کد خبر 56208
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۱

يك كارشناس تغذيه گفت: بر اثر تعريق زياد، مواد معدني نظير سديم و پتاسيم در بدن به شدت كاهش مييابند و اختلال در تعادل آنها در صورتي كه رفع نشود، حتي ايست قلبي را به همراه خواهد داشت.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، عليرضا ابوالفضلي اظهار داشت: در هواي گرم مصرف هندوانه به دليل دارا بودن آب و مواد معدني گوناگون براي افراد گرمازده بسيار مناسب است همچنين ميوه‌هايي كه رنگ قرمز و بنفش تيره دارند هم بسيار مفيدند.

وي افزود: سبزيجاتي نظير كلم بروكلي، گوجه فرنگي، اسفناج و كاهو هم در گروه سبزيجات از بهترين‌ها بوده و در اين شرايط بسيار مفيد هستند.

ابوالفضلي در مورد تغديه در تابستان به ويژه در زمان گرمازدگي اظهار داشت: بهتر است از موادغذايي كه قند زياد و يا چربي بالايي دارند كمتر استفاده شود ضمن اينكه براي تامين انرژي مضاعفي كه براي حفظ تعادل حرارتي مورد نياز است، از اين گروه‌هاي غذايي در كنار مواد غذايي كه سرشار از ويتامين‌هاي گروه B و C هستند، استفاده شود.

وي توصيه كرد: بهتر است از سبزيجاتي كه به رنگ سبز تيره هستند نظير برگ‌هاي سبز كاهو و كلم بروكلي بيشتر استفاده كنيد.

اين كارشناس تغذيه خاطرنشان كرد: در اين فصل بهتر است بيشتر از غذاهاي خنك و سرد استفاده شود حتي بهتر است غذاهايي مورد استفاده قرار گيرند كه كه طبع سردي دارند.

ابوالفضلي در عين حال توصيه كرد: مصرف مغز‌ها و شيريني‌جات در فصل تابستان بايد به حداقل برسد و مصرف ميوه‌هايي نظير خرما و انجير نيز چندان مناسب نيست و بهتر است در صورت تمايل در وعده‌هاي عصر كه هوا خنكتر است، مورد استفاده قرار گيرد.

وي يادآور شد: مصرف ميوه‌هايي نظير آناناس، هندوانه، طالبي و خربزه نيز بسيار مناسب است و مصرف اين ميوه‌ها هنگام بازگشت به خانه بعد از يك روز گرم و طاقت‌فرسا بسيار آرامش‌دهنده است.
وي ادامه داد: در هواي گرم مصرف هندوانه به دليل دارا بودن آب و مواد معدني گوناگون براي افراد گرمازده بسيار مناسب است.

اين كارشناس تغذيه متذكر شد: مطالعات نشان داده‌ است كه مصرف مواد غذايي كه منبع ويتامين B، C و روي هستند در كاهش استرس ناشي از قرار گرفتن در هواي گرم بسيار كمك‌كننده هستند به همين دليل، مصرف انواع ميوه‌ها و سبزيجات ‌تازه به همراه موادغذايي دريايي در فصل گرما بسيار مفيد است.

وي ادامه داد: به علاوه مصرف مواد غذايي كه خاصيت آنتياكسيداني دارند و منبع مناسبي از ويتامين C، E، كاروتنوييد و فلاونوييد هستند نيز در اين روزهاي گرم به سيستم ايمني كمك ميكند تا زيان‌هاي ناشي از سموم موجود در هوا به حداقل برسد.

ابوالفضلي در مورد جبران عرق بدن نيز عنوان داشت: يكي از مكانيسم‌هاي دفاعي بدن در مقابل گرما، عرق كردن است و تعريق، يك واكنش طبيعي در جهت خنك كردن است و چون بدن انرژي مضاعفي را به اين منظور مصرف مي‌كند، باعث ضعف و خستگي و در نهايت لاغري مي‌شود.

وي ادامه داد: اگر بدن در طول روز فعاليت فيزيكي نيز داشته باشد، به ويژه در افرادي كه به دلايل شغلي، مدت زمان بيشتري را در مقابل آفتاب به فعاليت مي‌پردازند، اين مصرف انرژي چند برابر مي‌شود.

اين كارشناس تغذيه تصريح كرد: از آنجا كه تعريق زياد موجب بر هم خوردن تعادل مواد معدني ‌در بدن مي‌شود، مصرف‌ انواع ميوه‌ها و سبزيجات تازه براي جلوگيري از عوارض تعريق بيش از حد مهم تلقي مي‌شود.

وي بيان داشت: قرار گرفتن در معرض هواي گرم در جذب مواد مغذي اثري ندارد اما با دفع زياد مواد معدني از طريق عرق، زمينه كمبود آنها را فراهم ميآورد و بر اثر تعريق زياد، مواد معدني نظير سديم و پتاسيم به شدت كاهش مي‌يابند و اختلال در تعادل آنها در صورتي كه رفع نشود، حتي ايست قلبي را به همراه خواهد داشت.

ابوالفضلي عنوان دا شت: در حالت عادي در هر 500 ميلي‌ليتر عرقي كه به سطح پوست مي‌رسد، 100 ميلي گرم پتاسيم وجود دارد كه براي حفظ آن مصرف انگور، موز و آلو به صورت تازه و خنك توصيه مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    0 0
    حالا شما اینو از زاویه سیاسی بررسی کردی؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس