به گزارش گروه خواندنی های مشرق، در ماه رمضان اشتهای زیاد دردسر ساز می شود.پر خوردی در وعده های افطار و سحر باعث می شود که نه تنها در این ماه وزن بدن پایین نیاید بلکه ممکن است در پایان ماه رمضان متوجه بالاتر رفتن وزن خود شوید.
در ادامه به معرفی چند ماده غذایی می پردازیم که جلوی اشتهای شما را برای چند ساعت می گیرند.
در ادامه به معرفی چند ماده غذایی می پردازیم که جلوی اشتهای شما را برای چند ساعت می گیرند.
1- تخم مرغ
تخم مرغ به طور طبیعی جلوی اشتها را میگیرد زیرا حاوی پروتئین و ریزمغذیهایی است که دیر هضم هستند و به این ترتیب باعث سیری میشوند. محققان دریافتهاند خوردن تخم مرغ باعث تحریک سنتز گلوکز (قند) در روده میشود و این امر طول مدت سیری را بیشتر میکند
2-ماهی
تمام ماهیها خاصیت سیر کنندگی دارند.به خاطر این که ماهیها سرشار از پروتئینهای کامل و دیر هضم هستند. علاوه بر این پروتئینها با فرستادن پیام سیری، مستقیماً روی بخشی از مغز تأثیر میگذارند که مسئول فرستادن علائم گرسنگی است.
3-روغن دانهی کاج
مصرف روغن دانه کاج، عملکرد هورمونهایی که مسئول مخابرهی پیام «سیری» به مغز هستند را تحریک میکند. به این ترتیب این روغن اشتها را کور میکند. این یافته نتیجه پژوهش محققان آمریکایی است که روی 18 زن چاق مطالعه کردند. بعد از نیم ساعت از مصرف روغن دانهی کاج، یک سوم اشتها از بین میرود.البته باید توجه داشت که میزان کالری در این روغن بسیار بالاست و نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
4-سیب
سیب با داشتن تنها 50 کالری، سرشار از فیبر بسیار خاصی به نام پکتین است. این فیبرهای خاص میزان قند خون را ثابت نگه میدارند که باعث کنترل اشتها میشود. اما خواص سیب به همین جا ختم نمیشود. پکتین ها همچنین در طول هضم غذا ژلی در معده میسازند که چربیهای دریافتی از غذاهای دیگری را به تله میاندازد.
سیب را با پوستش میل کنید. پوست سیب سرشار از فیبر است. 100 گرم سیب پوست نکنده حاوی 3.7 گرم فیبر است در حالی که سیب پوست کنده فقط 2.1 گرم فیبر دارد.
5-سیبزمینی
سیبزمینی همزمان دارای قندهای دیرجذب و فیبر است. قندهای دیر جذب که دیر هضم میشوند کاملاً سیر کنندهاند. این قندها به کندی هضم میشوند و میتوانند تا 4 ساعت احساس سیری ایجاد کنند. در خصوص فیبرهای موجود در سیبزمینی هم باید بگوییم که این فیبرها در معده حجیم میشوند و جای زیادی میگیرند و این امر میل به خوردن و احساس گرسنگی را کاهش میدهد.
سیب زمینی را آب پز یا بخار پز کرده و میل کنید زیرا سیب زمینی سرخ کرده به دلیل دریافت روغن کالری بالایی دارد.