یکی از شرکت‌های وابسته به سامسونگ از سال 1999 میلادی توپ‌های خودکششی را برای ارتش کره جنوبی می‌سازد و هیتاچی نیز ساخت سامانه‌های مورد نیاز برای «برنامه سرباز آینده ارتش ژاپن» و توسعه سامانه‌های کنترل و فرماندهی ارتش این کشور را بر عهده دارد.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، اگرچه با ورشکستگی یا تعطیلی برخی برندهای مشهور ایرانی در بخش لوازم خانگی، کام بسیاری از دوستداران و حامیان محصولات وطنی و آنهایی که خاطرات خوشی با "ارج" و "آزمایش" داشتند، تلخ شد اما بار دیگر نشان داد علاوه بر ضرورت حمایت ها و کمک های دولت، اطمینان و رغبت مردم نیز تاثیر بسزایی دارد.

طی چند سال اخیر، برخی برندها و محصولات آسیای شرقی که بیشتر کره ای و ژاپنی هستند، رونق فراوانی در کشورمان پیدا کرده و عملا بی رقیب شده اند اما علاوه بر آنکه این شرکت های معروف کره ای و ژاپنی سالهاست که سهم زیادی از بازار خودرو، لوازم خانگی و فناوری های دیجیتال را از آن خود کرده اند شاید تعداد بسیار کمی از مردم ایران مطلع باشند که این شرکت ها مثل سامسونگ کره جنوبی یا میتسوبیشی ژاپن در بحث ساخت سلاح نیز دستی بر آتش داشته و محصولات فراوانی را نیز در این بخش به بازار فرستاده اند.

در ادامه با 5 شرکت در این حوزه آشنا می شویم تا بدانیم حمایت از این محصولات خارجی، عملا کمک به چرخش هرچه بهتر و بیشتر کمپانی های اسلحه سازی این کشورها نیز محسوب می شود.

سامسونگ؛ از تانک تا توپ خودکششی

شرکت سامسونگ برای بسیاری از ایرانیان یادآور تلفن همراه، لوازم خانگی، و قطعات الکترونیکی است. ولی مسئله اینجاست که این شرکت کره ای در بحث سلاح و خصوصا توپ خودکششی نیز یکی از طراحان خوب بازار جهانی به حساب می آید.

شرکت SAMSUNG TECHWIN به عنوان یک سرمایه گذاری مشترک بین دو شرکت سامسونگ و TECHWIN در دهه 1970 آغاز به کار کرد. این شرکت کار خود را در حوزه موتورهای هواپیما آغاز کرده و تحت لیسانس شرکت جنرال الکتریک به تولید موتور هواپیمای جنگنده اقدام کرد.

لوازم خانگی
توپ خودکششی K-9

در ادامه این شرکت به تولید توپ های خودکشششی روی آورده و در سال 1999 میلادی توپ خودکششی 155 میلی متری مدل K-9 ساخت این شرکت وارد خدمت ارتش کره جنوبی شد. این شرکت همچنین در بحث های دیگر دفاعی مثل تولید زیرسامانه های لازم برای تانک بومی K2 و یک سامانه رباتیک رزمی برای ارتش کره جنوبی نیز فعالیت کرده است.

توپ K-9 ساخت این شرکت به ترکیه صادر شده است. هندوستان نیز قراردادی برای خرید و تولید بومی 100 دستگاه از این توپ را به امضاء رسانده و لهستان نیز تعدادی از شاسی های این سامانه را برای ترکیب با یک سامانه بومی 155 میلی متری خودکششی خریداری کرده است.

از سال 2015 میلادی به این سو با خریده شدن سهم سامسونگ این شرکت به اسم Hanwha Techwin شناخته می شود.

دوو؛ از سلاح سبک تا زیردریایی

شرکت دوو کره جنوبی در سالهای اخیر به عنوان یک خودروساز و همچنین سازنده لوازم خانگی در کشور ما شناخته می شود اما بخشی از این شرکت با عنوان صنایع دقیق دوو از سال 1981 بحث تولید سلاح های سبک را در داخل این کشور به عهده گرفته است. این شرکت در ابتدا به تولید تحت لیسانس چند مدل اسلحه سبک آمریکایی پرداخته و سپس تولیدات بومی خود را به ارتش کره جنوبی عرضه کرد که در حال حاضر شامل طیف کاملی از سلاح های سبک شامل اسلحه کمری، مسلسل دستی، سلاح هجومی، تیربار، تفنگ تک تیرانداز و نارنجک انداز می باشد.

لوازم خانگی
اسلحه هجومی K2

برای نمونه اسلحه هجومی K2 ساخت این شرکت در حال حاضر سلاح هجومی استاندارد ارتش کره جنوبی بوده و در بازار صادرات نیز به خوبی ظاهر شده است. اندونزی، مکزیک، نیجریه، عراق و پرو نیز از جمله مشتریان این اسلحه ساخت کره جنوبی هستند. بخش صنایع دقیق دوو پس از خریداری شدن توسط شرکت دیگری، امروزه به عنوان S&T Motiv شناخته می شود.

این شرکت همچنین دارای بخش کشتی سازی نیز بوده و هم در ارتقاء زیردریایی های نیروی دریایی کره جنوبی و همچنین در ساخت ناو جنگی برای این کشور نقش مهمی را ایفا می کند. ارتقاء زیردریایی های تایپ 209 نیروی دریایی کره جنوبی که در اصل ساخت آلمان بودند و همچنین ساخت ناو محافظ جدید برای این کشور از جمله اقدامات بخش کشتی سازی این شرکت است.

میتسوبیشی؛ متخصص ساخت جنگنده و موشک

این شرکت ژاپنی نیز سالهاست که در ایران به عنوان یک خودرو ساز مشهور شناخته می شود اما شاید بسیاری از ما ندانیم که یکی از مهمترین قطب های صنایع دفاعی کشور ژاپن، همین شرکت میتسوبیشی است. از تانک های پیشرفته تایپ 10، تا ساخت انواع موشک های هوا به هوا و ضد کشتی، تا تولید تحت لیسنانس و بومی جنگنده و بالگرد و همچنین ساخت ناوشکن از جمله اقدامات این شرکت به شمار می آید.

جنگنده بومی اف 2 ساخت این شرکت در حقیقت کپی از اف 16 آمریکایی است که با رادار آرایه فازی فعال ژاپنی و همچنین حجم زیادی از تسلیحات ساخت همین شرکت مجهز شده است.

لوازم خانگی
جنگنده F-2
 
زیردریایی دیزل الکتریک تهاجمی کلاس Sōryū به صورت مشترک بین این شرکت و دیگر شرکت ژاپنی یعنی کاوازاکی ساخته شده است که به عنوان سنگین ترین زیردریایی دیزل الکتریک عملیاتی جهان شناخته شده و از کارشناسان دفاعی همگی آن را یکی از بهترین ها در جهان معرفی می کنند.

لوازم خانگی
زیردریایی کلاس Sōryū

ناوشکن های کلاس Atago نیز به عنوان پیشرفته ترین شناورهای عملیاتی حال حاضر نیروی دریایی ژاپن از جمله دیگر محصولات بخش کشتی سازی این شرکت ژاپنی محسوب می شود.

هیتاچی؛ طراح سرباز آینده ارتش ژاپن

دیگر شرکت حاضر در لیست ما یک نام آشنای دیگر در زمینه لوازم خانگی در بازار ایران است. شرکت ژاپنی هیتاچی از جمله برندهای معروف در حوزه لوازم خانگی است که محصولات آن مثل ماشین لباسشویی، یخچال و فریزر و یخچال های آن در بازار کشور ما فروخته می شود.

لوازم خانگی
سامانه راکتی پاک کننده میدان مین ساخت هیتاچی

این شرکت نیز دست بر آتش در حوزه دفاعی داشته و از جمله محصولات این شرکت در این بخش خمپاره انداز خودکششی، خودروی زرهی پشتیبان توپخانه و همچنین سامانه متحرک پاکسازی میدان مین است.

لوازم خانگی
طرح سرباز آینده ژاپن

ساخت سامانه های مورد نیاز برای برنامه سرباز آینده ارتش ژاپن، تحقیقات در حوزه رباتیک و همچنین توسعه و ساخت سامانه های کنترل و فرماندهی برای ارتش ژاپن از دیگر وظایفی است که این شرکت در حال انجام آن است.

کاوازاکی؛ متخصص در ساخت هواپیماهای گشت دریایی

نام این شرکت ژاپنی نیز در کشور ما بیشتر با موتورسیکلت های سنگین گره خورده است اما حقیقت این است که این شرکت از جمله یکی دیگر از بزرگان در عرصه صنایع دفاعی ژاپن محسوب می شود. موشک ضد زره با قابلیت "شلیک کن فراموش کن"، تولید هواپیماهای گشت دریایی و ترابری و مشارکت در بحث ساخت زیردریایی با شرکت میتسوبیشی از جمله کارهای اصلی این شرکت در بخش صنایع نظامی است.

تولیدکنندگان مشهور لوازم خانگی دنیا که برای کشورشان موشک و زیردریایی می‌سازند +عکس (اماده)
هواپیمای گشت دریایی P-1

از جمله هواپیماهای ساخت این شرکت می توان به هواپیمای گشت دریایی P-1 و همچنین هواپیمای ترابری C-2 اشاره کرد. در بخش موشکی نیز سامانه ضد زره Type 01 نیز پیشرفته ترین موشک ضد زره ساخته شده توسط این شرکت محسوب می شود.

لوازم خانگی
موشک ضد زره تایپ 01

شرکت مذکور در حوزه ماهواره نیز بسیار فعال بوده و در بخش های مختلف فناوری فضایی نیز طرح های زیادی را ارائه کرده است که نشان دهنده حضور جدی اینگونه کارخانجات در عرصه نظامی است.

شاید اگر روزی یک کارخانه صنعتی در ایران؛ از ایران خودرو گرفته تا واحدهای تولید لوازم خانگی، تصمیم بگیرد سراغ همکاری با صنایع دفاعی کشورمان رفته و به توسعه توانمندی های دفاعی کشورمان کمک کند، از برخی مسئولان فاقد نگاه استراتژیک گرفته تا رسانه های ضد انقلاب و دولتهای غربی، به این تصمیم خرده گرفته و از آن انتقاد کنند یا آنکه برخی تحریم ها را به علت استفاده دوگانه از تجهیزات، علیه آن به کار بگیرند اما نگاهی به اینگونه صنایع که در بالا معرفی شد و امثال آن در کشورهایی چون ترکیه، می توان اهمیت ایجاد چنین ابر کارخانجاتی را درک کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 45
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 21
  • ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    کار کردن در بحث تجاری و نظامی باعث بقای شرکت ها میشود.این مقاله خیلی دیر نوشته شد.وقتی شرکتی در بحث نظامی فعالیت میکند "محصولات تجاری او میتواند در بازار از جهات مختلف با رقیبان رقابت کند .ساخت 2 حوزه تجاری و نظامی در شرکت میتئاند به صورت چرخشی به هر دو کمک کند.مشکل ما نداشتن دکترین در حوزه های مختلف است.
  • مرتضیsk ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    اینجا تو عصر تکنولوژی در پیشرفته ترین حوزه علم هسته ائی ، سیمان پر کردن حالآ توقع داری لوازم خانگی پیشرفت هم کنن ! باین مدیرانی که افق دیدشون آبگوشت بزباش هست و یا تولید بنزین داخلی در کشور نفتخیز با سیاسی کاری تعطیل کردن چه انتظاری داری ؟
  • ناشناس ۰۱:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    1 0
    دنیای آینده نه دنیای موشک!نه دنیای هواپیماست ! نه دنیای توپ ! نه دنیای خمپارست !و نه دنیای آدمای سادلوح است و نه دنیای آدمای خائن بلکه دنیای آدمهای آزاده و آزادیخواهست آنهم به شرطی که دنیای امروز را خوب فهمیده باشند و متناسب با شرایط امروز خود را آماده کرده باشن و در غیر اینصورت آن دنیا روز به روز از ما فاصله می گیره. درود خدا بر تمام شهدای اسلام و مدافعین حرم. اللهم عجل الولیک الفرج.
  • ناشناس ۰۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 1
    دنیای آینده نه دنیای موشک!نه دنیای هواپیماست ! نه دنیای توپ ! نه دنیای خمپارست !و نه دنیای آدمای سادلوح است و نه دنیای آدمای خائن بلکه دنیای آدمهای آزاده و آزادیخواهست آنهم به شرطی که دنیای امروز را خوب فهمیده باشند و متناسب با شرایط امروز خود را آماده کرده باشن و در غیر اینصورت آن دنیا روز به روز از ما فاصله می گیره. درود خدا بر تمام شهدای اسلام و مدافعین حرم. اللهم عجل الولیک الفرج.
  • مهران ۰۱:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    اونوقت بعضی ها میگن پراید چه ربطی به صنعت اسلحه سازی داره??? خو نابغه مثلا برای سیستم تعلیق یا گیربکس خودرو زرهی از همون روشی که برای ماشین هست استفاده میشه حالا بازم بیا و حرفت تکرار کن
  • ۰۲:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    1 1
    باید این کالاها را تحریم کرد
  • ۰۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    1 0
    صنام و صاایران هم چنین کارکردی داشتند که اولی به تدریج فقط تولید کننده لوازم خانگی شد و دیگری هم از صنعت لوازم خانگی بیرون رفت و تولید تجهیزات نظامی رو به عهده گرفت
  • ۰۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    1 0
    مثلا وزارت دفاع یسری خودرو تولید میکنه چرا در دسترس عموم مردم قرار نمیگیره با اندکی تغییرات از خود رو های بنجل چینی قطعا بهتر هستند
  • ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    شما اول با خودتون این قضیه رو حل کنید که کره و ژاپن شدن خوبه یا نه؟ از یک طرف میگید توسعه کره و ژاپن بدرد نمیخوره و اونا زیرسلطه ان و کره شمالی رو تمجید میکنید بعد تا تقی به توقی میخوره سریع از شرکتهای کره ای و ژاپنی و تایوانی مثال میارید آقاجون اولویت اینا اقتصادشونه...بخاطرش با امریکا هم میبندن حتی جلوی دهنشون رو هم میگیرن شما که اینطور نیستید و همچین وضعیتی رو قبول ندارید رو چی حساب میاین زرتی از اونا گزارش میذارید و باهاشون مقایسه میکنید؟ میوه فروشی که نیست،قبول کردن نظم بین المللی رو سوا کنین،پیشرفتشون رو بردارین!
  • ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    خیلی خوب شد که قضیه ی " فیش گیت" افشا شد...الان مردم تقریبا دارن میفهمن که چرا شرکت ها و کارخانه های بزرگ دولتی به بخش خصوصی واگذار نمی شدند و همچنین جواب رد به سینه ی تولید محصولات دفاعی میزدند......" بحث پــــــــــــول" که وسط باشه ، وجدانم آدم میره تو باقالیا......
  • ۰۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    صنایع نظامی ما در ایران حتی یک فشنگ را نمیدهند بخش خصوصی انوقت منظور شما از انتشار این گزارش ایراد به بخش خصوصی است یا به نظامیان. اگر ایرادی است به بخش دفاعی است و نه بخش خصوصی
  • ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    واقعا تحسین برانگیز هست. ای کاش تو کشور ما هم شرکت ها به این حد بالای تکنولوژی و تاثیر گذاری در بازارهای جهانی می رسیدن نه اینکه با مدیریت غلط به تعطیلی کشونده بشن. افسوس ...
  • ناشناس ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    فرض کنین سایپا وایران خودرو بخوان زیر دریایی بسازن:)) احتمالا وانتش میکنن:))
  • ناشناس ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    فرض کنین سایپا وایران خودرو بخوان زیر دریایی بسازن:)) احتمالا وانتش میکنن:))
  • بوسجین ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    در کشور ما هم می شداگر مدیریت اگاه داشت اگر با بخور بخور منابع سرمایه ای ان را از بین نمی بردند اگر وزرات خانه نظارت لازم و هدایت لازم را داشت ارج یکی از تاریخچه صعنت ایران بود نباید گذاشته می شد به این روز بیفتد تازه ان کسی که از ان 120 میلیون که ان زمان زیاد بود اختلاس کرد کدام مدیر بود چرا محاکمه نشد
  • shayan ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    فک کن سایپا بخاد جنگنده بزنه خخخخ
  • ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    خخخخخخ
  • ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    ورشکستگی شرکتهای بزرگ یک امر طبیعی هست در اقتصاد رکود زده و سرمایه داری جهانی. سال 2014 شارپ بهترین فروش را داشت و سال 2015 ورشکسته و تعطیل شد. شرکتی بسیار پر سابقه در ژاپن که نه تحریم هست و نه مدیریت مصادره ای دارد. یک تصمیم اشتباه باعث شد که شرکت توشیبا هم در همان ژاپن که کعبه آمال برخی هست ورشکست بشود. کل خودرو سازی آمریکا در ضعف به سر می برد. اینتل و میکروسافت هم اوضاع بسامانی ندارند. بوئینگ و ایرباس هم اگر به ایران چیزی نتوانند که بفروشند با این کاهش سفرهای هوایی و رکود جهانی روزهای بسیار بدی را می گذرانند و البته جنگ تحمیلی عربستان به یمن باعث شده که بوئینگ یک نفسی بکشد. این فقط مدیر های دولتی و فاسد ایران نیستند که شرکت سود آور ورشکست می کنند. تازه در کشورهای خارجی نه مثل ایران انحصار صنفی وجود دارد و نه بانک های نزول خور با این نرخ بهره نجومی. قطعا با مدیریت دولتی یا خصولتی نمی شود در ایران با این شرایط فشار هیچگونه کار مثبتی کرد و اگر روزی خودرو ساز خصوصی واقعی بوجود بیاید آن روز شما کیفیت را هم در همه محصولات خواهید دید. بیش از 20 سال تلاش شرکتهای دولتی در ساخت هواپیما منجر به ساخت مسخره ترین اشکال پرنده ها شد با تکنولوژی 60 سال پیش و پایین تر. اگر می بینید که در ایران هواپیمای مناسب تولید نمی شود دلیل نتوانستن نیست فقط دلیلش انحصار و نخواستن هست. انحصار ساخت این چیزها فقط در دست دولت است و از مدیریت دولتی یا وابسته به بانکها هم جز ساخت محصولات معیوب و ... کاری بر نمی آید.
  • ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    همچین کاری خوب نیست بهتره شرکت های اسلحه سازی جدا باشند تا کار تخصصی و درست پیش بره مثل شرکت های اسلحه سازی در غرب
  • مجتبی7 ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    مشکل اینجاست که توی کشور ما بخش خصوصی این کارا ازش برنمیاد
  • رهگذر ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    اینم جواب اون هایی که مدام غر میزنن چرا ایران اسلحه تولید میکنه چرا موشک میسازه چرا ........ دیگه جواب از این واضح تر نمیشد داد
  • مرد اول ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    زمان جنگ تحمیلی بخش خصوصی فعالیت شدیدی داشته بشما نگفتن
  • ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    آخرش که گفتی ... چند سال پیش موتور برق به ما نمیدادند ، چون کاربرد دوگانه داشت ! حالا فرض کنید یک شرکت ایرانی بره یک محصول نظامی بسازه . مسلما شرکت رو از هستی ساقط میکنند! دعوا سر اینه که ما نباید داشته باشیم تا هر گرگی که رسید تیکه پارمون کنه !
  • ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    داعشی های افراطی مثل تو همان بلایی که طالبان سر افغانستان پاکستان عراق لیبی و سوریه آورد رو ول کنی سر ایران میارن...غار نشنین ها هم می دونن فناوری هواپیما چقدر مهمه مجبور هستن نظر بدن!؟؟؟
  • ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    فولاد صنایع نظامی رو کی تامین می کنه؟ مگه صنایع فولاد مس آهن روی نیکل و..خصوصی نشده؟؟
  • ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    شما چقدر کم سواد هستید که فکر می کنید در دنیا فقط کره شمالی بمب اتمی داره!! و نمی دانید که بزرگترین صنایع نظامی هسته ای و غیر نظامی متعارف رو خود امریکا فرانسه انگلیس روسیه چین هند و اسراییل دارن یعنی دقیقا قدرت های اصلی اقتصادی دنیا...شما مشکلاتون و دردتون یه چیز دیگه هست وگرنه کیه که ندونه قبل از انقلاب که ایران با امریکا جون جونی بود ایران ژاندارم منطقه بود مثل الآن ترکیه و عربستان...ژاپن و کره هم محض اطلاع شما هنوز در اشغال امریکا هستن و با وجودی که صنایع نظامی و حتی هسته ای بسیار پیشرفته ای دارن در حد تولید یک تن پلوتونیوم در سال و ساخت جنگنده نسل پنج و ماهواره برهای سنگین توسط ژاپن....امریکا در هر دو کشور پایگاه نظامی داه...
  • ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    نه تنها ژاپن و کره بلکه آلمان که مدام به عنوان الگو از نظر غرب گراها هم در ایران مطرح میشه بزرگترین صادر کننده تسلیحات نظامی هست کلی زیر دریایی کلاس دلفین با قابلیت حمل موشک های کروز هسته ای به اسراییل فروخته و می فروشه کلی تانک به عربستان و کشورهای عربی...این کشور در بخش هوا-فضا هم اکثر قطعات اصلی هواپیماهای جنگی و غیر نظامی مثل ایرباس رو برای فرانسه و...تولید می کنه...
  • ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    در ایران اصلا چه چیزی واقعا خوب تولید میشه شما یک مثال بیار!...که کالای صنعتی به اروپا صادر بشه...
  • ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    چند روزیه فیلتر سایت هایی مثل یوتیوپ و ویمئو برداشته شده. خواهشا رسیدگی شود.
  • ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    نتیجه داشتن تکنولوژی مادر میکروالکترونیک متالوژی
  • ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    کسی که قائل به این نظر است، یا جاهل است یا خائن. البته درحال حاضر فرض جهالت فرض درستی نیست چراکه تکلیف مشخص شده است. لعنت خدا و شهدای اسلام و مدافعین حرم بر خائنین.
  • ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    چیز عجیبی نیست و تو دنیا معموله و این حکایت همچنان باقی است و ... دست صا ایران و .. هم درد نکنه
  • ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    اونوقت ما میزاریم امثال ارج و ... تعطیل بشه به راحتی آب خوردن.
  • ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    کارخانه ارج هم قرار بود در همین حوزه وارد بشه که عمرش کفاف نداد و مرد از بس که جان نداشت!
  • ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    کارخونه ارج هم اسلحه تولید می کرد اسم اسلحه ارجینکوف بود.
  • ۲۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    سلام ای کاش کشورها با احترام به حقوق همدیگر، هزینه های بسیار سنگین نظامی وسیاست را خرج محرومان جهان می کردن تا کسی از داخل زباله ها بدنبال غذای خود و بچه هایش نباشد.
  • ناشناس 1:42 ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    دنیای مورد نظر من دنیایی است که امام زمان خواهد ساخت و انسان به اوج اقتدار علمی خواهد رسید و نوشته بالای من برای کسانی است که می خواهند رشد علمی کشور را متوقف کنند چه در موشک ، چه در صنعت هوافضا و.... که خودتان دارید می بینید
  • ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
    0 0
    خود سامسونگ موبایل هاش یه پا نارنجک هستند خخخخخ
  • ۰۴:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    از سايت مشرق كه بيشتر اوقات تحليل هاي محققانه اي دارد در خصوص كار خانهء ارج بايد فقط دوران رياست حسن روحاني را در نظر نگيرد ! ارج ورياست هاي قديمي ارج در دوران بعد از انقلاب رو هم مورد توجه قرار بدين
  • میثم ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    جنرال الکتریک، وستینگهاوس، تامسون، هانی ول و ... دهها برند دیگر را فراموش کردید نام ببرید.
  • ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۷
    0 0
    آخ گفتی من که خیلی دلم میخواد یه سفیر داشته باشم
  • مانترا ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
    0 0
    خود شرکت ارج هم یک سال قبل از سامسونگ کره در 1937 تاسیس شد ودر ان زمان قبل از روی اوردن به لوازم خانگی به ساخت پمپ وتسمه و غیره میپرداخته نام ان هم غیر از اینکه نام بنیان گذاران ان بود مخفف اول کلمات اهنگری ریخته گری وجوشکاری بود در حال حاضر هم کارخانه هایی مثل ماشین سازی تبریز اراک فولاد مبارکه ذوب اهن و خودروسازان وبسیاری از شرکتهای بزرگ وکوچک و نه به صورت جزیره ای وانفرادی بودن به جای صرف پولهای هنگفت در فوتبال وغیره با به کار گیری خیل عظیمی از جوانان باهوش وپرشور که از دانشگاههای کشور در رشته های مکانیک طراحی صنعتی الکترونیک و...... فارغ اتحصیل مشوند و باهمکاری هم در ساخت محصولات صنعتی همکاری کنند
  • علی ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۹
    0 0
    فکرکنیدایران خودرو بخواد با405 وبراید ازادغامشون نفربربسازه بخدا این کلاشهاازشون میاد
  • ناشناس ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۳
    0 0
    کارخانه اتومبیل سازی کرایسلر در سالهای دهه 1960-1950 موشک بالستیکی رداستون (PGM-11 Redstone) را برای ارتش آمریکا تولید می کرد
  • IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
    0 0
    خیلی جالب بود ژاپن که مستعمره آمریکا هست و دیگه کسی بهش حمله نمی کنه ارتش رو برا چی میخاد؟!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس