به گزارش مشرق به نقل از فارس، علاقمندي برخي از برنامه سازان سيما براي ساخت سريال هايي در مورد فضاي ورزش روندي صعودي داشته كه بي شك جايي براي انتقاد ندارد اما در بسياري از اين سريال ها تلاش مي شود تا اين تفكر را به جامعه القا كند كه ورزشي نويسان فعاليت پاكي ندارند و همواره با زد و بند، دلالي و پول هاي بادآورده مشغول فعاليت هستند.
بي شك كسي منكر اين مسئله نيست كه در اين حوزه(رسانه هاي ورزشي) نيز مانند بسياري از بخش ها افرادي سودجو حضور دارند كه هدف شان گل آلود كردن آب و صيد ماهي هاي درشت است و دستگيري تعداد زيادي از فعالان رسانه اي به جرم فساد مالي گواه اين مدعاست اما مگر مي توان اين اتفاق را به تمام جامعه رسانه اي در ورزش تعميم داد؟
تا به حال شده مسئولان و يا دست اندركاران سيما در مورد مشكلات مالي خبرنگاران ورزشي برنامه بسازند؟ از اينكه مجبورند براي سير كردن شكم خانواده شان به طور همزمان و با حقوقي ناچيز در چندين رسانه مشغول فعاليت شوند؟ آيا اين دوستان مي دانند بسياري از خبرنگاران ورزشي به دليل عدم دريافت حقوق مكفي مجبورند در مسير رفتن به ورزشگاه ها و ديگر ميادين ورزشي مسافر جابهجا كنند؟ آيا مي دانند بسياري از خبرنگاران ورزشي بدون اينكه بيمه باشند قلم مي زنند و آيا هرگز باور مي كنند كه حقوق برخي شان از صد هزار تومان تجاوز نمي كند؟!
چه كسي خبر دارد از غم نان يك خبرنگار؟ آيا مي دانند كه خبرنگاران هر شب كه سر بر بالين مي گذارند اين واهمه را دارند كه نكند فردا خبر دار شوند كه شغل خود را از دست داده اند؟ كجاي دنيا خبرنگاران با اين معضلات مواجه هستند؟ در ديگر كشورها ورزشي نويسان جايگاهي رفيع در جامعه داشته و با برخورداري از حقوق مكفي ، نقشي تاثير گذار در ورزش كشور خود دارند. اين واقعيتي است كه به چشم ديده ايم. مسئولان انجمن ورزشي نويسان در اين كشورها هر گونه امكاناتي در اختيار روزنامه نگاران قرار مي دهند ولي آيا در ايران نيز وضع به همين منوال است؟
نبايد فراموش كرد كه بازتاب افتخارات و رويدادهاي مهم ورزشي كشور با كمك همين خبرنگاران در سطح جامعه منتشر مي شود و در تيترها و تحليل هاي نشاط آور متعلق به مردم، ورزشكاران و مسئولان است و نويسندگان همين اخبار دراولويت هاي بعدي قرار دارند.
نبايد فراموش كرد كه در راستاي توسعه ورزش حرفه اي كه در دنياي امروز آميختگي ناگسسته اي با امور اجتماعي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي دارد، همين خبرنگاران ورزشي رشته هاي مختلف ورزشي را تحليل مي كنند و با نقدهايشان در پيشبرد ورزش قدم هاي محكمي را بردار مي دارند.
نبايد فراموش كرد كه جامعه خبرنگاران ورزشي را نبايد از چند نفر الگو گرفت و به همه نسبت داد و انتظار اين است كه اگر تهيه كننده يا كارگرداني به دليل جذابيت فوتبال و همهگير بودن اين رشته ورزشي در جامعه ايراني براي نمايش به سراغش مي ايند، مسايل را بهتر آناليز كنند و با اطلاعات بهتري به سراغش بيايند.
همواره اخبار نارضايتي اصحاب رسانه از جايگاه هاي ورزشي ورزشگاه ها و نبود امكانات و برخوردهاي ناپسند منتشر مي شود. بسياري از مربيان و بازيكنان با سخنان توهين آميز خبرنگاران را خطاب قرار مي دهند و حتي در برخي مواقع(مانند جريان خداداد عزيزي و خبرنگار شيرازي) به خود اجازه مي دهند آنها را مورد ضرب و شتم قرار دهند و هيچ پشتيباني براي حمايت از اين قشر در مواجهه با اين همه فشار وجود ندارد.
و امروز برنامه سازان سيما در راستاي سياه نمايي عليه خبرنگاران ورزشي سريال "سه پنج دو " را روي آنتن برده اند كه سراسر تهمت و افترا به اصحاب رسانه است. چنان كوهي از كاه ساخته اند كه ورزشي نويس شرمش مي آيد از اينكه از شغل خود با آشنايان بگويد. كسي منكر عدم نظارت كافي بر رسانه هاي ورزشي و عملكرد غير حرفه اي برخي فعالان در اين عرصه نيست و قطعا تمام اخبار منتشر شده نيز قابل استناد نيستند اما اين همه اغراق براي چيست؟
توهماتي مبني بر اينكه مي توان با يك دستور تيتر اول تمام روزنامه هاي ورزشي كشور را تغيير داد و همسو كرد و يا اينكه روزنامه ها هزينه هاي خود را از طريق مديران عامل باشگاه ها تامين مي كنند و براي ادامه حيات، حقايق را به سود آنها وارونه جلوه مي دهند، بارها در اين سريال به طرق مختلف مورد اشاره قرار گرفته است. دست اندركاران اين سريال تلاش كرده اند اينگونه وانمود كنند كه يك مدير مي تواند حتي سردبير يك روزنامه را نيز تغيير دهد و ...
تلخي اين اتفاق وقتي بيشتر مي شود كه مي فهميم يكي از كساني كه براي ساخت اين سريال مشاوره داده است، جزو متخلفاني است كه چندي پيش در جريان مبارزه با فساد در رسانه هاي ورزشي دستگير شد و البته اتفاق غير منتظره اي نيز رخ نداده است چرا كه اكثر دستگير شدگان، امروز دوباره به راحتي مشغول فعاليت هستند و با عملكرد ناپاك خود باعث مي شوند خشك و تر با هم بسوزند و تمام ورزشي نويسان در مظان اتهام قرار گيرند.
اين تبليغات سراسر منفي عليه روزنامه نگاران ورزشي باعث شده تا بسياري از مردم نگاه مثبتي به اين قشر نداشته و همه آنها را به چشم دلال و مزدور بنگرند. همانگونه كه اعلام مي شود 80 درصد بينندگان اين سريال معتقدند چهره اي كه از خبرنگاران ورزشي نشان داده شده، بر اساس واقعيت است!
امروز كار را به جايي رسانده اند كه فعالان رسانه هاي ورزشي توقع همدردي و رسيدگي بيشتر ندارند و فقط خواستار اين هستند كه ناجوانمردانه به آنها توهين نشود. كاش برنامه سازان سيما نيز اگر با به تصوير كشيدن دغدغه هاي بي شمار ورزشي نويسان موافق نيستند، حداقل از اينگونه سياه نمايي نيز بپرهيزند.