به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمود احمدينژاد رئيس جمهور در مراسم توديع و معارفه وزير نفت كه صبح امروز سهشنبه در باشگاه شماره يك وزارت نفت برگزار شد، ضمن تبريك ايام ماه مبارك رمضان اظهار داشت: ماه رمضان يك هديه بزرگ از جانب خداوند به همه عالم هستي بهويژه انسانها است.
وي با طرح اين سؤال كه چرا خداوند بيش از ساير صفات خود را به رحمان و رحيم معرفي ميكند، تصريح كرد: اهل فن بايد اين پاسخ را بدهند اما در ظاهر قضيه اين است كه همه هستي از ناحيه لطف خدا و رحمت اوست. در واقع اساس خلق عالم بر پايه لطف، رحمت و محبت است.
رئيس جمهور ادامه داد: هركس بخواهد در مسير تعالي حركت و قلههاي كمال را فتح كند، راهش رحمانيت و رحيميت و حركت در مسير لطف و محبت است.
احمدينژاد با تأكيد بر اينكه اگر عشق به خوبيها، ديگران و ارزشهاي متعالي نباشد، حركتي اتفاق نميافتد، افزود: با مرور تاريخ هرجا كه يك نقطه افتخارآميز و قله و ماندگاري شيريني وجود دارد، همه حاصل يك عشق و محبت به يك ارزش يا به ديگران است.
وي عشق به ديگران را بالاترين ارزش دانست و اظهار داشت: به ميزاني كه دل انسان از محبت، رحم و رحيميت انباشته ميشود، به همان نسبت انسان، انسان است و به همان نسبت خدايي اثرگذار و ماندگار ميشود.
رئيس جمهور يادآور شد: ماه رمضان ماه تمرين است كه دلها را از محبت، رحم و رحيميت نسبت به ديگران، خوبيها، زيباييها و ارزشهاي متعالي انباشته ميكند.
احمدينژاد با تأكيد بر اينكه معيار سنجش عشق به خدا و تعليمات الهي عشق به انسانهاست، تصريح كرد: ماه رمضان ماهي است كه دلها را نرم كرده، عاطفه را بالا برده و رحم، مروت، انصاف و مهرورزي در آن گسترش پيدا ميكند و بايد از خدا بخواهيم كه دلهاي ما را مالامال از عشق به خوبيها و خلق خدا كند چراكه اين پايه و سكوي پرش به قلههاي كمال است.
وي در ادامه با بيان اينكه: "همانگونه كه در جلسه قبل نيز مطرح شد، مأموريت ما تكميل حلقههاي ملي شدن نفت است "، اظهار داشت: براي ملي شدن نفت نهضتي اتفاق افتاد اما ناقص بود. بنده به وجه سياسي اين موضوع فعلا كاري ندارم اما واقعيت اين است كه نفت يك سرمايه عظيم ملي براي نسلهاي متوالي است و با يك حساب و كتاب ساده ميتوان دريافت كه پس از گذشت نزديك به 60 سال از ملي شدن صنعت نفت حداكثر آنچه نصيب ملت ايران شده، حدود يكسوم بوده و دوسوم آن در جيب غارت كنندگان رفته است.
احمدينژاد همچنين اشاره كرد: اگر فشار سياسي تعيين كننده قيمت نفت در بازار كه هميشه باعث فاصله گرفتن قيمت واقعي نفت بوده را نيز حساب كنيم، آنچه نصيب ملت ايران ميشود، به يكپنجم كاهش پيدا ميكند.
وي با بيان اينكه نفت ملي شده بود اما از صفر تا صد آن در دست ديگران بود، يادآور شد: مطالعه، اكتشاف، سرمايهگذاري، بازاريابي، تعيين قيمت، كالا و تجهيزات همه در اختيار ديگران بود كه اين حلقه بسته استعماري در كل جهان وجود داشت.
رئيس جمهور ادامه داد: البته نيروي عظيم خدمتگزار صنعت نفت هميشه در آرزوي اين بود كه نفت بهواقع ملي شود؛ از آغاز پيروزي انقلاب اسلامي كارهاي بزرگي انجام شده اما هنوز حلقه ملي شدن تكميل نشده است.
احمدينژاد با تاكيد بر اينكه: "بايد پروژهها را خود در دست بگيريم "، اظهار داشت: انصافا اقدامات بزرگي در اين زمينه انجام شده است. يك فاز جنوبي را 9 سال طول دادند و منتها و سرمايههاي بسياري از ما گرفتند.
وي به 9 فاز كه توسط پيمانكاران داخلي احداث شد، اشاره كرد و آن را گام بزرگي در جهت ملي شدن صنعت نفت دانست و يادآور شد: اينكه در ايران عدهاي جرأت كنند كارهاي بزرگ نفتي را خود بهعهده بگيرند، كار بسيار بزرگي است. اما هنوز حلقه تكميل نشده و تجهيزات نفتي را نيز خودمان بايد بسازيم و اين اراده در تلاشگران نفت عرصه جمهوري اسلامي ايران وجود دارد.
رئيس جمهور در ادامه به هماهنگي بيش از پيش دانشگاه و صنعت نفت اشاره كرد كه به سرعت ميتواند اين امر را محقق كند.
احمدينژاد بر همين اساس به دوره سنگين دفاع مقدس و اداره تحريمهاي هميشگي اشاره كرد و افزود: با وجود تحريمهاي فلجكننده تلاشگران عرصه نفت هم توليد گاز را بالا برده و هم شبكهها را گسترش دادند، ازاينرو بايد ساخت تجهيزات مطالعه و اكتشاف نيز توسط صنعتگران داخلي صورت گيرد.
وي در ادامه فرآوري و بازيابي بر حوزه نفت اشاره كرد و گفت: هنوز بخش عمده ارزش افزوده تبديل و مبدلات در جيب ديگراني است كه هيچكاري را در اين زمينه انجام نميدهند.
رئيس جمهور همچنين حلقه آخر را تعيين قيمت دانست و گفت: هنوز بايد به شبكه بستهاي كه معلوم نيست در دست چهكساني است، كالاي خود را عرضه كنيم.
احمدينژاد تأكيد كرد: حدس بنده اين است كه بخشي از بحران اقتصادي غرب مديريت شده است. البته بحران اقتصادي در غرب وجود دارد اما بايد گفت بخشي از آن مديريت ميشود، چراكه پولهايي كه در بورسهاي آنها وجود دارد، متعلق به خودشان نيست، بلكه متعلق به آنهايي است كه در استعمارشان قرار دارند.