کد خبر 60152
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۵

از پانزدهم ماه مبارک رمضان شبها در کوچه ها، ندای الوداع الوداع گوشتان را پر می کند و این لحن اندوهگین که برای برای مردم همراه با گریه است صحبت از فراق و شروع خداحافظی با ماه رمضان می کند.

به گزارش گروه خواندنیهای مشرق، آیین رمضان در کردستان مردم جای جای جامعه اسلامی مقارن با دهه آخر ماه شعبان المعظم زمانی که در آستانه ماه پرخیر و برکت رمضان قرار می گیرند با آداب و رسوم خاص و برنامه های ارزشمند به استقبال این ماه می روند. مردم استان کردستان با رسم دیرینه ای جهت آمادگی بیشتر برای ورود به ماه میهمانی خداوند چند روز آخرماه شعبان را با روزه داری به استقبال ماه مبارک رمضان می روند.

ناصر علیپور مدیرامور مساجد کردستان با یادآوری اینکه این استان با داشتن بیش از 2هزار مسجد یکی از استانها مطرح کشور است گفت: به منظور استقبال از ماه مبارک رمضان و آمادگی مردم برای بهره مندی از فیوضات این ماه مبارک در فضایی پاکیزه دهه پایانی ماه شعبان را به بهداشت ونظافت وغبارروبی مساجد روی می آورند وحضور ،مشارکت وهمکاری طیف های مختلف مردم دراین امر خداپسندانه به زیبایی مشخص است.

ماه رمضان که فرا می رسد ندای مرحبا مرحبا با آهنگ وزن خاصی درمساجد و مصلاهای استان کردستان گوش نواز می شود وبا این نوای دلنشین فرا رسیدن ماه برکت و رحمت را به مردم اطلاع می دهند تا جشن و شادی برپاکنند.

ماموستا بهمنی امام جمعه شهر موچش و از روحانیون اهل سنت کردستان گفت: با ادای این لفظ مرحبا مرحبا به ماه رمضان خوش آمدگویی می کنیم و پیش از نمازهای مغرب هم مساجد تکایای استان کردستان پر از دعاهای مذهبی واشعاری در مدح رسول گرامی اسلام می شود و تا نیمه ماه مبارک رمضان به اوج خود می رسد ماموستا جمشید قربانی یکی دیگر از روحانیان استان می گوید : به برکت این ماه بخشش از همیشه زیادتر می شود. یکی از برنامه هایی که همچون ماه ربیع الاول ماه تولد حضرت محمد (ص) در کردستان بیشتر رواج می یابد مراسم مولودی خوانی است.

به گفته حسینی یکی از مداحان استان کردستان این آیین مذهبی که دارای اجر وثواب زیادی است زندگی نامه رسول خاتم به صورت شعر و مناجات باحضور دل شیفتگان درمنازل و مساجد و همچنین تکایا برگزار می شود. کردهای کردستان سفرهای ماه رمضان را با پخش نانهای محلی مثل برساق و نانو تاوه ای که حاصل تلاش کدبانوهای این استان است رنگین می کنند و روزه داران با پنیر محلی ، عسل کوهستان ،شیر ،گردوی تازه ، انجیر و آش دوغ و ترخینه روزه خود را افکار می کنند. باگذشتن از نیمه ماه رمضان آواز شبهای رمضان کم کم تغییر لحن پیدا می کند و حالت حزن و اندون به خود می گیرد.

ملاعارف عنایتی امام جمعه مسجد شهرک کردستان در سنندج گفت: از پانزدهم ماه مبارک رمضان شبها در کوچه ها، ندای الوداع الوداع گوشتان را پر می کند و این لحن اندوهگین که برای برای مردم همراه با گریه است صحبت از فراق و شروع خداحافظی با ماه رمضان می کند. مردم کردستان بویژه روستاییان طبق عادت دیرینه شان در شب بیست و هفتم ماه رمضان نوعی نان محل به نام کولره می پزند و دربین اهالی محلی تقسیم می کنند غنچه کریمی از اهالی روستای اسلام آباد کردستان گفت: این نان مقوی مخلوطی از آرد ، مغز گردو و مقداری روغن محلی است که در تنور پخت می شود.

این کد بانوی روستایی می گوید: همچنین چند کولره کوچک پخت شده رابه نخ می کشند و برای خیر و برکت رمضان به دارایی آنها تا یک سال آن را در انبار گندم نگهداری می کنند. با پایان یافتن ماه میهمان خداوند اهالی کردستان روز اول شوال برای اقامه نماز عید به مساجد می روند و سپس با عید مبارکی از یکدیگر حلالیت می طلبد وبرای قبولی طاعات وعبادات هم دعا می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس