کد خبر 58477
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۲

برخی خوراکی ها به دلیل داشتن ویژگی های ویتامینی و ارزش غذایی بالا به حفظ آب بدن و متعادل ماندن دمای بدن در گرما کمک می کنند و پیشنهاد مناسبی برای فصل تابستان هستند.

هوا که گرم می شود،تقریبا بیشتر مردم یک فکر در سر دارند و آن هم فرار از گرماست. تعرق بیش از حد، کم شدن آب بدن، و در نهایت بی حالی و کلافگی اتفاقیست که در تابستان بارها و بارها برای هر فردی رخ می دهد.

اولین فکری که به ذهن هر فردی در تابستان می رسد پناه بردن به کولر و پنکه و آب خنک است. اما این راه حل ها اگر چه رایج و کارامدند، اما موقتی بوده و همیشه هم در دسترس نیستند اما برخی خوراکی ها هستند که به دلیل داشتن ویژگی های ویتامینی و ارزش غذایی بالا به حفظ آب بدن و متعادل ماندن دمای بدن در گرما کمک می کنند.

سالاد:


پزشکان معتقدند که گیاهان علاوه بر دارا بودن خواص دارویی و درمانی بی شمار، نقش موثری نیز در کنترل دمای بدن و خنک نگه داشتن آن دارند.از این رو یک سالاد تابستانی با کمی مخلفات می تواند بسیار مفید باشد.سبزي ،شاهي آبي، ترشك، كلم پيچ، جعفري، خردل، قاصدك سبز و اسفناج افزودنی هایی هستند که می توانید با توجه به سلیقه و ذائقه خود از آنها در سالاد استفاده کنید.

 غذاهای مایع:


یک غذای سبک و سنتی ایرانی که در تابستان میهمان سفره ها میشود، آب دوغ خیار است. این غذا از معدود غذاهایی است که به صورت سرد خورده می شود و  از آنجا که در ترکیبات آن از بسیاری از گروه‌های غذایی همچون غلات، لبنیات، سبزیجات و میوه‌ها استفاده می‌شود، غذای کاملی به حساب می آید. آبدوغ خیار یک پیشنهاد بسیار خنک برای رهایی از گرمای هواست.

خیلی ها فکر می کنند که سوپ یک غذای گرم و زمستانی است که تنها برای ایام بیماری مفید است.اما با اضافه کردن برخی مواد غذایی به ساختار کلی سوپ می توان تا چند ساعت از گرمای طاقت فرسای هوا در امان بود. ساقه ی کرفس، سرکه، پونه، گوجه فرنگی،کشمش،گردو و نعنا طعم دهنده هایی هستند که می توان با آنها از یک سوپ تابستانی لذت برد.
 
 میوه ها:


شاید میوه را بتوان تنها خوراکی دانست که تقریبا همه مردم با خواص و فصل استفاده ی آنها آشنایی دارند زیرا هر میوه در فصل خاصی رشد کرده و فواید آن نیز مربوط به همان فصل است. از جمله میوه هایی که بیشترین تاثیر را در کنترل آب بدن دارند، هندوانه است.این میوه آبدار در فصل تابستان طرفداران بسیاری پیدا می کند. هندوانه منبع غنی ویتامینA  و همچنین ویتامینC  می باشد.
 
میوه ی دیگری که بر خلاف ظاهرش خواص خنک کننده دارد،آناناس است. آناناس منبع غنی از منگنز ، ویتامین c ، ویتامین b1، مس ، فیبر و ویتامین b6 است، که علاوه بر خاصیت خنک کنندگی به هضم غذا هم کمک می کند. خربزه و طالبی هم از دیگر میوه هایی هستند که به دلیل آبدار بودن در فصل گرما پرطرفدار می شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس