به گزارش مشرق، «خبرنامه دانشجويان ايران» نوشت: نياز سنجي و نيز بودن برنامه اي جامع براي پژوهشگران در حوزه هاي مختلف از ضرورياتي است که به خودکفايي و نيز رسيدن به گفتمان پيشرفت و عدالت کمک شاياني خواهد کرد.
اما آنچه که امروز در دانشگاه ها و مراکز پژوهشي در امر پژوهش و تحقيقات ديده مي شود نبود هدف گذاري مشخص در موضوعات اتخاذي براي تحقيق و پژوهش و سردرگمي بسياري از دانشجويان در مورد انتخاب موضوع مورد پژوهش است.
ورود افراد در امر پژوهش به گونه اي است که پژوهشگران خصوصا دانشجويان با انتخاب غير هدف دار و رندم گونه موضوع تحقيقاتي خود زماني غير مفيد را براي کار بر روي آن موضوع قرار مي دهند.
اين در حالي است که بسياري از اين طرح هاي مورد تحقيق به هيچ وجه مطابق با خواسته ها و نياز کشور نبوده و فقط توليد يک مقاله را با خود به همراه دارد.
جالب اينجاست که به علت نبود نياز سنجي در کشور و تدوين و تبيين نشدن آن موجب مي گردد تا محققين و دانشجويان براي امر پژوهش و تحقيق خود را با دنياي خارج از کشور هماهنگ کرده و بر اساس نيازهاي دنيا موضوع مورد تحقيق خود را انتخاب کند.
يعني آنچه که دانشگاه ها توليد مي کنند بر اساس نياز داخل کشور نيست بر اساس نيازهاي دنياست چون در داخل کشور اين نيازها تدوين و تبيين نمي شود تا به دانشگاه ها بيايد و حل شود.
همين امر موجب مي گردد تا حلقه ارتباط بين صنعت و دانشگاه بسته نشود و به تبع صنعت ما نيز نياز خود را از خارج کشور تامين کند که اين نکته بسيار تاسف برانگيز است که بايد اصلاح شود.
اين موضوع به گونه اي است که مبناي نبود اعتماد بين دانشگاه و صنعت را نيز پايه ريزي مي کند.
در اين ميان وجود يک برنامه جامع و کامل براي جهت دهي به اين موضوع و بيان نيازهاي کشور به نظر ضروري مي رسد تا محققين و پژوهشگران هم بتوانند از سردرگمي بيرون آمده و هم بر اساس نيازهاي جامعه به تحقيق و پزوهش بپردازند.
کد خبر 607
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۸۹ - ۱۷:۵۱
- ۰ نظر
- چاپ
يکي از مواردي که در امر علم آموزي و پژوهش بايد مورد توجه قرار گيرد موضوعاتي است که بر اساس نياز کشور و جامعه بايد به آن پرداخته شود.