به گزارش مشرق، دکتر مجید محمدیان در گفتگو با مهر با اشاره به افزایش مصرف زولبیا و بامیه در ماه رمضان اظهار داشت: زولبیا و بامیه یکی از شیرینی های اصیل ایرانی در فرهنگ و سنت دیرینه غذایی است که از مواد اولیه این نوع شیرینی که امروزه از آن استفاده می کنند، می توان به روغن، آرد، شکر، تخم مرغ، ماست، آب، گلاب و زعفران اشاره کرد.
وی تصریح کرد: اگر در تهیه زولبیا و بامیه از مواد سالم مانند عسل، روغن کنجد، گلاب و زعفران، لبنیات پاستوریزه و تخم مرغ های سالم و بدون شکستگی استفاده شود، این ماده غذایی برای بدن بسیار مقوی و خوب است.
محمدیان با انتقاد از عدم رعایت نکات بهداشتی در تهیه این نوع شیرینی، یادآور شد: متاسفانه آن چیزی که هم اکنون در بازار عرضه می شود به دلیل عدم رعایت کامل موارد بهداشتی فوق و عدم تعادل در مصرف آن به هیچ وجه مورد تائید نمی باشد.
وی با اشاره به تاکید بر رعایت ضوابط بهداشتی در خرید زولبیا و بامیه از سوی شهروندان، اظهار داشت: زولبیا و بامیه باید عطر و طعم مناسب و رنگ روشن داشته و آثار ذرات سوخته شده روی آن ها نباشد، همچنین این نوع شیرینی نباید بیش از حد خمیر باشد.
زولبیا و بامیه سوخته و تغییر رنگ داده سرطان زا است
رئیس مرکز بهداشت استان قم یادآور شد: سوختگی و تغییر رنگ قهوه ای زولبیا و بامیه نشان دهنده این است که آن را در روغن های سوخته و چند بار استفاده شده تهیه کرده اند که به دلیل وجود سم مهلک آکریلامید به شدت سرطان زا است.
وی همچنین با اشاره به نکات بهداشتی در خصوص نحوه نگهداری این نوع شیرینی گفت: از نگهداری طولانی مدت این محصول در منزل خودداری شود و این نوع شیرینی حتما در یخچال یا محل خشک و خنک نگهداری شود.
محمدیان افزود: همچنین برای بسته بندی زولبیا و بامیه باید صرفا از جعبه هایی که دارای پروانه ساخت و مشخصات بهداشتی است، استفاده شود.
منع مصرف برای افراد مبتلا به دیابت، چاقی و چربی خون
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: به افراد مبتلا به دیابت، چاقی و چربی خون بالا سفارش می شود، تا حد ممکن از مصرف این نوع شیرینی پرهیز کرده و در صورت تمایل در حداقل مقدار ممکن مصرف کنند.
رئیس مرکز بهداشت قم یادآور شدک در وعده سحری از مصرف زولبیا و بامیه خودداری شود، زیرا به علت شیرینی بالای آن، قند خون را به سرعت افزایش داده و سپس ایجاد گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روز میکند.