کد خبر 56003
تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۷

معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سئوالی درباره پناهنده شدن برخی دیپلمات ها گفت: فکر نمی‌کنم که در مقابل 40 هزار مأموریت در 30 سال، 10 نفر پناهنده و 30 نفر مقیم آمار بالا و قابل اعتنایی باشد و حتی ارزش طرح در افکار عمومی را داشته باشد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، حسن قشقاوی معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان خارج از کشور در گردهمایی دانشجویان ایرانی در خارج از کشور به تبیین فرآیند بیداری اسلامی در منطقه و جهان پرداخت.

در این گردهمایی که به دعوت دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در محل مجتمع آدینه تهران برگزار شد، قشقاوی گفت: بی تردید شکست قطعی مدرنیته در 5 حوزه پایداری خانواده، حفاظت از محیط زیست، مراقبت از اخلاقیات، ایجاد عدالت و استقرار صلح پایدار که معلول تفکرات سکولاریستی و مادی‌گرایی محض می‌باشد، هیچ راه چاره‌ای جز بازگشت به تعالیم الهیات رهایی بخش باقی نگذاشته است.

وی افزود: هر چند این بیداری اسلامی با روحیه مقاومت و شجاعت جوانان منطقه در مقابل دیکتاتوری و سرکوب به منظور حفظ عزت و کرامت شکل گرفت و در آینده نیز گسترش کمی و کیفی خواهد یافت، ولی به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی تداوم آن نیاز به گسترش آگاهی و مراقبت دارد تا دستاوردهای روشن آن با دسیسه بیگانگان از مسیر اصلی خود منحرف و یا مصادره نشود.

قشقاوی در بخش پاسخ به سؤالات که دو ساعت به طول انجامید به پرسش‌های متعدد دانشجویان در حوزه رویکرد و عملکرد دستگاه دیپلماسی کشور و سیاست خارجی ایران پیرامون کشورهای مختلف پاسخ داد.

وی در پاسخ به میزان پایبندی و تعهد دیپلمات‌های ایرانی به اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی گفت:‌ پایگاه و خاستگاه دیپلمات‌های ایرانی کاملا ارزشی و ولایتمدارانه می‌باشد. از مجموع 3500 نفر کادر رسمی و غیررسمی وزارت امور خارجه بیش از یک سوم آنان ایثارگر یعنی از جانبازان آزادگان و خانواده درجه یک شهیدان می‌باشند. حدود 500 تن از کادر وزارت امور خارجه جانباز سرافراز، 66 نفر فرزند شهید و 700 نفر از رزمندگان باسابقه بالا در جنگ تحمیلی هستند.

قشقاوی افزود: با قاطعیت می‌توان اعلام کرد که دستگاه دیپلماسی کشور به نسبت مجموع کادر خود در مقایسه با کلیه وزارتخانه‌ها و سازمان‌های اجرایی دیگر، بیشترین درصد ایثارگران رابه خود اختصاص داده و مقام اول را در این خصوص دارا است.

معاون وزیر خارجه در بخش دیگری از اظهارات خود با ذکر آمار علمی نیروی انسانی وزارت امور خارجه گفت: وزارت امور خارجه در مقایسه با دیگر دستگاه‌های اجرایی کشور برخوردار از دانش آموخته‌ترین و باسوادترین نیروی انسانی است.

وی خاطرنشان کرد: از 3500 نفر نیروی رسمی و غیررسمی موجود در وزارت امور خارجه 2150 نفر دارای تحصیلات کارشناسی به بالاتر می‌باشند که شامل 95 نفر دکترا، 750 نفر کارشناس ارشد و 1300 نفر کارشناس است.

در ادامه یکی از دانشجویان در خصوص وضعیت پناهنده ‌شدن برخی دیپلمات‌های وزارت امور خارجه در خارج از کشور از قشقاوی سؤال کرد که وی در پاسخ گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون یعنی به مدت 30 سال در وزارت امور خارجه 10 هزار مأموریت ثابت و 30 هزار مأموریت موقت توسط دیپلمات‌ها صورت پذیرفته یعنی از 40 هزار مأموریت که امکان پناهندگی و یا کسب اقامت در کشورهای خارجی وجود داشت برابر آمار دقیقا کمتر از 10 نفر پناهنده و 30 نفر دارای اقامت در کشورهای خارجی هستند. فکر نمی‌کنم که در مقابل 40 هزار مأموریت در 30 سال، 10 نفر پناهنده و 30 نفر مقیم آمار بالا و قابل اعتنایی باشد و حتی ارزش طرح در افکار عمومی را داشته باشد.

معاون وزیر خارجه ادامه داد: دستگاه دیپلماسی کشور افتخار دارد که متعهدترین نیروی انسانی ارزنده انقلابی و باسواد را دارا بوده و انتظار حمایت و تشویق مستمر از همگان را دارد. همه باید تلاش کنند که وزارت امور خارجه را در ایفای مسئولیت خطیرش حمایت و راهنمایی کنند. البته هیچگاه وزارت امور خارجه ادعای عصمت نداشته است، ولی نباید با انتقادات غیرکارشناسی دستگاه دیپلماسی کشور را در ایفای مسئولیتش در وضعیت سهل و ممتنع قرار داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سلام ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 0
    "فکر نمی‌کنم که در مقابل 40 هزار مأموریت در 30 سال، 10 نفر پناهنده و 30 نفر مقیم آمار بالا و قابل اعتنایی باشد و حتی ارزش طرح در افکار عمومی را داشته باشد" خوب شد تعداد ماموریت های سیاسی از زمان هخامنشیان را حساب نکرد مرد حسابی چهل و چند نفر دیپلمات فراری در طی یک سال و اندی در حالی که فضای سیاسی کشور تا حدی ملتهب شده آمار بی اهمیتی است؟ هنوز تعداد دیپلمات های فراری یا مستعفی در کشورهایی نظیر یمن و تونس که نظام سیاسی مستقر سرنگون شد یا لیبی که جنگ در جریان است جمعاً به این تعداد نرسیده! کدام متعهدترین نیروی انسانی کدام کشک؟
  • ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    0 0
    قطعا افرادي از كادر وزارت خارجه تخلف داشته اند .متاسفم كه كساني خواسته يا نا خواسته وزارت خارجه را به سرنوشت جاهاي ديگر مبتلا كردند كادر خوبي در وزارت خارجه حضور دارد و امكان اينكه فردي از اين جمع هم تخلف كند وجود دارد چرا همه را با يك چوب ميرانيد چه چيزي را بعضيها كه دل در گرو بيگانه دارند بچهاي مومن اجرا ميكنند متخلف را معرفي كنيد نه اينكه خدمات همه را از بين ببريد روز وا حسرتا نزديك است تلاش خود را بر معرفي متخلف بگذاريد نه همه را نگران كنيد .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس