هوا که گرم می شود،تقریبا بیشتر مردم یک فکر در سر دارند و آن هم فرار از گرماست. تعرق بیش از حد، کم شدن آب بدن، و در نهایت بی حالی و کلافگی اتفاقیست که در تابستان بارها و بارها برای هر فردی رخ می دهد.
اولین فکری که به ذهن هر فردی در تابستان می رسد پناه بردن به کولر و پنکه و آب خنک است. اما این راه حل ها اگر چه رایج و کارامدند، اما موقتی بوده و همیشه هم در دسترس نیستند اما برخی خوراکی ها هستند که به دلیل داشتن ویژگی های ویتامینی و ارزش غذایی بالا به حفظ آب بدن و متعادل ماندن دمای بدن در گرما کمک می کنند.
سالاد:
پزشکان معتقدند که گیاهان علاوه بر دارا بودن خواص دارویی و درمانی بی شمار، نقش موثری نیز در کنترل دمای بدن و خنک نگه داشتن آن دارند.از این رو یک سالاد تابستانی با کمی مخلفات می تواند بسیار مفید باشد.سبزي ،شاهي آبي، ترشك، كلم پيچ، جعفري، خردل، قاصدك سبز و اسفناج افزودنی هایی هستند که می توانید با توجه به سلیقه و ذائقه خود از آنها در سالاد استفاده کنید.
غذاهای مایع:
یک غذای سبک و سنتی ایرانی که در تابستان میهمان سفره ها میشود، آب دوغ خیار است. این غذا از معدود غذاهایی است که به صورت سرد خورده می شود و از آنجا که در ترکیبات آن از بسیاری از گروههای غذایی همچون غلات، لبنیات، سبزیجات و میوهها استفاده میشود، غذای کاملی به حساب می آید. آبدوغ خیار یک پیشنهاد بسیار خنک برای رهایی از گرمای هواست.