مردم ما هم به اين باور رسيده‌اند چرا که آنها هم مثل من و شما اتفاقات چند وقت اخير در فوتبال را مشاهده کردند، ديده‌اند که ستاره‌ها چگونه يک شبه رو آمدند و يک شبه از فوتبال رفته‌اند. ظهور و سقوط بي‌دليل برخي بازيکنان فوتبال نمونه‌هاي مصداقي سريال «در مسير ز

به گزارش مشرق به نقل از شبکه ايران، برخي منتقدان سرسخت سريال «در مسير زاينده‌رود» مدعي هستند عوامل تهيه اين سريال به هيچ وجه با فوتبال آشنا نيستند و با فرضيات و شنيده‌هاي خود اقدام به ساخت چنين سريالي کرده‌اند اما زماني که اين ادعا را زير ذره‌بين قرار مي‌دهيم متوجه واقعيتي مي‌شويم که حداقل تا امروز کسي آن را کشف نکرده، شايد تصورش دور از ذهن باشد اما عواملي که مجموعه تلويزيوني ‌»در مسير زاينده‌رود» را آماده پخش کردند به معناي واقعي عاشق فوتبال هستند. اسماعيل عفيفه تهيه‌کننده اين سريال مناسبتي وقتي مي‌شنود برخي‌ها، او و همکارانش را غيرفوتبالي مي‌خوانند اينگونه واکنش نشان مي‌دهد: «ما همه فوتبال را دوست داريم لطفا جوسازي نکنيد.»
علت اصلي انتخاب اين سوژه براي ساخت اين مجموعه تلويزيوني چه عاملي بود، براي اولين بار در رسانه ملي چنين سوژه‌اي به عنوان يک کار بزرگ روي آنتن فرستاده شد.
ـ داستان اين سريال همانند تمامي داستان‌ها از يک اتفاق شروع شد، آقاي عليرضا نادري روزي سراغ من آمده و سوژه را مطرح کرد، من هم با توجه به جذابيت سوژه و معضلاتي که در سطح جامعه در اين حوزه وجود دارد با مديران سيما و مديريت شبکه يک، مذاکره کردم که اين مذاکرات با استقبال خوب مديريت رسانه ملي روبرو شد، بر همين اساس پس از انجام کارهاي مقدماتي، کار را آماده پخش کرديم.
اين مجموعه نزديک به دو سال از زمان طرح تا پخش به طول انجاميد، آيا اين تاخير دوساله علت خاصي داشت يا ترافيک کاري اجازه ساخت اين سريال را به گروه شما نداد؟
ـ دو سال پيش طرح اوليه اين کار نوشته شد، آقاي نادري طرح مقدماتي خود را آماده کرده و من رايزني‌هايي را با دريافت طرح شروع کردم، سريال «در مسير زاينده‌رود» قرار بود رمضان 88 براي مردم پخش شود اما نبود زمان لازم و بروز اتفاقات غيرمنتظره در برخي بخش‌هاي مديريتي باعث شد کار با تاخير آماده شود، با اين حال بايد به اين نکته اشاره کنم مديريت رسانه در اين دو سال رسما از اجراي اين سوژه حمايت کرد.
اين ذهنيت نزد برخي اعضاي جامعه وجود دارد که ساخت سريال «در مسير زاينده‌رود» با چنين سوژه‌اي يک کار سفارشي بوده و براساس توصيه برخي دستگاه‌ها ساخته شده است. آيا اين ذهنيت درست است؟
ـ به هيچ وجه اين حرف را قبول ندارم، ما براساس اتفاقاتي که در اين عرصه روي داده تصميم به تهيه چنين مجموعه‌اي گرفتيم، اصلا مگر مي‌شود سريالي مناسبتي با سوژه‌اي سفارشي ساخت؟ اين مسائل حاشيه‌اي است که براي بر هم زدن تمرکز ما مطرح مي‌شود.
در جريان ساخت سريال فعلي بدون ترديد از مشاوران زيادي کمک گرفتيد، آيا براي پرداختن به سوژه فوتبال مشاور فوتبالي هم داشتيد يا تنها براساس برخي اطلاعات معمولي کار را استارت زديد؟
-در پروژه‌اي به اين بزرگي کار بدون مشاوره پيش نمي‌رود، همان طور که ما براي هر بخشي از کارشناسان مشاوره گرفتيم در حوزه فوتبال هم از کارشناسان و افراد زبده کمک گرفتيم، ترديد نکنيد که پرداخت به سوژه‌هاي اين چنيني نيازمند مشاوره‌هاي قوي و قدرتمند است. امروز کار بدون مشاوره با واقعيت همخواني نخواهد داشت. ما براساس مشاوره‌ها و واقعيت‌هاي موجود جامعه به ويژه حقايق زير پوستي موجود در فوتبال محور کار خود را برنامه‌ريزي کرديم. از سويي ديگر براي پيوند خوردن مخاطب با آنچه در اين حوزه مي‌گذرد به سراغ بحث‌هاي به روز رفتيم تا همه چيز براساس واقعيت به تصوير کشيده شود. بايد بپذيريم که امروز ورزش ما و فوتبال ما نياز به چنين حرکتي داشت تا همه به اهميت و حساسيت موضوع اخلاقي ورزش پي ببرند و درک کنند ناهنجاري‌ها مي‌تواند چهره پاک ورزش را تخريب کند.
انتقادهاي زيادي به مجموعه «در مسير زاينده‌رود» شده است، تصور مي‌کنيد چقدر از اين حجم انتقادها وارد است و چقدر اين مجموعه اثرگذار بوده است؟
-هر کار و مجموعه‌اي که در جامعه ديده شود مورد انتقاد هم قرار مي‌گيرد، ما اصلاً ناراحت نيستيم که منتقدان از اين کار انتقاد مي‌کنند چون بر اين باوريم که اگر کار خوب و تأثيرگذار نبود هرگز منتقد را وادار به واکنش نمي‌کرد. من در مجموع عادت ندارم درخصوص منتقدان صحبت کنم چون معتقدم آنها به عنوان کارشناس بايد اظهار نظر کنند اما در اين بين مسائلي هم مطرح مي‌شود که با ساختار نقد مغايرت دارد که مطمئنم منتقدان در آينده پاسخ اين حاشيه‌سازي‌ها را هم خواهند داد. برخلاف تصور برخي افراد ما اين مجموعه را در زماني اندک تهيه کرديم اما به زعم خودمان موفق شديم رسالت خود را به خوبي انجام دهيم و بخشي از مشکلات جامعه با عنوان اخلاق ورزشي را در قالب تصوير براي مخاطب به نمايش در بياوريم.
پخش اين سريال در محافل ورزشي هم سر و صداي زيادي به راه انداخته است، به گونه‌اي که فوتبالي‌ها برابر اين مجموعه موضع‌گيري کردند.
-ما قصد بي‌احترامي به هيچ فرد، باشگاه و مديري را نداشته و نخواهيم داشت. همان طور که گفتم براي ساخت ما با تحقيق و بررسي جلو رفتيم، سريال «در مسير زاينده‌رود» روي حرف بي‌حساب و کتاب و تخيل يک فرد ساخته نشده، تمام اين اتفاقات براساس واقعيت بوده اما اين بدان معنا نيست که همه فوتبال ايران به اين صورت است. مهران سارنگ نماينده بخشي از فوتبال نيست، او چهره خودش را دارد و به جاي کسي بازي نمي‌کند، من به شخصه براي تمامي ايجنت‌هاي رسمي فوتبال ايران که براساس مجوز فدراسيون جهاني فوتبال فعاليت مي‌کنند احترام قايلم اما بايد قبول کنيم دلالي و دلال بازي غير رسمي در فوتبال ايران کمابيش وجود دارد. متأسفانه 90 درصد بي‌اخلاقي‌هاي موجود در فوتبال ايران از حضور افرادي نظير «گرکاني» سرچشمه مي‌گيرد. ما در اين سريال به دنبال اين بوديم که نسل جوان ما با تماشاي اين اتفاقات متوجه شود اگر قرار است وارد اين عرصه شود بايد مراقب خودش باشد. معروفيت و شهرت راه و روش اصولي دارد. ما به عنوان يکي از اهداف خود در اين مجموعه تلاش کرديم درجه ظرفيت روحي بازيکنان آينده‌دار فوتبال ايران که قرار است وارد اين رشته شوند را بالا ببريم. امروز اگرکسي به فرزندان اين سرزمين هشدار ندهد چه تضميني وجود دارد پسر من، برادر شما فردا گرفتار مسائل پشت پرده در فوتبال نشود. جوان هجده نوزده ساله ما عاشق شهرت است اين يعني زنگ خطر که اگر مراقب نباشيم به مشکل مي‌خوريم.
برخي منتقدان اين سريال معتقدند فوتبالي نبودن عوامل اين مجموعه باعث شد جايگاه فوتبال نزد افکار عمومي تخريب شود اين ادعا را قبول داريد؟
-شايد باور نکنيد اما تمام عوامل مجموعه تلويزيوني «در مسير زاينده‌رود» فوتبالي هستند و همه به شکلي شاخص طرفدار فوتبال هستند. ما در اين مجموعه به دنبال اين نبوديم که فوتبال را نابود کنيم. برخي افراد بحث اين سريال را به سمت و سويي خاص مي‌برند اما ما از روز اول که مديريت رسانه ملي با اجراي اين پروژه موافقت کرد بناي خود را به نشان دادن واقعيت‌ها گذاشتيم، ما دوست داريم فوتبال باشد، نگاه ما و مجموعه ما به ورزش و فوتبال هم کاملاً مثبت است اما اين ديد مثبت نبايد کار را به جايي برساند که آسيب‌هاي موجود در اين حوزه را به دست فراموشي بسپاريم. همه ما مي‌دانيم در فوتبال ايران چه مي‌گذرد، مطمئناً مردم ما هم به اين باور رسيده‌اند چرا که آنها هم مثل من و شما اتفاقات چند وقت اخير در فوتبال را مشاهده کردند، ديده‌اند که ستاره‌ها چگونه يک شبه رو آمدند و يک شبه از فوتبال رفته‌اند. ظهور و سقوط بي‌دليل برخي بازيکنان فوتبال نمونه‌هاي مصداقي سريال «در مسير زاينده‌رود» است.
آيا پس از اتمام اين مجموعه تلويزيوني بار ديگر هم در اين حوزه حاضر به سرمايه‌گذاري هستيد؟
-انجام يک کار جديد با اين سوژه بلافاصله پس از اتمام اين سريال کار عقلاني و منطقي نيست، ما بايد اجازه دهيم اين سريال اثرگذاري خود در جامعه را داشته باشد اما اگر در سال‌هاي آينده قصه و فيلمنامه خوبي با محوريت ورزش به دست آورم شک نکنيد يک بار ديگر چنين کاري را انجام خواهم داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس