کد خبر 60928
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۸

باهنر گفت: رقيب‌هايي كه در انتخابات مجلس خواهيم داشت از طيف‌هاي مختلف مثل اصلاح طلبان؛ جريان فتنه و جريان انحرافي خواهند بود و حتي كساني كه اصولگرا هستند، اما حاضر نشدند در مجموعه‌ي ما كار كنند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دبير كل جامعه اسلامي مهندسين در ابتداي نشست خبري خود كه صبح امروز (دوشنبه) برگزار شد، با تبريك ماه رمضان و روز خبرنگار ، از خبرنگاران به عنوان قشري يادكرد كه براي تعادل بخشي به جامعه و تقويت دموكراسي به عنوان پايه‌هاي اصلي حركت‌هاي دموكراتيك، مي‌توانند موثر باشند.

وي در ادامه در پاسخ به سوالي درباره 15 ايرادي كه معاون پارلماني رئيس جمهور به آيين‌نامه‌ي داخلي مجلس مطرح كرده است و اين كه آيا بهتر نبود اين ايرادها در شوراي عالي حل اختلاف يا جلسات مشترك فصلي مطرح شود، توضيح داد: ما از تعامل بين قوا استقبال مي‌كنيم، پس هيچ ضرورتي ندارد اين مسائل رسانه‌اي شود، چون بهتر است در مورد مقدمات كاري كارهاي قانوني اظهار نظر رسمي و حقوقي نداشته باشيم و مي‌توانيم اين نظرات را دوستانه مطرح كنيم.

وي افزود: اگر در رابطه با مقدمات كار هر نهاد وارد شويم و آن را زير سوال ببريم طرح اين مسائل پايان يافتني نخواهد بود. به طور مثال ممكن است اين مساله مطرح شود كه چرا مصوبات دولت، فرآيند طبيعي و عادي خود را طي نمي‌كند و يا اين موضوع طرح شود كه نظر شوراي نگهبان منطبق بر قانون اساسي نيست.البته برخي مسايل مي‌تواند به صورت علمي و دانشگاهي مطرح شود.

باهنر در ادامه تصريح كرد: با توجه به اين كه هر نهاد تلاش دارد مقدمات كاري خود را داشته باشد، متاسفانه هر از چند گاهي از طرف دولت و رئيس جمهور نامه‌هايي نوشته مي‌شود و رسانه‌ها مدتي مشغول آن مي‌شوند كه به نظر مي‌رسد اين موضوع به معاون حقوقي ايشان نيز سرايت كرده است و اميدواريم به بقيه‌ بدنه دولت تسري نيابد.

باهنر در ادامه در جواب سوالی در رابطه با شكل‌گيري مجموعه‌ي 8+7 در جهت وحدت اصولگرايان و ادعاي برخي طيف هاي اصولگرايي مبني بر جامع نبودن اين مجموعه و اين كه همه‌ي طيفهاي اصولگرايي را در برنمي‌گيرد، گفت: اگر بخواهيم از نظر رياضي محاسبه كنيم، اصولگرايي بسيار وسيع و بزرگ است و شايد اگر بخواهيم مجموعه‌ي همه‌ي گروه‌هاي سياسي را كه در جبهه‌ي اصولگرايي هستند، دعوت كنيم تبديل به يك مجلس 100 الي 200 نفره مي‌شود.

باهنر با بيان اين كه ما به دنبال اين هستيم كه با تشكيل يك مجموعه حداكثر اصولگرايان را دور هم جمع كنيم، تصريح كرد: بقيه‌ اصولگرايان بايد نماينده‌ي خود را در بين همين نماينده‌ها پيدا كنند، چون اگر قرار باشد هر مجموعه‌ي بزرگ و كوچك نماينده‌ي مستقل داشته باشد همان مجلسي مي‌شود كه بايد درآينده شكل بگيرد.

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اين عقيده كه 8+7 جامعيت خوبي دارد، اظهار كرد: 8+7 از جبهه‌ي متعهد اصولگرايي كه در گذشته 2+5 بود، وسيع‌تر است و برخي احساس مي‌كنند بايد با اين مجموعه ارتباط بگيرند، بايد بين اعضاي آن نمايندگان خود را پيدا كنند و ما به عنوان اعضاي 8+7 آمادگي داريم پيشنهادات و حرف‌هاي منطقي آنها را بشنويم و استفاده كنيم.

باهنر همچنين در جواب سوالي در رابطه با شكل گيري جبهه‌ي ايستادگي و طيف محسن رضايي و احتمال ارايه ليست جداگانه از جانب آنها، گفت:آقاي رضايي با توجه به تجربه‌ي ما از ايشان حتما به دنبال جدا شدن و ليست مستقل نيستند و تجربه‌ي ما نشان مي‌دهد رضايي خيلي نرم‌تر و مدبرانه‌تر برخورد مي‌كند.

وي ادامه داد:‌ آقاي رضايي مسائل خود ا در رسانه مطرح كردند و با جامعه‌ي روحانيت مبارز تهران صحبت‌هايي داشتند و جامعه‌ي روحانيت اعلام كرد به 8+7 توصيه مي‌كند به پيشنهادات توجه شود و آقاي رضايي نيز پذيرفتند.

وي با بيان اين‌كه در طيف اصولگرايي نقطه مرزي تعريف شده و جداكننده‌اي وجود ندارد، افزود: جامعتين در مورد 8+7 بررسي‌هاي لازم را انجام داده‌اند و به نظر مي‌رسد ديگر قابل تجديد نظر نيست و از طيف‌هاي مختلف مي‌خواهيم با آن ارتباط برقرار كنند و حرفهايشان را بزنند.

وي همچنين در رابطه با حضور آقاي لاريجاني در مجموعه 8+7 توضيح داد: لاريجاني عضو هيچ كدام از تشكل‌هاي جهبه‌ي پيروان خط امام و رهبري نيستند، البته نزديكي تفكرات بحث ديگري است و زواياي روشني بين تفكرات لاريجاني با جبهه‌ي پيروان خط امام و رهبري وجود دارد . بنابراين صرفا اين كه يك نفر كانديداي يك جبهه باشد به معناي عضويت او در آن جبهه نيست.

وي افزود :البته غير از سه ضلع دوره‌ي گذشته احساس شد اگر آقاي لاريجاني و قاليباف در اين مجموعه حاضر باشند، اين مجموعه جامعيت بيشتري پيدا خواهد كرد و به نظر ما لاريجاني حتما اين ظرفيت تشكيلاتي را دارد كه يك عضو در مجموعه‌ي 8+7 داشته باشد.

وي همچنين در رابطه با حضور آقاي توكلي توضيح داد: در اين دوره تلاش شده است، بحث اضلاع را نداشته باشيم و بيشتر مجموعه‌ي اصولگرايي مطرح باشد و تيپ‌هايي مثل آقاي توكلي به همان مجموعه تحول خواهان نزديك هستند و فعاليت خواهند كرد.

باهنر همچنين در رابطه با سوالي در مورد حذف شدن نماينده‌ي آقاي لاريجاني و اين‌كه اگر جبهه‌ي پايداري بخواهد ليست جداگانه‌اي بدهد، عكس‌العمل‌ها چطور خواهد بود، گفت: مسئولين جبهه‌ي پايداري بارها اعلام كردند كه قصد ارائه ليست جداگانه ندارند و هنوز هم اين موضوع را دنبال مي‌كند، اما يكي از مشكلاتي كه در برخي از گرايش‌هاي اصولگرايي وجود دارد مطلق انگاري است يعني برخي تصورشان در مورد خلوص اصولگرايي تند و افراطي است.

وي افزود: بايد توهمات را كنار گذاشت و با هم كار كنيم در اين رابطه به نظر مي‌رسد جبهه‌ي پايداري نيز قصد ارائه‌ي ليست جداگانه ندارد، البته شايد بخواهد چانه‌زني كند كه به نظر ما فرصت چانه‌زني گذشته است.

باهنر همچنين در رابطه با صحبت‌هايي در مورد دخالت دولت در انتخابات مجلس و در مورد اقداماتي در رابطه با ممانعت از حضور جريان انحرافي در انتخابات آتي، تصريح كرد: در مورد برگزاري انتخابات سالم و بدون حاشيه معمولا همه‌ي طيف‌هاي ديگر به دولت و مجري انتخابات توصيه هاي لازم را مي‌كنند و معناي آن حركت سازمان يافته براي ناسالم انجام دادن انتخابات نيست، بلكه تذكري است تا تمامي دست‌اندركاران انتخابات در حوزه‌هاي مختلف انتخابيه در حفظ امانت مردم دقت كنند، پس تذكرات معمولي هر دوره از طرف طيف‌هاي مختلف انجام مي‌شود.

دبير كل جامعه‌ي اسلامي مهندسين در مورد گروه انحرافي و يا وابستگي كانديداها و نامزدهايي به اين گروه نيز گفت: اين گروه مشخصاتي دارد كه در تفكرات و ارتباط مالي آن با برخي مراكز قدرت و ثروت مشخص است.

وي خاطرنشان كرد: پس اگر نامزدي مشكل اين چنيني داشته باشد، صلاحيت او به صورت جدي بررسي مي‌شود، اما اين‌كه نامزدهايي تحت عنوان جريان انحرافي صلاحيتشان رد شود، وجود نخواهد داشت كه اين موضوع در مورد جريان اصلاح طلبي نيز همين طور است، يعني اين طور نخواهد بود كه كسي به خاطر داشتن نام اصلاح‌طلبي رد صلاحيت شود.

وي با بيان اين كه افراد بايد شرايط ويژه‌ي كانديداتوري داشته باشند تا صلاحيتشان تاييد شود، تصريح كرد: البته نامزدهاي انتخابات بايد ابهامات موجود را برطرف كنند.

وي با بيان اين كه رقابت انتخاباتي با وظايف حاكميت در انتخابات متفاوت است، افزود: اگر كسي مشكل اخلاقي، اعتقادي، مالي و يا مفسده داشته باشد و شرايط لازم براي حضور در انتخابات را نداشته باشد، توسط هيات‌هاي اجرايي و نظارت بررسي مي شود و ما پس از بررسي‌هاي انجام شده با هم رقابت مي‌كنيم ،البته نه از طريق اهرم حاكميتي، بلكه با تبليغات و تبيين مسائل.

وي در جواب سوالي در رابطه با عدم حضور جبهه‌ي پايداري در جلسه روز گذشته جبهه وحدت اصولگرايان گفت: ظاهرا مذاكرات انجام شده و در جلسه‌ي بعدي شركت خواهند كرد.

باهنر در رابطه با اظهارنظر برخي رسانه‌هاي نزديك به جبهه‌ي پايداري در مورد شخصيت خود نيز تصريح كرد: در مجموعه‌ي اصولگرايي نحله‌هاي مختلف فكري وجود دارند و اگر بخواهيم دو طرف را تعريف كنيم يك طرف قضيه مثل جبهه‌ي پايداري مدعي هستند اصولگرايي هر چه ناب‌تر وخالص‌تر ، بهتر و بعد خلوص اصولگرايي را به تصور خود تعريف مي‌كنند و مي‌گويند تعداد برايمان مهم نيست.

وي ادامه داد:از طرف ديگر طيف ديگر، اصولگرايي را به نوعي تعريف مي‌كنند كه غير از افراد ضد انقلاب و محارب با نظام اسلامي، همه را داراي رگه‌هاي اصولگرايي مي‌دانند و اين افراط و تفريط در تعريف اصولگرايي مشكل ايجاد مي‌كنند كه در گذشته در اصلاح طلبان نيز شاهد آن بوديم.

وي با بيان اين‌كه ما به دنبال اين هستيم كه اصولگرايي را در چارچوب تعريف كنيم، تصريح كرد: جامعتين بايدها و نبايدهاي اصولگرايي را تشريح كردند و از ديد ما كساني اصولگرا هستند كه به آن متعهد باشند و ما اين بايدها و نبايدها را كاملا پذيرفته‌ايم، پس به آن عمل مي‌كنيم نه كمتر ونه بيشتر.

وي افزود: برخي شاخص‌هاي اصولگرايي را آنقدر ريز و ظريف تعريف مي‌كنند كه عده‌ي محدودي را در بر مي‌گيرد و در تصوري كه اين آقايان براي اصولگرايي دارند، در مجلس بيش از 15 تا 20 نفر اصولگرا وجود ندارد، در حالي كه ما اصولگرايي را طوري تعريف مي‌كنيم كه در مجلس بيش از 200 نفر اصولگرا دارد.

وي تصريح كرد: ديد تنگ و بسته‌ي امثال اين آقايان طبيعي است كه باهنر را در خود جاي نمي‌دهد و توصيه‌ي ما به اينها آن است كه ديدشان را بازتر كنند و عميق‌تر نگاه كنند و مسائل را واقع گرايانه تحليل كنند، يعني تصور نكنند هر چه خود را محدود‌تر كنند، قدرت‌مند‌تر مي‌شوند، چون به همان اندازه كه محدود مي‌شوند به حاشيه‌ رانده مي‌شوند.

وي همچنين در رابطه با سوالي در مورد ارزيابي حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آينده مجلس و رقيب اصلي اصولگرايان در انتخابات آينده گفت: به نظر من براي اصلاح‌طلبان تحت عنوان اصلاح‌طلبي، منعي براي شركت در انتخابات وجود ندارد، اما يك موقع كسي ادعاي اصلاح طلبي مي‌كند و معتقد به تغيير قانون اساسي است كه اين موضوع تفاوت مي‌كند.

وي ادامه داد: پس همان طور كه مقام معظم رهبري فرمودند از ديد معارف اسلامي، اصولگراي غير اصلاح‌طلب و اصلاح طلب غير اصولگرا نداريم. يعني همه‌ي اصولگرايان واقعي حتما اصلاح طلب و همه‌ي اصلاح طلبان واقعي از ديد مكتب اسلام حتما اصولگرا هستند كه اگر چنين باشد، نه تنها با آنها رقابت نمي‌كنيم، بلكه دستشان را مي‌بوسيم و در ليستمان قرارشان مي‌دهيم پس صرفا داشتن اسم اصلاح‌طلبي مانع حضور در انتخابات نمي‌شوند.

باهنر گفت: به اصلاح طلبان توصيه مي‌كنم اصلاح طلبي را تعريف كنند، همان طور كه ما بعد از مدت‌ها اصولگرايي را تعريف كرديم و از طرف ديگر به آنها توصيه مي‌كنم، تكليفشان را در مورد سران فتنه‌ي 88 روشن كنند كه در اين صورت از حضور آنها در انتخابات استفاده مي‌كنيم.

محمدرضا باهنر در ادامه نشست خبري جامعه اسلامي مهندسين با تاكيد بر اين‌كه همه‌ آراي برآمده از تصميمات مجلس نبايد سياسي باشد، گفت: برخي از گرايش‌هاي مجلس بعد از انتخابات بر مشخص شدن تركيب مجلس تعيين مي‌شود و از اين رو نمي‌توان گفت كه تركيب مجلس در انتخابات آينده چگونه خواهد بود.

دبيركل جامعه اسلامي مهندسين در پاسخ به پرسشي گفت: بعضي‌ها به دلايل مختلف فكر مي‌كنند كه تمام حركت‌هاي مجلس بايد سياسي و مبتني بر طيف‌بندي‌هاي سياسي باشد اين در حالي است كه اعتقاد بنده آن است كه بيش از 85 درصد مجلس سياسي نيستند بدان معنا كه نمايندگان در بسياري از موارد و تصميم‌گيري‌هاي مجلس با يكديگر اختلاف نظر دارند كه نمونه آن، بررسي قانون بودجه، برنامه پنج ساله و لوايح و طرح‌هاي مختلف است.

وي افزود: اين اختلاف‌نظرها در مجلس هيچ اشكالي ندارد بر اين اساس مي‌توان اينگونه نتيجه گرفت كه تنها حدود 10 الي 15 درصد از تصميمات مجلس در مواردي همچون برگزاري انتخابات هيات رييسه و راي اعتماد به وزرا سياسي است از اين رو اعتقاد بنده بر اين است كه همه‌ تصميمات و آراي برآمده از مجلس نبايد سياسي باشد.

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين خاطرنشان كرد: البته در صورت وجود احزاب قوي، قدرتمند و شناسنامه‌دار و پاسخگو، اينگونه موضع‌گيري‌ها در مجلس تفاوت پيدا مي‌كند بدان معنا كه در اين صورت احزاب موضع رسمي خود را اعلام كرده و آن را مجلس برآمده از احزاب نيز در تصميم‌گيري‌هاي مختلف خود حتي در جريان بررسي لوايح، بودجه و برنامه نيز از آن تبعيت مي‌كند.

باهنر در ادامه در مورد چگونگي رقابت در انتخابات گفت: در مرحله اول تائيد صلاحيت نامزدهاي انتخاباتي كه توسط هيات‌هاي اجرايي بررسي مي‌شود پس از آن موضوع ورود احزاب به انتخابات مطرح مي‌شود و در نهايت ممكن است رقابت‌هاي قوميتي نيز در انتخابات وجود داشته باشد از اين رو مي‌توان اينگونه نتيجه‌گيري كرد كه رقابت انتخابات مجلس رقابتي متنوع است يعني رقابت بين افراد تا رقابت بين تشكل‌ها و گرايش‌هاي سياسي.

وي افزود: از اين رو مي‌توان اين‌گونه نتيجه گرفت كه گرايش اكثريت مجلس بعد از مشخص شدن نتيجه‌ انتخابات تعيين مي‌گردد و نمي‌توان پيش از آن در مورد اكثريت مجلس اظهارنظري كرد.

باهنر در پاسخ به اين پرسش كه برخي معتقدند گروه 8+7 عامل اختلاف است، گفت: اين اظهارنظر كه گروه 8+7 باعث اختلاف مي‌شود بدان معناست كه اگر هيچ كاري از سوي جامعتين و يا گروه‌هاي مختلف اصولگرايان براي رساندن وحدت انجام نمي‌شد مسائل به گونه‌اي راحت‌تر حل مي‌گرديد، اين موضوع درست نيست چرا كه با نزديك شدن به انتخابات طرح مباحث مختلف مطمئنا حرف‌هاي حاشيه‌اي و اختلاف‌نظرها نيز مطرح مي‌شود كه در اين بين ممكن است چانه‌زني‌هايي نيز به وجود آيد بر اين اساس نبايد از اين نكته غافل شد كه منظور ما از وحدت، رسيدن به وحدت سياه و سفيد و يا صفر و صدي نيست. ما در رسيدن به وحدت طيف صفر تا صددرصدي را داريم كه اگر بتوان بين آن‌ها وحدت ايجاد كرد اتفاق خوبي رخ خواهد داد. ما هيچگاه ادعا نكرده‌ايم كه مي‌توانيم همه اصولگرايان را به وحدت برسانيم.

وي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه به نظر مي‌رسد كارهاي مهم كشور همچون ايجاد اشتغال براي برگزاري انتخابات رها شده است، گفت: اين موضوعي درست نيست چرا كه كارهاي مهم مملكت در حال انجام شدن است و هيچ چيزي تعطيل نيست، دولت و مجلس كارهاي خود را انجام مي‌دهند. از سوي ديگر به دليل آغاز اجرايي شدن قانون انتخابات در كشور طبيعي است كه اين تب و تاب انتخاباتي نيز از هم‌اكنون شروع شود.

به گفته باهنر، سال پاياني مجلس براي شروع بحث‌هاي انتخاباتي وقت مناسبي است.

دبيركل جامعه اسلامي مهندسين با تاكيد بر اينكه تلاش اصولگرايان، رسيدن به يك ليست واحد در تهران است، گفت: البته اين بدان مفهوم نيست كه ليست ديگري در تهران وجود نداشته باشد كما اينكه در دوره‌هاي گذشته نيز بيش از 20 ليست با اسامي مختلف در تهران ظهور پيدا كرد.

وي افزود: تلاش ما در اين راستاست كه دو ليست از اصولگرايان در تهران منتشر نشود و ليست تهران از افراد صاحب نفوذ و شناسنامه‌دار و داراي عده و عده تشكيل شده باشد. بر اين اساس نمي‌توانيم همه افراد را در ليست خود جاي دهيم چون تنها 30 نفر از تهران مي‌توانند وارد مجلس شوند.

باهنر در توضيح هدف برگزاري نشست روز گذشته جبهه متحد اصولگرايان نيز گفت: در اين جلسه انتخابات آينده، وضعيت داخلي و خارجي و اوضاع و احوال كشور مورد بررسي قرار گرفت و تلاش شد به سوالاتي همچون حساسيت‌هاي مردم و شناختن دوستان اصلي اصولگرا پاسخ داده شود.

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين پرسش كه ارزيابي شما از اظهارنظر آقاي مطهري مبني بر اينكه انتخابات مجلس را مي‌توان طبق قانون اساسي نهادي غير از دولت برگزار كند، گفت: در قانون اساسي برگزاري انتخابات به عهده وزارت كشور گذاشته نشده است طبق اصل 95 قانون اساسي نظارت بر انتخابات بر عهده شوراي نگهبان است و مجري برگزاري آن به صراحت وزارت كشور يا دولت نيست. اينكه برگزاري انتخابات توسط دولت، فرمانداري و وزارت كشور انجام مي‌شود در قوانين عادي آمده است. از اين رو مي‌توان نتيجه گرفت كه اين قانون قابل تجديدنظر است.

باهنر در ادامه توضيح داد: اين موضوع بحثي فلسفي است كه در بسياري از كشورها نيز مطرح است. مسائلي از اين قبيل كه دولت بهتر است مجري انتخابات نباشد و يا مجلس به عنوان ذينفع از نتيجه انتخابات تاثيرگذار در تصويب قانون انتخابات نباشد نيز مطرح است كه همه موارد به نظر مجلس و قانون اساسي برمي‌گردد.

وي افزود: قانون اساسي اين اختيار را به مجلس داده است كه قوانين انتخابات را تصويب نمايد ولي با اين وجود به نظر بنده نيز اگر تصويب قانون انتخابات توسط نمايندگان انجام نشود اولي‌تر است و انتخابات سالم‌تري خواهيم داشت.

باهنر در ادامه خاطرنشان كرد: بر اين اساس مي‌توان گفت كه صحبت آقاي مطهري مبني بر اينكه طبق قانون اساسي لزوما دولت برگزار كننده انتخابات نيست از لحاظ تئوري درست است، اما در مقابل بايد به اين پرسش نيز پاسخ داده شود كه جايگزين دولت به عنوان برگزار كننده انتخابات چه نهادي مي‌تواند باشد. در اين رابطه انجام كار مطالعاتي و بررسي معايب و محاسن آن امري مهم به شمار مي‌آيد كه مطمئنا در اين دوره انتخابات مجلس نهم شدني نيست.

باهنر همچنين تصريح كرد: ما از اين طرح براي برگزاري انتخابات به عنوان پروژه جديدي استقبال مي‌كنيم و شايد بهتر باشد اين موضوع در مركز پژوهش‌هاي مجلس نيز مورد بررسي قرار گيرد و مشخص شود كه سناريوهاي جايگزين براي مجري و برگزار كننده انتخابات به جاي وزارت كشور چه نهادهايي مي‌تواند باشد.

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در مورد تكليف قرائت گزارش كميسيون اصل 90 درباره چند مورد شكايت نمايندگان از رييس‌جمهور در صحن علني نيز گفت: اگر 10 نماينده اشكالي در اجراي قانون از سوي دولت مشاهده كنند مي‌توانند اين موارد را طبق ماده 233 آيين‌نامه داخلي به هيات رييسه ارائه دهند و هيات رييسه نيز بر اساس تشخيص به كميسيون‌هاي تخصصي ارجاع نمايد و بعد از آن فرآيند بررسي اين شكايات در كميسيون‌ تخصصي و ارائه گزارش آن به صحن علني طي مي‌شود. سرانجام نيز در صورت پيشنهاد كميسيون تخصصي و راي مثبت مجلس آن شكايت به مراجع قضايي براي پيگيري ارائه خواهد شد.

وي همچنين توضيح داد: اين قاعده در مورد كميسيون اصل 90 صدق نمي‌كند چرا كه نمايندگان مي‌توانند گزارش‌هاي خود را در مورد تخلفات و عملكرد مجريان از اجراي قانون به صورت جداگانه به كميسيون اصل 90 بدهند تا اين كميسيون بررسي‌هاي لازم را انجام دهد.

باهنر افزود: در مورد شكايت نمايندگان از رييس‌جمهور اتفاقي كه رخ داد اين بود كه آن‌ها خواسته بودند اين شكايت به كميسيون اصل 90 به عنوان كميسيون تخصصي ارجاع شود كه اين روند درست نيست چرا كه اين كميسيون، كميسيون تخصصي به شمار نمي‌رود.

اين عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي افزود: البته در اينگونه موارد بهتر است با توجه به تشكيل هيات تنظيم قوا از سوي مقام معظم رهبري به رياست آيت‌الله هاشمي شاهرودي اينگونه مسائل قبل از كشيده شدن به رسانه‌ها و شكايت در اين هيات مطرح و حل گردد. با اين وجود در مورد اعتراض نمايندگان به رسيدگي نشدن به شكايت آن‌ها از رييس‌جمهور بايد هيات رييسه هر چه سريعتر تكليف اين موضوع را روشن كند و حتي اگر لازم باشد گزارش آن در صحن علني قرائت گردد مسلما در صورت راي مثبت نمايندگان به اين گزارش براي پيگيري به مراجع قضايي ارائه و آنها مكلف به رسيدگي به آن هستند.

باهنر در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه تعبير شما از سكوت انتخاباتي آقاي احمدي‌نژاد چيست؟ گفت: ما هيچگاه با حضور رييس‌جمهور در انتخابات موافق نبوده‌ايم. هيچ زماني نيز رييس‌جمهور به صورت رسمي ابراز علاقه براي ورود به انتخابات نكردند به طوري كه در همان جلساتي كه براي تعيين سه نفر در راستاي رسيدن اصولگرايان به وحدت تشكيل مي‌دادند تاكيد داشتند كه من به اين كارها نمي‌رسم و اين كميته سه نفره بايد موضوع را دنبال كنند حتي هنگامي كه آنها براي برگزاري جلسات مستمر با رييس‌جهمور اصرار داشتند آقاي احمدي‌نژاد پاسخ منفي داده بودند.

وي افزود: البته بعد از جريانات اخير و حاضر نشدن رييس‌جمهور در مدت كوتاهي در محل كارشان آن سه نفر خدمت جامعتين رفتند و اعلام كردند كه ماموريتشان تمام شده است و به نوعي انتخابات را به جامعتين واگذار كردند؛ اما جامعتين از آنها خواست كه گروه هفت نفره را تشكيل دهد.

باهنر خاطرنشان كرد: حداقل رييس‌جمهور در مواضع‌شان اشتياقي براي ورود جدي در انتخابات نشان ندادند كه نظر ما نيز همين است چون مصلحت نيست دولت به عنوان مجري برگزار كننده انتخابات همچون فعال حزبي در انتخابات حضور پيدا كند. بر اين اساس ما از سكوت آقاي احمدي‌نژاد استقبال مي‌كنيم.

اين عضو كميته 8+7 اصولگرايان در مورد جبهه پايداري نيز گفت: اين اظهارنظرها كه جبهه پايداري در انتخابات چگونه مي‌خواهد فعاليت كند و اينكه آيا قصد جايگزيني رايحه خوش خدمت و يا فعاليت مستقل را دارد يا خير، را بايد منوط به اتفاقات آينده كنيم؛ اما در مجموع ما بر اين اعتقاديم كه دوستانمان در جبهه پايداري افرادي اصولگرا و داراي عده و عده و طرفدار هستند؛ اما نبايد آنها در مواضع‌شان و يا عده و عده و طرفدارانشان دچار توهم و افراطي‌گري شوند، بايستي در بحث اصولگرايي منشور جامعتين را ملاك قرار دهد.

باهنر در پاسخ به اين پرسش كه آيا شما مي‌دانيد آقاي مشايي كجا هستند، گفت: آقاي مشايي در دفتر رييس‌جمهوري مشغول به كارند ولي حضور رسانه‌اي‌شان كمرنگ شده است، با اين وجود اگر شما ايشان را ديديد سلام ما را برسانيد.

وي در پاسخ به اين پرسش كه ارزيابي شما از دلايل شرط‌ گذاري برخي از اصلاح‌طلبان براي ورود به انتخابات چيست، گفت: اصلاح‌طلبان طيف وسيعي دارند به گونه‌اي كه عده‌اي كه خود را در خارج از كشور اصلاح‌طلب مي‌دانند انتخابات را تحريم مي‌كنند و عده ديگر نيز در داخل كشور مي‌گويند كه ما در انتخابات حتي در شرايطي كه نامزدهايمان ردصلاحيت شوند شركت مي‌كنيم. از سوي ديگر عده‌اي نيز در استفاده از مهره‌هاي سفيد خود در انتخابات مجلس اعتقاد دارند از اين رو نبايد براي اصلاح‌طلبان يك تصميم واحد اتخاذ شود. بهتر است ابتدا تعريف جامعي از اصلاح طلبي در جامعه مشخص گردد.

وي افزود: اصلاح‌طلبان معتقد به قانون اساسي و ملتزم به چارچوب‌هاي قانون اساسي مي‌توانند در انتخابات شركت كنند، مطئمنا اين موضوع باعث ايجاد رقابت‌هاي انتخاباتي و گرم‌تر شدن تنور انتخابات مي‌شد.

وي همچنين با تاكيد بر اينكه مشاركت حداكثري دغدغه‌ي اصولگرايان است، ‌گفت: ما حضور حداكثري مردم را بر پيروزي حداكثري جناح خود ترجيح مي‌دهيم كه اين حضور حداكثري نيز پارامترهاي مختلفي همچون ميزان اميدواري و رضايت‌مندي مردم و همچنين حضور كانديداهاي مختلف در عرصه انتخابات بستگي دارد.

باهنر همچنين با بيان اينكه طرح شرط‌هايي همچون اصلاح قانون انتخابات و قانون اساسي براي حضور در انتخابات قابل قبول نيست، گفت: به نظر بنده شرط گذاشتن اصلاح‌طلبان براي حضور در انتخابات هيچ معنا و مفهومي ندارد و تنها يك شوخي است.

اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس همچنين با تاكيد بر اينكه اصلاح‌طلبان بايستي مواضع خود را نسبت به قانون اساسي و قوانين عادي كشور مشخص كنند، گفت: با اين وجود اگر آن‌ها مي‌خواهند براي حضور نيافتن در انتخابات و يا پيروز نشدن دلايل و بهانه‌هايي را مطرح كنند، ما حاضريم براي آن‌ها تعريف كنيم كه چه بهانه‌هاي بهتر و قوي‌تري بياورند.

وي در ادامه با تاكيد بر اينكه اصولگرايان اين اعتقاد را ندارند كه در انتخابات آينده رقيبي ندارند، گفت: برخي مطرح مي‌كنند كه اصولگرايان به دليل نداشتن رقيب بهتر است به دو گروه تقسيم شده و با يكديگر رقابت كنند. اين در حالي است كه اصولگرايان در انتخابات آينده مجلس رقيب جدي و قدرتمندي دارند كه بخشي از مجلس را در دست مي‌گيرد. اين موضوع كه رقابت جدي در انتخابات با اصولگرايان وجود ندارد ساده‌انگاري بيش نيست.

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين پرسش كه ارزيابي شما از تفسير آقاي كدخدايي از حضور برخي از حقوقدانان شوراي نگهبان در گروه 8+7 چيست؟ گفت: هيچ عضوي از شوراي نگهبان در 8+7 حضور ندارد. در ابتدا يك نفر از حقوقدانان شوراي نگهبان قصد حضور در اين گروه را داشت كه همه به اتفاق آراء با اين موضوع مخالفت كردند.

باهنر افزود: جامعه مدرسين حوزه علميه قم و جامعه روحانيت مبارز تنها براي رسيدن اصولگرايان به وحدت تلاش مي‌كنند و مطمئنا قصد معرفي كانديدايي را ندارند. آقاي يزدي و آقاي مهدوي‌كني عضو 8+7 نيستند و آنها تنها به عنوان دبيران دو جامعه تلاش مي‌كنند كه اصولگرايان به وحدت برسند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمد ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۷
    0 0
    این باهنر سر پیازه یا ته پیاز؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس