به گزارش مشرق و به نقل از فارس، تا كنون نمونه دوپينگ A شش دوچرخهسوار ايراني مثبت اعلام شده و اين احتمال وجود دارد كه ورزشكاران خاطي با محروميت مواجه شوند، هر چند كه 2 تن از آنها كه آزمايششان از سوي نادوي ايران گرفته شده بود به گفته رياست فدراسيون پزشكي به 2 سال محروميت از حضور در مسابقات محكوم شدهاند.
آزمايش 4 ورزشكار ديگر هم كه نمونه دوپينگ آنها از سوي آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ (وادا) در تور بينالمللي رياست جمهوري ايران گرفته شده است، مثبت بوده و همچنان منتظر نتيجه نهايي و حكم خود هستند.
به دنبال اين مسأله، اين ورزشكاران از گردونه مسابقات حذف شدند و بايد تا اطلاع ثانوي و صدور حكم نهايي در هيچ رقابت داخلي و خارجي شركت نكنند.
اين ركابزنان بنا بر قانون ميتوانند با پرداخت هزينه به "وادا "، درخواست بررسي نمونه B را كرده و در صورت مثبت بودن اين نمونه نيز بار ديگر درخواست بررسي كنند.
در اين بين فدراسيون دوچرخهسواري ايران معتقد است كه 2 تن از اين ركابزنان حسن ملكي و رسول براتي از سوي فدراسيون جهاني تبرئه شده اند، چرا كه بر اساس مدارك ارسالي، فدراسيون جهاني پس از بررسي، آنها را بي گناه تشخيص داده و محكوميتي شامل حال آنها نخواهد شد.
علي زنگيآبادي، رياست فدراسيون در اين خصوص به فارس عنوان ميكند كه نامه فدراسيون جهاني در اين مورد به دست ما رسيده است و ما به طباطبايي اعلام كردهايم تا در نشستي اين مدارك را در اختيار آنها قرار دهيم.
اين در حالي است كه لطفعلي پوركاظمي، رياست فدراسيون پزشكي ورزشي با رد تبرئه شدن ملكي تصريح كرد: نمونه اين ركابزن از سوي نادوي ايران گرفته شده و نميتواند اين نكته درست باشد و ما براي وي محروميت 2 ساله را تعيين كرده ايم، اما در خصوص براتي كه از سوي مرجع جهاني نمونه گيري شده است، نمي توانم نظري بدهم؛ ممكن است چنين چيزي درست باشد، هر چند كه هنوز مدركي دال بر صحت اين امر به دست ما نرسيده است.
در اين بين نام ركابزن ديگري هم عنوان ميشود كه نمونه A وي نيز مثبت است و هر 2 نهاد دوچرخهسواري و فدراسيون پزشكي ورزشي نام وي را در فهرست 6 نفره خود دارند البته اگر نام ديگري به اين جمع اضافه نشود.
دوچرخه سواري ايران در فصل جاري مسابقات توانسته است 3 سهميه المپيك لندن را در بخش جاده دريافت كند.
در شرايطي كه ورزش ايران در سال كسب سهميه المپيك 2012 لندن است، موجي از نگرانيها براي از دست رفتن تعداد سهميه در اين بخش و يا محروميت وجود دارد.
كاظم خاتونآبادي، سرمربي تيم دوچرخهسواري پتروشيمي تبريز پيش از اعلام تعداد دوپينگيها، در سخناني به فارس از آلوده بودن دوچرخهسواري ايران به دوپينگ خبر داد و فدراسيون در جواب، وي را به دليل اين اظهار نظر محروم و جريمه كرد.
2 تيم دانشگاه آزاد و پتروشيمي تبريز اوايل تير راهي تور بينالمللي كينگ هايلگ چين شدند و برگزار كنندگان تور از هر 14 ركابزن تيمهاي ايراني بارها نمونه دوپينگ گرفتند.
مرحله نخست تور بينالمللي دوچرخهسواري "كينگ هايلگ " چين در حالي برگزار شد كه در حاشيه اين مرحله، افسران مبارزه با دوپينگ UCI (اتحاديه جهاني دوچرخهسواري) از حضور 2 ركابزن ايراني تيم دانشگاه آزاد اسلامي به دليل مثبت اعلام شدن تست دوپينگشان در تور رياست جمهوري ايران، جلوگيري كردند. مسئولان كميته ضد دوپينگ فدراسيون جهاني دوچرخهسواري، پيش از آغاز اين مرحله، خبر مثبت بودن نمونه اول تست دوپينگ رحيم امامي و صمد پورسيدي از ركابزنان تيم دانشگاه آزاد اسلامي را به مسئولان اين تيم داده و مانع حضور آنها در اين مرحله شدند.
در اين خصوص زنگيآبادي معتقد است كه اين اتفاق در چين صرفا به دليل اقدامات خاتونآبادي است كه با نامه و پول از برگزار كنندگان خواسته است تا از ركابزنان نمونه گيري شود.
حال بايد منتظر باشيم تا جواب اين 14 نمونه نيز از سوي فدراسيون جهاني اعلام شود.
در صورتي كه دوپينگ ركابزنان كشورمان تأييد شود، همه امتيازات اين ورزشكاران از اتحاديه جهاني حذف خواهد شد و احتمال سقوط تيم ايران به رده دوم يا سوم هم خواهد بود. اين در حالي است كه تنها تيم نخست آسيا، ميتواند سه سهميه المپيك را دريافت كند، حال آن كه تيم دوم 2 سهميه و تيم سوم يك سهميه ميگيرد.
چند روز پيش 2 كشتيگير از اردوي تيم ملي به دليل مثبت بودن آزمايشهايشان خارج شدند. ورزشكاراني كه شانس مدال المپيك را داشتهاند.
با اين شرايط به نظر ميرسد بايد مسئولان ورزش با توجه و دقت بشتري به معضل دوپينگ در حوزههاي مختلف نگاه كنند تا بيش از اين فضاي نگراني و ابهام بر ورزش ايران سايه نياندازد.