn.ir/news/?section=2&id=31431
شايان ذکر است ماه گذشته نيز که مدودف، رئيس جمهور روسيه براي گذراندن تعطيلات به ايتاليا رفته بود به همراه برلوسکوني مقابل شاهکار شام آخر داوينچي در موزه «سانتا ماريا دلا گرازي» در ميلان عکس انداخت و اين اقدام با جنجال فراوان علاقمندان آثار تاريخي همراه شد.
منشور کوروش که استوانه‌اي با 23 سانتي‌متر طول و 11 سانتي‌متر عرض است و دور تا دور آن در حدود 40 خط به زبان آکادي و به خط ميخي بابلي نوشته شده، جمعه 19 شهريورماه از انگلستان وارد ايران شد و طي مراسمي‌ رونمايي شد.
استوانه کوروش در سال 1285 خورشيدي توسط هرمز رسام باستان‌شناس بريتانيايي اصل آسوري تبار، در معبد بزرگ اِسَـگيلَـه (نيايشگاه مَـردوک) در شهر باستاني بابل در بين‌النهرين کشف شد و بنابر قوانين آن زمان از ايران خارج و تاکنون نيز در بخش ايران باستان موزه بريتانيا نگهداري مي‌شده است.‌
گمان نخستين باستان شناسان اين بوده که اين لوح توسط يکي از پادشاهان بابلي نگاشته شده است. اما پس از بررسي خط شناسان مشخص شد که اين استوانه در سال 538 پيش از ميلاد به هنگام ورود سپاه ايران به بابل و فتح اين شهر به فرمان کوروش، بنيان‌گذار پادشاهي ايران و آغازگر سلسله هخامنشيان نوشته شده است. ترجمه و انتشار متن اين استوانه گلي نشان داد آن چه از خاک بابل کشف شد، "نخستين منشور جهاني حقوق بشر " است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس