کد خبر 58600
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۰:۵۷

معاون وزیر بازرگانی با تشریح جزئیات آمارهای صادراتی در 3 ماهه نخست سالجاری، گفت: برای اولین بار وزن صادرات کشور از وزن واردات پیشی گرفته است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، حمید صافدل در نشست مشترک خبری خود با قائم مقام وزیر صنایع در امور بین‌الملل گفت: آمارهای صادرات غیرنفتی در سه ماهه نخست سال جاری نشانگر این است که صادرات غیرنفتی کشور با احتساب میعانات گازی به 10 میلیارد دلار رسیده است که بدون احتساب میعانات، این رقم به 7.5 میلیارد دلار می‌رسد.

معاون وزیر بازرگانی افزود: بر این اساس، دستیابی به اهداف 98 درصد حوزه صادرات غیرنفتی کشور با این اعداد و ارقام تحقق یافته است و در کنار آن، 210 میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی نیز در 3 ماهه نخست امسال صورت گرفته است که باید به این ارقام اضافه شود.

وی تصریح کرد: به لحاظ وزنی نیز صادرات غیرنفتی کشور از رشد مناسبی برخوردار بوده است به نحوی که وزن صادرات غیرنفتی کشور بدون احتساب میعانات گازی به 15.8 میلیون تن و با احتساب میعانات گازی به 18 میلیون تن رسیده است که در جای خود، رقم قابل توجهی است.

صافدل میزان واردات کشور را در این مدت، 8 میلیون تن عنوان کرد که بر این اساس برای اولین بار، وزن صادرات کشور بیش از وزن واردات بوده است.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ده قلم کالایی که بیشترین رشد صادراتی را در 3 ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته اند، گفت: بر این اساس صادرات انواع پسته خندان 180 میلیون دلار، آلومنیوم کارنشده 101 میلیون دلار، کاتد و قطعات کاتدی 84 میلیون دلار، محصولات آهن یا فولاد 83 میلیون دلار، کولر آبی 77 میلیون دلار، روی 48 میلیون دلار، بسکوئیت 41 میلیون دلار، پوست دباغی 38 میلیون دلار، سنگ مرمر و تراورتن 32 میلیون دلار و هندوانه 30 میلیون دلار بوده است.

وی اظهار داشت: در این میان 87 درصد صادرات ایران به حوزه آسیا، 11 درصد به حوزه اروپا، 1 درصد به آفریقا، 0.5 درصد به آمریکا و کمتر از یک درصد به اقیانوسیه بوده است.

صافدل گفت: در 3 ماهه ابتدای امسال واردات کشور به 14 میلیارد دلار رسیده که به لحاظ وزنی 26 درصد کاهش داشته است.

وی در خصوص تنوع بازارهای هدف نیز خاطرنشان کرد: تنوع بازار هدف طی سالهای اخیر همواره وجود داشته است که بر این اساس حدود 5500 ردیف تعرفه‍‌ای وجود دارد و صادرات به حدود 150 کشور دنیا انجام می‌شود، ضمن اینکه در 3 ماهه ابتدای امسال 4750 قلم کالا به 133 کشور صادر شده است.

معاون وزیر بازرگانی همچنین در مورد آمارهای اعلام شده مربوط به واردات پتو گفت: پایان سال 87 میزان واردات پتو به کشور 1.5 میلیون دلار بوده که در پایان سال گذشته به 1.1 میلیون دلار رسیده است.

وی اظهار داشت: در 6 سال اخیر، 912 میلیون دلار صادرات سیب به کشور صورت گرفته که در این مدت، میزان واردات این کالا 37 میلیون دلار بوده است، ضمن اینکه میزان صادرات انگور در این مدت نیز 71.5 میلیون دلار و میزان واردات  5.9 میلیون دلار بوده است.

صافدل گفت: وزارت بازرگانی در موضوع مدیریت واردات به دنبال همسوسازی فعالیتها و سیاستهای وارداتی با صادرات است و قصد دارد تا حالت ایده‌آل برابری صادرات با واردات را تحقق بخشد. البته باید توجه داشت که همه نوع وارداتی به کشوربد نیست و بلکه باید وارداتی را که جهت تولید و رونق توسعه اقتصادی کشور باشد تسهیل کرد.

وی همچنین در مورد پرداخت جوایز صادراتی نیز گفت: ما روی حرف خود هستیم و از پیگیری پرداخت جوایز صادراتی و معوقات ناامید نمی شویم. این درحالی است که مطالبات معوق ما از دولت برای جوایز صادراتی 400 میلیارد تومان است.

صافدل همچنین در مورد اعلام فهرست کالاهایی که واردات آنها به کشور ممنوع است و کالای بی کیفیت به شمار می روند نیز گفت: تاکنون دو لیست منتشر شده است ولی قرار بر این است که رئیس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران فهرست های بعدی را نیز اعلام کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمد ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۳
    0 0
    صادرات مواد خام مانند انواع سنگهای معدنی و نفت بصورت خام هنر نیست. امیدوارم روزی برسد که اینها را بصورت کالای ساخته شده که منافع بسیار هنگفتی برای کشور درپی دارد،صادر کنیم.
  • ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    0 0
    بعد از سنگین تریم تحریم های دریایی بانکی و انرژی تاریخ در طول این یک سال اخیر شبیه معجزه هست یا صاحب الزمان...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس