کد خبر 58330
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۴

عضو انجمن صنايع نساجي ايران با اشاره به واردات گسترده پتوهاي چيني به ايران گفت: هم‌اكنون اغلب واحدهاي توليدكننده پتو فعال در كشور با ظرفيت پايين در حال فعاليت هستند.

به گزارش مشرق، همايون بختياري در گفت‌وگو با ايسنا،‌ افزايش قيمت مواد اوليه از يك سو و واردات گسترده پتوهاي چيني به كشور از سوي ديگر باعث شده‌اند كه بسياري از واحدهاي توليد پتو در كشور يا تعطيل شده يا با ظرفيت پايين به توليد خود ادامه دهند.

وي افزود: هم‌اكنون كارخانه‌هاي توليدكننده پتو در كشور به دو دسته مينك (با فناوري قديمي) و سيلك (با فناوري جديد) تقسيم‌بندي مي‌شوند كه در هر دو بخش اغلب كارخانه‌ها با ظرفيت پاييني در حال توليد هستند. از سوي ديگر اخيرا سازمان حمايت از مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان به توليدكنندگان اجازه افزايش 10 درصدي قيمت محصولاتشان را داده كه البته اين مجوز خيلي دير داده شد و توليدكنندگان چندي ماهي از توليد خود را از دست داده‌اند.

بختياري با بيان اين‌كه از سال 1386 به بعد همزمان با واردات فجيع پتوهاي چيني به كشور رفته رفته كارخانه‌هاي توليد داخل توان رقابت خود را از دست دادند، اضافه كرد: از 60 تا 70 كارخانه فعال توليد پتو در كشور در گذشته هم‌اكنون تعداد انگشت شماري باقي مانده و آنها نيز عمدتا در حال عمل كردن به قراردادهاي خود با نيروهاي مسلح و ارتش و به اصطلاح تامين پتوهاي ارتشي هستند.

به گفته وي هم‌اكنون در مجموع حدود 10 واحد توليد پتو عضو انجمن صنايع نساجي هستند.

بختياري اظهار كرد: برخي از توليدكنندگان پتو به دليل اين‌كه توان رقابت با محصولات چيني را از دست داده‌اند، رو به توليد ساير محصولات صنايع خواب مانند بالش و تشك آورده‌اند. در واقع اين دسته توليدكنندگان تلاش كرده‌اند با تنوع دادن به محصولات توليدي خود توان رقابتي خود را در بازار افزايش دهند.

او در عين حال با اشاره به اين‌كه كيفيت پتوهاي توليد داخل بالاتر از پتوهاي چيني است، افزود:‌ طرح و رنگ پتوهاي توليد داخل و همچنين مواد اوليه بكار رفته در آنها بسيار بهتر از نمونه‌هاي مشابه چيني بوده و اين در حالي است كه در توليد پتوهاي چيني از پلي استر استفاده مي‌شود كه مشكلات بهداشتي زيادي دارد و متاسفانه مصرف‌كنندگان ايراني نيز فرق بين پتوي توليد داخل و چيني را متوجه نمي‌شوند. حتي در برخي مواقع پتوهاي چيني با برندهاي اسپانيايي و بلژيكي در بازار ايران عرضه مي‌شود.

وي با بيان اين‌كه تعرفه واردات پتو هم‌اكنون حدود 90 درصد است، افزود: اين در حالي است كه پتوهاي چيني به صورت گسترده و بدون پرداخت عوارض وارد كشور مي‌شوند و عملا بازار را پر كرده‌اند.

مديرعامل شركت پاكان عنوان كرد: ما از سال 1345 در زمينه توليد پتو فعال بوديم، اما امسال به دليل بحراني شدن شرايط تصميم گرفتيم بالاخره خط توليد پتوي خود را متوقف كرده و روي توليد نمد خودرو متمركز شويم.

عضو انجمن صنايع نساجي ايران همچنين با اشاره به اين‌كه پتو در ايران يكي از كالاهايي است كه جنبه كادويي آن زياد است، اضافه كرد: انتظار مي‌رفت در تعطيلاتي كه پشت سر گذاشتيم، خريد پتوهاي توليد داخل با افزايش چشمگيري مواجه شود كه اين اتفاق رخ نداد. در اين نوع تعطيلات مانند نيمه شعبان مردم بيشتر پتوهاي چيني را به دليل ارزان‌قيمت بودن آنها خريداري مي‌كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس