این کار اصطلاحا "تاتااو" نامیده می شد. در قرن 16 میلادی یک کاپیتان انگلیسی به نام کوک در سفر به این منطقه طریقه تزریق جوهر به زیر پوست را فرا گرفت و بدین ترتیب این سنت عجیب و دردناک با نام تاتو به اروپا راه پیدا کرد.
سرخپوستان آمريكائي، از خالكوبي برای متمایز کردن افراد خود از دیگر قبایل استفاده می کردند. برخی قبایل آفریقایی نیز معتقد بودند که دختران قبل از ازدواج باید بر روی بدنشان خالکوبی کنند. فرقه های شیطان پرستی نیز از خالکوبی برای حک کردن نماد های شیطانی بر روی بدن و نزدیک کردن شیطان به کالبد خود استفاده می کنند.
در حال حاضر پزشکان و محققان با بررسی بر روی این پدیده دریافته اند که یکی از عوامل اصلی بروز ايدز و هپاتيت سوزن های آلوده ای است که در هنگام تاتو کردن در بدن فرو می روند.
در واقع افرادي كه تاتو ميكنند 9 برابر بيشتر از ساير افراد در معرض خطر ابتلا به ایدز و هپاتيت C هستند. خالكوبي در بسياري از موارد به فوليكولهاي مو، غدد چربي، عرق و اعصاب پوست نيز آسيب ميرساند. التهاب يا حساسيت پوستي به رنگ هاي مورد استفاده در تاتو نمونه ی دیگری از این مضرات است.
طبق آمار سازمان غذایی و دارویی آمریکا (FDA)، بیش از 70 درصد افرادی که بر روی بدنشان خالکوبی می کنند پس مدتی از این کار پشیمان شده و تصمیم به سوزاندن خالکوبی می گیرند.